معاون امور اقتصادي استاندار:

اشتغال زایی در مناطق مرزی معضلات اجتماعی را کاهش می دهد

اشتغال زایی در مناطق مرزی معضلات اجتماعی را کاهش می دهد

گروه خبر: معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه دولت تسهیلات ویژه ای به سرمایه گذاران استان عرضه می کند، بیان کرد: اشتغال زایی در مناطق مرزی معضلات اجتماعی را کاهش می¬دهد.
به گزارش آرازآذربایجان ، رضا حسینی با اشاره به سیاست کلی دولت تدبیر و امید برای ایجاد اشتغال در مناطق مرزی، گفت: دولت نگاه توسعه ای و اقتصادی به مناطق مرزی دارد.
وی بیان کرد: اشتغال زایی در مناطق مرزی نه تنها مانع از مهاجرت به مراکز استان ها می شود بلکه مشکلات اجتماعی را نیز تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای بیش از ۹۷۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای همسایه است، اضافه کرد: این استان دروازه ای به سمت اروپا محسوب می شود و ظرفیت های منحصر بفردی برای توسعه دارد.
حسینی با اعلام اینکه سه پایانه از پنج پایانه مرزی آذربایجان غربی دارای استانداردهای بین_المللی است، افزود: اجرای طرح جامع بازرگان توسط گمرک ایران و راه اندازی مرز رسمی سردشت می تواند نقش بسزایی در توسعه تجارت خارجی استان داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه دولت علاقه ای به ورود مستقیم به تجارت خارجی ندارد، گفت: دولت تدبیر و امید در تلاش است تا در سایه بهبود فضای کسب و کار فرامرزی و زیرساخت های لازم سبب توسعه تجارت خارجی شود.
وی ادامه داد: شفاف سازی روند ارائه خدمات به تجارت فرامرزی می تواند نقش بسزایی در جذب سرمایه گذاران داشته باشد.
دولت دوازدهم در قالب طرح شورای توسعه شرق و غرب عزم جدی برای توسعه مناطق مرزی دارد و از این طرح برای کاهش اثر تحریم_های اقتصادی بهره می گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی گفت: عملکرد برخی از بانک های عامل در اعطای تسهیلات اشتغال در استان مطلوب نیست و باید تا ۱۰ روز آینده عملکرد میزان پرداختی تسهیلات خود را اعلام کنند.رضا حسینی در جلسه کارگروه اشتغال آذربایجان غربی افزود: همه نهادهای مسوول و بانک ها در راستای سرعت بخشیدن به اعطای تسهیلات اشتغال فراگیر و پایدار اهتمام ویژه داشته باشند تا بتوانیم در زمان مقرر اعتبارات تخصیصی را به مصرف برسانیم.
وی ادامه داد: در شهرستان هایی که تسهیلات پرداختی کمتر از ۵۰ درصد مصوب بوده، اخطار جدی داده شود تا میزان پرداختی های خود را افزایش دهند.
وی اضافه کرد: متاسفانه عملکرد برخی از بانک های عامل در این زمینه قابل قبول نیست و مسوولان این بانک ها باید تحرک چشم گیری را از خود نشان دهند.وی بیان کرد: طی ۱۰ روز آینده باید اشکالات موجود را بررسی کرده و در صورت امکان حل آنها، زمینه تسریع در اعطای تسهیلات به متقاضیان اشتغال فراگیر و پایدار فراهم شود.معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی گفت: دستگاه های اجرایی به فکر طرح هایی باشند که دارای زنجیره ارزش و با هم پیوسته هستند تا بتوانیم با این روش بهترین نتیجه را از طرح های اشتغال زایی بگیریم و این امر نیازمند برنامه ریزی مناسب است.حسینی اضافه کرد: آذربایجان غربی در بخش پرداخت تسهیلات اشتغال رتبه نخست کشور را دارد و این نشان می دهد که اگر دستگاه_های اجرایی به درستی و با برنامه ریری عمل کنند می توان تسهیلات بهتری را برای بخش اشتغال و توسعه استان دریافت کرد.
وی ادامه داد: برخی بانک ها از جمله کشاورزی، ملت، توسعه تعاون و تجارت نیز در پرداخت اشتغال فراگیر عمل ضعیفی داشته اند و باید این عملکرد تسریع شود.در این جلسه مصوب شد ۱۰۰ درصد تسهیلات مصوب بخش اشتغال تا پایان شهریور ماه جاری پرداخت شود جلسات کارگروه اشتغال آذربایجان غربی هر هفته به ریاست محمد مهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی و با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار و اعضای کارگروه برگزار می شود و در این جلسات طرح_های ثبت شده در سامانه کارا بررسی و دستور پرداخت تسهیلات آن از طریق بانک های عامل از جمله کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کار آفرینی امید صادر می شود.تسهیلات اختصاص داده شده به آذربایجان_غربی در قالب اشتغال پایدار روستایی و عشایری چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است.همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی گفت: تعاونی ها باید برای بهبود امور از تجربیات و نظارت نخبگان و افراد مشاور استفاده کنند.رضا حسینی ادامه داد: آذربایجان غربی به لحاظ تنوع طبیعی و شرایط خاض جغرافیایی ظرفیت ویژه_ای را برای بهبود مبادلات تجاری و توسعه اقتصادی استان دارد و این ظرفیت با اتحاد و همدلی فعالان شکوفا می_شود.وی افزود: دولت تسهیلات ویژه ای به سرمایه گذاران استان عرضه می کند و آماده مذاکره با بانک ها برای ارائه تسهیلات ویژه به سرمایه گذاران هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: راه اندازی مرکز لجستیک مورد توجه دولت و مسوولان است و راه اندازی این مرکز مبادلات استان براساس ظرفیت های و توانایی آن تنظیم می_شود.
حسینی با تاکید بر لزوم حمایت از راه اندازی پنجره واحد سرمایه گذاری و مرکز لجستیک کالا در آذربایجان غربی گفت: تسهیل در کار سرمایه_گذاران و جذب این سرمایه ها برای توسعه استان از جمله مهمترین اهداف راه اندازی این سامانه است.
مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: یکهزار و ۷۵۵ تعاونی در این استان فعال است که حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال زایی دارد.
علی دهقانی بیان کرد: همچنین حدود ۲ میلیون نفر از جمعیت آذربایجان غربی عضو شرکت_های تعاونی هستند. وی ادامه داد: ۲۱۵ شرکت تعاونی برای انتخاب تعاونی برتر شرکت کرده بود که از این تعداد ۱۷ شرکت به عنوان تعاونی برتر منتخب شد.
Arazazarbaijankhabarname@gmail.com

نوشته شده توسط admin در دوشنبه, ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۹:۵۵ ق.ظ

دیدگاه


3 + پنج =