گروه جامعه: معاون پيشين وزارت جهاد کشاورزي در دولت روحاني با انتقاد از عملکرد وزارت جهاد و افزايش پي در پي قيمت کالاهاي اساسي از دولت خواست، از تصميم خود در افزايش 100 درصدي قيمت نان منصرف شود.
محمد جواد کرمي، رييس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف از افزايش 100 درصدي قيمت نان در پايتخت خبر داد. قيمتهاي جديد از سوي استانداري ابلاغ شده و روي دستگاههاي نانو در نانواييها قيمتهاي جديد اعمال شده است.
اين اقدام در حالي صورت ميگيرد که دولت چهاردهم با وجود وعده افزايش نرخ کالابرگ، از ترميم آن خودداري کرده و حالا با دو برابر کردن ناگهاني قيمت نان فشاري دو چندان به معيشت مردم وارد خواهد آمد. اين در شرايطي صورت ميگيرد که با توجه به رفتن حدود 40 درصد از جمعيت کشور به زير خط فقر، حمايت از اقشار فرودست ضروريتر از هر زمان ديگري شده است.
دولت چهاردهم پيش از اين نيز دست به اقداماتي که به گراني منجر ميشوند زده بود، ازجمله در دي ماه پارسال با حذف ارز ترجيحي 28 هزار و 500 توماني، زمينه جهشهاي مختلف قيمتي را به وجود آورد و نرخ خوراکيها را به شدت افزايش داد. حالا به نظر ميرسد دولت در پي شوک درماني در بخش نان مردم است.
علي قنبري، معاون پيشين وزارت جهاد کشاورزي و عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس، با انتقاد از اقدام اخير در افزايش قيمت نان هشدار داد: دست زدن به اين اقدامات، در شرايطي که بخش بزرگي از مردم زير فشار تورم، توان تامين حداقلهاي نياز خود را ندارند، براي کشور جز خسارت ندارد و از دولت انتظار ميرود هر چه زودتر به اين رويه مضر خاتمه دهد.
اشاره قنبري به فشارهاي تورمي است که هر ماه ارقامي بيش از ماه پيش را به ثبت ميرسانند. در آخرين گزارش مرکز آمار ايران در حالي تورم نقطه به نقطه را بيش از 83 درصد برآورد کرد که اين شاخص براي خوراکيها 129.8 درصد برآورد شده است.
بنابراين فشار تورم در بخشهاي معيشتي از ديگر بخشهاي اقتصاد به مراتب بيشتر است و اين امر موجب فشار بيشتر بر فرودستان شده است.
قنبري با يادآوري شدت تورم ادامه داد: دولت چهاردهم به يک خط اشتباه دچار شده و تصور ميکند حق دارد با گران کردن، بدون توجه به عواقب و تبعات آن، هزينههاي خود را تامين کند. حال آنکه دوبرابر کردن قيمت ناگهاني کالايي مانند نان به معناي تحميل فشار گرسنگي بيشتر به اقشاري است که پيش از اين اقدام هم سفرههايشان خالي شده بود.
چنين اقداماتي آن هم در ميانه يک جنگ بزرگ، توجيه عقلاني ندارد.او هشدار داد: با اين اقدام دولت تورم به زودي سه رقمي خواهد شد و گرسنگي به يک مشکل مشهود تبديل ميشود. نان اهميتي بالا براي مردم دارد و خصوصا تهيدستان دارد و دو برابر کردن يک شبه قيمت آن، به جهشهاي چشمگير تورم در شرايطي ميانجامد که تورم به خودي خود هم بسيار بالا و غيرقابل توجيه است.
دولت در حالي به ناگهان قيمت نان را 100 درصد افزايش داشت که پيش از اين هم گروه نان و غلات جزو گروههايي بود که بيشترين تورم را تجربه کرده بودند. مرکز آمار تورم نقطه به نقطه نان و غلات را 1406 درصد و تورم سالانه آن را بيش از 114 درصد برآورد کرد.
بنابراين حتي پيش از اين اقدام دولت هم نان بيش از دو برابر قيمت پارسال را داشت و اقدام اخير دولت گراني نان را دو چندان خواهد کرد.عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس، بهترين اقدام دولت در اين شرايط را عقب نشيني از دو برابر کردن قيمت نان عنوان کرد.
قنبري گفت: دولت در شرايط دشوار فعلي بايد حامي فرودستان و زحمتکشان باشد. متاسفانه دولت ترجيح داده به هر قيمتي درآمد خود را افزايش دهد و به همين دليل تصميماتي نابخردانه مانند دوبرابر کردن قيمت نان را ميگيرد.
اين امر گراني را به همه اقتصاد تسري خواهد داد. اين تصميم نابخردانه است چون تورم را افزايش ميدهد و اين به زيان کشور خواهد بود. همين امروز هم تورم قابل کنترل نيست و با افزايش بيشتر آن، کنترل تورم دشوارتر خواهد شد.به گزارش آرازآذربايجان به نقل ازخبرآنلاين او افزود: وزارت جهاد کشاورزي در اين مدت تصميمات اشتباه عديدهاي به ويژه در حوزه قيمتگذاري و تامين کالاهاي اساسي گرفته که تاوان آن را محرومترين اقشار کشورمان ميدهند. با تصميمات اين وزارتخانه محرومان، محرومتر شدهاند و حالا به نظر من اگر رويکرد حاکم بر اين وزارتخانه تغيير نکند ما با گسترش چشمگير گرسنگي در جامعه مواجه خواهيم بود و پس از گسترش فقر، با رشد روز افزون گرسنگان مواجه خواهيم شد.


از حصار تا بازار؛ بازخواني استراتژيک مثلث مرزي شمال غرب در عصر بازپيکربنديهاي منطقهاي
بخش قابلتوجهي از ظرفيتهاي مرزي استان بلااستفاده مانده است
رصد مستمر عملکرد مديران براي جذب و تسهيل سرمايهگذاري در آذربايجانغربي
انحراف از جاده اتوبوس در محور تسوج _ سلماس ۲۹ مصدوم داشت
انهدام کامل یک تیم از گروهکهای معاند و تجزیهطلب در مرزهای شمالغرب کشور
ظرفيتهاي آذربايجانغربي ميتواند زمينهساز تحول اقتصادي منطقه باشد
گذرگاههاي جديد مرزي ايران و ترکيه توسعه تجارت و گردشگري را تقويت ميکند
راه اندازي پايانه مرزي کوزه رش سلماس مطالبه جدي مردم است
پارادوکس مناطق آزاد؛ بهشت سرمايه يا جهنم معيشت
اشتغال دانشآموختگان در گرو تقویت پیوند دانشگاه و صنعت است
