ARAZAZARBAIJAN

انسولين گران، دارو کمياب، بيماران ديابتي در محاصره بحران تأمين


انسولين گران، دارو کمياب، بيماران ديابتي در محاصره بحران تأمين

گروه گزارش: در ماه‌هاي اخير، افزايش چند برابري قيمت و کمبود برخي انواع انسولين، بسياري از بيماران ديابتي را در تأمين اين داروي حياتي با مشکل روبه‌رو کرده است.


انسولين و داروهاي ديابت براي بسياري از بيماران، به‌ويژه مبتلايان به ديابت نوع يک، داروهايي حياتي و روزمره هستند،اما افزايش قيمت اين داروها و ناياب شدن برخي اقلام، تأمين دارو را براي بيماران به دغدغه‌اي جدي تبديل کرده است.
بيماراني که پيش‌تر با هزينه‌اي اندک داروي مورد نياز خود را تهيه مي‌کردند، اکنون با افزايش چندبرابري قيمت‌ها مواجه‌اند و برخي نيز براي يافتن دارو بايد به چندين داروخانه مراجعه کنند. در اين ميان، بيماران ديابتي از کاهش توان خريد، ناکافي بودن پوشش بيمه‌اي و نگراني از تبعات قطع يا کاهش مصرف داروهاي خود مي‌گويند، شرايطي که ضرورت نظارت بر قيمت دارو و تأمين مستمر اقلام مورد نياز بيماران ديابتي را بيش از گذشته نمايان کرده است.
پرداخت هزينه هاي جديد از توان بيماران خارج است
يکي از بيماران ديابتي ، با اشاره به افزايش قيمت داروهاي مورد نياز خود گفت:قيمت داروها به‌قدري افزايش پيدا کرده که ديگر تهيه منظم آن براي بسياري از بيماران دشوار شده است. ما نمي‌توانيم مصرف دارو را متوقف کنيم، اما توان مالي‌مان هم براي پرداخت هزينه‌هاي جديد کافي نيست.
وي افزود:پيش از اين با استفاده از بيمه مي‌توانستيم قلم انسولين را با هزينه بسيار کمتري تهيه کنيم، اما اکنون قيمت آن چندين برابر شده است. حتي با داشتن بيمه نيز پرداخت اين هزينه‌ها براي بسياري از بيماران آسان نيست و بيماران فاقد بيمه شرايط سخت‌تري دارند.
يکي ديگر از بيماران ديابتي با اشاره به مشکلات موجود در تأمين دارو گفت:گاهي براي پيدا کردن داروي مورد نيازمان مجبوريم به چندين داروخانه مراجعه کنيم. وقتي دارو پيدا مي‌شود، قيمت آن به حدي بالاست که بايد بين هزينه دارو و ساير مخارج ضروري زندگي يکي را انتخاب کنيم.اين بيمار ادامه داد:براي يک فرد ديابتي، دارو يک هزينه مقطعي نيست, هر ماه و گاهي هر روز بايد دارو مصرف کند. افزايش قيمت حتي يک قلم دارو، وقتي قرار است به‌صورت مستمر تهيه شود، فشار زيادي به بيمار و خانواده او وارد مي‌کند.
يکي ديگر از بيماران نيز گفت:نگراني ما فقط گراني دارو نيست، بلکه پيدا کردن آن هم به يک دغدغه تبديل شده است. بيماري ديابتي نيازمند مصرف منظم داروست و اگر بيمار به دليل گراني يا نبود دارو نتواند درمان خود را ادامه دهد، سلامت او به خطر مي‌افتد.
وي با تأکيد بر ضرورت حمايت بيشتر از بيماران ديابتي افزود: انتظار داريم مسئولان نظارت بيشتري بر قيمت داروها داشته باشند و پوشش بيمه‌اي به‌گونه‌اي باشد که بيماران بتوانند بدون نگراني از هزينه، داروي مورد نياز خود را تهيه کنند.
افزايش قيمت انسولين، دسترسي بيماران ديابتي به دارو را دشوار کرده است
مديرعامل انجمن ديابتي ايران شاخه آذربايجان‌غربي گفت: افزايش قيمت و کمبود انسولين، به‌ويژه براي بيماران ديابتي نوع يک که وابستگي حياتي به اين دارو دارند، مشکلات جدي ايجاد کرده و سلامت آنان را به خطر انداخته است.
معصوم اناري ، اظهار کرد: در ماه‌هاي اخير تعدادي از شرکت‌هاي پخش داروهاي ديابتي اقدام به افزايش قيمت دارو کرده‌اند و اين موضوع فشار مضاعفي بر بيماران ديابتي وارد کرده است.
وي افزود: بيماران ديابتي نوع يک وابسته به انسولين هستند و انسولين براي آنان يک داروي حياتي محسوب مي‌شود؛ بنابراين اين بيماران نه‌تنها با افزايش قيمت، بلکه در مواردي با کمبود دارو نيز مواجه شده‌اند و تداوم اين وضعيت مي‌تواند سلامت آنان را به خطر بيندازد.
قيمت انسولين از 10 هزار تومان به 550 هزار تومان رسيد
مديرعامل انجمن ديابتي ايران شاخه آذربايجان‌غربي ادامه داد: قلم انسوليني که بيماران در چند ماه گذشته با استفاده از بيمه با حدود 10 هزار تومان تهيه مي‌کردند، اکنون به حدود 550 هزار تومان رسيده است؛ به‌گونه‌اي که بسياري از بيماران داراي بيمه نيز توان خريد اين دارو با قيمت جديد را ندارند.
اناري گفت: بيماراني که از پوشش بيمه‌اي برخوردار نيستند، با مشکلات به‌مراتب بيشتري براي تهيه انسولين مواجه‌اند و در برخي موارد مجبورند براي تهيه هر قلم انسولين حدود 800 هزار تومان هزينه کنند.
وي با انتقاد از افزايش قيمت برخي داروهاي مورد نياز بيماران ديابتي اظهار کرد: مشخص نيست برخي شرکت‌هاي دارويي بر اساس چه اصولي اقدام به افزايش قيمت کرده‌اند و در مواردي داروها با قيمت‌هاي متأثر از ارز آزاد عرضه مي‌شوند.
سلامت بيماران در معرض خطر است
وي افزود: افزايش بي‌رويه و بدون نظارت قيمت داروهاي مورد نياز بيماران ديابتي، به‌ويژه انسولين، سلامت اين بيماران را تهديد مي‌کند و لازم است دستگاه‌هاي مسئول نظارت جدي‌تري بر روند قيمت‌گذاري و توزيع اين داروها داشته باشند.
مديرعامل انجمن ديابتي ايران شاخه آذربايجان‌غربي ادامه داد: در همين راستا، از طريق انجمن ديابت کشور و مؤسسه گابريک، نامه‌نگاري‌هايي براي کنترل قيمت داروهاي مورد نياز بيماران ديابتي و افزايش پوشش بيمه‌اي اين بيماران انجام شده است.اناري با اشاره به تأثير شرايط حاکم بر جامعه بر بازار دارو گفت: فضاي اقتصادي و شرايط حاکم بر جامعه تأثير مستقيمي بر قيمت برخي داروها گذاشته است.
وي درباره ترجيح برخي بيماران براي استفاده از داروهاي وارداتي نيز اظهار کرد: از نظر اثربخشي، تفاوتي ميان داروهاي توليد داخل و نمونه‌هاي وارداتي وجود ندارد، اما متأسفانه برخي بيماران به دليل نگرش و تصور نادرست درباره احتمال ناسازگاري داروهاي توليد داخل، ترجيح مي‌دهند از نمونه‌هاي وارداتي استفاده کنند.
به گزارش آرازآذربايجان به نقل از ايلنا، وي تأکيد کرد: آگاهي‌رساني دقيق درباره کيفيت و اثربخشي داروهاي توليد داخل، در کنار کنترل قيمت و تأمين مستمر انسولين، مي‌تواند به کاهش مشکلات بيماران ديابتي کمک کند.


برچسب ها:

تاریخ: 1405/04/30 01:15 ب.ظ | دفعات بازدید: 1718 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور