چرا ابراز عشق برای بعضی از همسران سخت است

چرا ابراز عشق برای بعضی از همسران سخت است

گروه خانواده وسلامت: بیشتر زن و شوهرها همدیگر را دوست دارند اما نمی دانند که این رابطه بر زندگی عاشقانه و شاد حکمرانی می کند. اگر می خواهید رابطه خوبی داشته باشید این ۵ قانون را در زندگی رعایت کنید.
بیشتر مردم در رابطه ای به سر می برند که واقعا خوشحال نیستند. آن ها همسرشان را دوست دارند و هرگز حاضر نیستند او را ترک کنند اما با این وجود رابطه شان پراز بحث و درگیری و پشیمانی است. گاهی اوقات احساس می کنند همسرشان به آن ها احترام نمی گذارد در حالی که می دانند دوستشان دارد. و این باعث می شود هر دو طرف احساس سردرگمی، ناامیدی و ناراحتی داشته باشند.
اگر شما نیز چنین احساسی دارید تنها نیستید. بیشتر زن و شوهرها همدیگر را دوست دارند اما نمی دانند که این رابطه بر زندگی عاشقانه و شاد حکمرانی می کند. یکی از مهم ترین مسائل مشکل ساز در رابطه های طولانی مدت این است که هر دو دیگر تلاشی برای صحبت کردن با یکدیگر نمی کنند. به جای صحبت های جالب و بحث برانگیز تمام گفتگوها با سوالاتی تکراری مثل حالت چطوره؟ یا کار چطور بود؟ شروع می شود. البته این سوالات در ابتدای بحث طبیعی است اما زوج های شاد و موفق همیشه درباره علایق و سرگرمی های شان نیز صحبت می کنند. صحبت های کوتاه هیچوقت دو نفر را به هم نزدیک نمی کند. اگر هر چیزی به هر دلیلی باعث شود از هم دور شوید دیگر احساس می کنید حرفی برای گفتن با هم ندارید. سعی کنید هر روز از همسرتان یک سوال جالب بپرسید. مثلا: آیا امروز چیزی باعث شد که بخندی؟ اینگونه صحبت کردن برای تان لذت بخش تر می شود و باعث می شود بیشتر به هم نزدیک شوید.
گاهی اوقات افراد از همسرشان انتظار دارند که فکر، احساس و نیازهای شان را پیش بینی کنند. آن ها در این رابطه خود را حق به جانب می بینند اما در واقعیت این انتظار غیر منطقی است. اگر همسرتان نتواند نیازتان را پیش بینی کند ناراحت و خشمگین می شوید و این منصفانه نیست. وظیفه شما این است که نیازهای تان را به زبان بیاورید و در مقابل وظیفه همسرتان این است که به نیازهای تان پاسخ دهند.
معمولا در مواقعی که ناراحت هستیم ناگهان رفتاری از روی عصبانیت مرتکب می شویم. در این شرایط بهترین کار این است که بنشینید و تمام چیزهایی که در افکارتان هست را بنویسید. این کار باعث می شود احساس تان را بهتر درک کنید و به ریشه مشکل پی ببرید. سپس وقتی درباره مشکل با همسرتان صحبت می کنید کمتر احساس ناراحتی می کنید و آرامش بیشتری دارید. در نتیجه حرفی نمی زنید که باعث آزردگی او شود. و این یعنی نگرش مثبتی نسبت به حل مسائل دارید.بیشتر مردم درباره مشکلات روابطشان با دوستانشان صحبت می کنند با این تصور که از حمایت آن ها بهره مند می شوند. وقتی درباره همسرتان در جمعی که حضور ندارد تا از خودشان دفاع کنند به بدی صحبت کنید باعث می شوید آن ها دید منفی نسبت به او پیدا کنند. اگر می خواهید رابطه خوبی داشته باشید باید درباره مشکلتان قبل از هر شخص دیگری ابتدا با همسرتان صحبت کنید.
یکی از مسموم ترین رفتارها در رابطه رفتار “برد و باخت” است. همسرتان فراموش کرده زباله ها را بیرون ببرد پس شما عصبانی می شوید. شما فراموش کرده اید مرغ ها را از فریزر دربیاورید همسرتان عصبانی می شود. چنین رفتارهای خشونت آمیز انفعالی نشاندهنده یک مشکل جدی در رابطه شماست. اما به جای این که اصل مشکل را رفع کنید مدام به چیزهای کوچک گیر می دهید.
اگر تا کنون توانسته اید این قوانین را درک کنید سعی کنید ازین به بعد آرام و مثبت باشید. به خاطر بیاورید که شادی بر پایه صبر، عشق و درک ساخته می شود نه بر پایه پشیمانی.
شما چطور به همسرتان نشان می دهید که او را دوست دارید؟ آیا این احساس را به راحتی به همسرتان بیان می کنید یا جزء کسانی هستید که در ابراز احساسات به همسرشان با لکنت مواجه می شوند؟
شاید شما هم این جمله را شنیده باشید که می_گوید »آغاز کردن یک رابطه کار چندان سختی نیست، چیزی که سخت است نگه داشتن آن رابطه است«. مصداق واقعی این جمله را می شود در ازدواج دید. برای اینکه یک ازدواج در پیچ و خم های زندگی دوام بیاورد اسباب و وسائط زیادی لازم هستند که یکی از مهم ترین و اساسی_ترین آنها عشق بین زن و شوهر است. اما خود عشق هم برای دوام آوردن، نیاز به چیزی دارد به اسم »ابراز شدن«، کاری که انجام آن برای خیلی از زن یا شوهرها چندان آسان هم نیست.ریشه مشکل بسیاری از مراجعه کنندگان به کلینیک های مشاوره، به خصوص خانم ها، این گلایه است که شوهرشان به آنها ابراز عشق نمی کند. دشواری در ابراز عشق از سوی همسران این افراد دلایل زیادی دارد که چند مورد از برجسته ترین آنها شامل نکات زیر هستند
آنها از مهارت کافی برای ابراز احساسات برخوردار نیستند. یکی از شایع ترین دلایلی که خیلی از زبان زن یا شوهرهای این چنینی شنیده می شود به عنوان مثال این است که »چی کار کنم؟ من بیشتر از این بلد نیستم ….«. باورهای ریشه داری دارند که جلوی ابراز محبت آنها را می گیرد. این باورها دو دسته اند: دسته اول باورهایی هستند که ریشه در فرهنگ عمومی جامعه دارند مانند اینکه ابراز احساسات مرد نسبت به همسرش به عنوان پاشنه آشیل رفتار او که موجب سوء استفاده همسر در آینده خواهد شد تلقی می_شود. دسته دوم باورهایی هستند که ریشه در دوران کودکی فرد دارند. به عنوان مثال اگر فرد در دوران کودکی از طرف پدر و مادرش مورد بی توجهی قرار گرفته باشد یا طرد شده باشد، این باور در او شکل می گیرد که بهتر است احساساتش را بروز ندهد تا بتواند از آسیب دیدن عاطفی خودش پیشگیری کند. مسلماً چنین افرادی در آینده با مشکلاتی در ابراز احساسات مواجه خواهند شد. همسرشان ذوقشان را کور کرده است. اصولاً هر رفتاری اگر با بی توجهی یا توجه منفی همراه بشود کمرنگ می شود و چه بسا که بعد از مدتی هم از بین برود. گاهی اوقات در بررسی رفتار کسانی که در ابراز عشق به همسرشان با مشکل مواجه هستند به موقعیت_هایی بر می خوریم که آنها به ابراز عشق نسبت به همسرشان پرداخته اند اما به دلیل اینکه بازخورد مناسبی را از طرف همسرشان دریافت نکرده اند، از تکرار آن منصرف شده اند. برای به زبان آوردن عشقشان احساس ضرورت نمی_کنند.
بعضی ها چون خودشان اهل عملند، تصور می_کنند که همسرشان هم باید از روی اعمال و رفتارهای آنها متوجه میزان عشقشان بشود! گفتن »دوستت دارم« به همسر، برای همه کار ساده ای نیست. برای کسانی که زبانشان برای بیان چنین احساساتی به همسرشان نمی چرخد.
تصمیم بگیرید. اگر شما در ابراز احساس به همسرتان مشکل دارید اما می خواهید دیگر اینطور نباشید، پس به دنبال ایجاد یک تغییر مثبت در خودتان هستید. ولی از آنجا که تغییر کردن کار سریع و آسانی نیست و نیاز به اراده و پشتکار زیادی دارد، پس شما نیاز به یک راهنمای مشوق دارید. اگر بتوانید از مشاور کمک بگیرید این مسیر را با خیالی آسوده تر طی خواهید کرد اما اگر می خواهید این راه را به تنهایی بپیمایید بهتر است از یک یادداشت راهنما استفاده کنید. پیشنهاد می_شود در این یادداشت به هر زبانی که راحت تر هستید پایداری و تعهد خود نسبت به تصمیم تان را مورد تأکید قرار بدهید و این یادداشت چند خطی را همیشه همراه داشته باشید. همسرتان را از تصمیمتان مطلع کنید. بهتر است همسرتان از این تصمیم شما آگاه باشد تا هم بیشتر متوجه گفتن »دوستت دارم« به همسر، برای همه کار ساده ای نیست.
اهمیتی که او و زندگی مشترکتان برای شما دارد بشود و هم اینکه مبادا از روی بی اطلاعی تلاش شما برای تغییر را با بی ذوقی پاسخ بدهد و ناخواسته موجب نیمه کاره ماندن تصمیمتان بشود. از کارهای ساده تر شروع کنید. برای مثال به همراه همسرتان آلبوم عکس را ورق بزنید و درباره احساسی که در زمان گرفتن فلان عکس خاطره انگیز داشته اید با همسرتان صحبت کنید. بعد کم کم حرف را به زمان حال بکشانید و از احساس فعلی تان نسبت به زندگی و همسرتان صحبت کنید. همسرتان را کشف کنید. برداشت افراد از عشق مختلف است. برای مثال بعضی ها دوست دارند جمله »دوستت دارم« را بشنوند.
بعضی دیگر ترجیح می دهند از طریق لمس شدن به عشق همسرشان نسبت به خود پی ببرند.
بعضی هم دوست دارند عشق را به چشم خود ببینند. برای اینکه بتوانید به هدف بزنید اول باید بدانید که همسر شما جزء کدام دسته از این آدم ها است.شیوه ابراز احساساتتان را با اکتشافاتتان هماهنگ کنید. ممکن است مثلاً شما فردی لمسی نباشید اما اگر همسرتان جزء این گروه است، بهتر است شیوه ابراز عشق تان نسبت به او را به شیوه لمسی تبدیل کنید. زبان بدن را یاد بگیرید. همسر شما از هر کدام از گروه های بالا که باشد، اگر بین کلام شما و حالت صورت یا بدنتان تناقضی ببیند متوجه آن خواهد شد و همه زحمات شما به باد خواهد رفت. پس بهتر است روی هماهنگ کردن دل و زبانتان حسابی کار کنید و حالات بدنی تان را با آهنگ دلتان هم جهت کنید.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ ساعت ۶:۰۷ ق.ظ

دیدگاه


− پنج = 4