آسیب‌های فرهنگی اجتماعی به سمت زنانه شدن پیش می روند

آسیب‌های فرهنگی اجتماعی به سمت زنانه شدن پیش می روند

گروه اجتماعی: متأسفانه امروزه شاهدیم که زنان در صدر اخبار مربوط به جرایم و آسیب های اجتماعی قرار دارند و در ذکر آمار اعتیاد، تکدی گری، کارتن خوابی و جرایم اجتماعی زنان گوی سبقت را از مردان ربوده اند.
وقتی از زن صحبت می شود بعنوان نیمی از جمعیت کشور عنوان می شود که بر نیم دیگر نیز تأثیر غیرمستقیم دارد ولی به هنگام توجه به این قشر و تخصیص بودجه و اعتبار و سایر امکانات مورد بی مهری مسئولین محترم قرار می گیرد چرا اینگونه است؟ این دو دیدگاه متضاد که در عمل و گفتار فرسنگها با هم فاصله دارند از کجا نشأت گرفته است؟
آنچه مهم است اینست که زنان و کودکان شهر وضعیت خوبی ندارند و بیشتر در معرض آسیب علی الخصوص آسیب های اجتماعی هستند این افراد عمدتاً از قشر ضعیف جامعه هستند و متأسفانه سالانه به آمار آن‌ها نیز افزوده می‌شود و بیشتر افراد کارتن خواب را نیز زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. چرا زنان بیشترین قربانیان آسیب_های اجتماعی هستند؟ چرا آسیب هایی نظیر اعتیاد و ارتکاب به جرم و جنایت که تا چند دهه قبل حداقل هنوز بطور عمده”مردانه” تلقی می شدند، گریبانگیر زنان شده اند و امروز بعنوان آسیبهای زنان تلقی می شوند؟امروزه زنانه شدن آسیب های اجتماعی زنگ خطر و هشدار جدی برای تمامی دست اندرکاران است افزایش اعتیاد در زنان به واقعیتی تلخ و انکارناپذیر تبدیل شده است و در مقابل آن دیگر نمی‌توان استراتژی انکار را در پیش گرفت و از کنار این مساله به سهولت گذشت. با بررسی آمار زنان کارتن‌خواب در جامعه می توان گفت که آسیب‌های اجتماعی در زنان به سرعت رو به افزایش است. در این بین عده ای از کارشناسان مساله زنانه شدن اعتیاد را معلول حضور بیشتر آنها در جامعه و دست و پنجه نرم کردنشان با مشکلات جامعه می دانند.
امروزه جرم ها ماهیتا به سمت زنانه شدن می_روند و برخی کارشناسان اشتغال در بیرون از منزل، مد پرستی، رونق رفاه زدگی، غلبه مدل خانواده روز و فانتزی و حاکمیت نظام زن سالاری را علت اصلی گرایش زنان به جرم می دانند و برخی بر این باورند که یکی از علت های افزایش بزهکاری در زنان وجود مدیریت زن سالاری در جامعه است.
با توجه به اینکه نقش اجتماعی زنان افزایش یافته به نسبت آنها در معرض رفتار بزهکارانه قرار گرفته اند. در زمینه مساله زنانه شدن آسیب‌ها کارشناسان نظرات متعددی دارند، اما چگونگی مدیریت این نارسایی در کشور نیازمند توجه مسئولان و ارائه راهکاری مناسب برای نجات جامعه از وضعیت کنونی است.وقتی در جامعه شاهد گستردگی بزهکاری یا افزایش نرخ جرایم هستیم بالطبع دامنه بزهکاری و وقوع بزه در مقابل قانون نیز افزایش می یابد. فرد بزهکار نیز برخلاف قوانین تعریف شده و بدون توجه به هنجارهای اجتماعی به انجام برخی جرایم دست می زند. زنان نیز به عنوان بخش قابل توجهی از جمعیت کشور در بروز و شدت آسیب های اجتماعی تاثیر گذار هستند.
برای مثال در گذشته زنان به نسبت مردان کمتر در معرض جرایم مالی قرار داشتند، اما هم اکنون با بررسی پرونده زندانی های زن باید گفت که مسائل مالی بخش قابل توجهی از زنان را به بند کشیده است. وقتی مشکلات مالی و پیامدهای ناشی از چک و کلاهبرداری ها به شدت در جامعه وجود دارد زنان هم به دلیل گستردگی این موضوع بخش قابل توجهی از این جرایم را به خود اختصاص داده اند.
از دیگر آسیب های تهدید کننده جامعه و به ویژه زنان می توان به مساله مواد مخدر به عنوان اصلی ترین آسیب اجتماعی در کشور اشاره کرد. در جامعه ما مساله مواد مخدر به عنوان موضوع اصلی آسیب های اجتماعی مطرح است و بی_شک این آسیب میزان قابل توجهی از زنان را درگیر خود کرده است. با وجود آمار دقیق در زمینه معتادان کشور اما اینکه زنان بخش قابل توجهی از معتادان کشور را به خود اختصاص داده اند بر کسی پوشیده نیست. همگان اعتیاد را خانمان سوز می دانند و فرد معتاد به دلیل شرایط ویژه خود به جرایمی دست می زند و شاید برای او نگاه ها و قضاوت های دیگران در جامعه چندان اهمیتی نداشته باشد.
اغلب این افراد به دلیل پیامدهای اعتیاد از حلقه کنترل اجتماعی خارج می شوند. از جمله جرایم تهدید کننده این افراد می توان ارتباطات نامشروع جرایم همراه با خشونت همچون سرقت و… را عنوان کرد.برای زنانه شدن آسیب ها می توان بروز خشونت، کلاهبرداری، وجود مشکلات مالی، سرقت، قتل و… را مساله ای تهدید کننده و تاثیر گذار در وضعیت زنان آسیب دیده کشور برشمرد. با بررسی آمارها می توان به این امر اذعان داشت که میزان زنانه شدن آسیب ها در کشور رو به رشد است.
این مساله که امروز شاهد زنانه شدن آسیب ها و بروز مشکلات گوناگونی ناشی از آن هستیم را می توان تحت‌الشعاع چند عامل در حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و … قلمداد کرد. فقر و عدم آگاهی در بین زنان در بروز زنانه شدن آسیب ها تاثیر بسزایی دارد. برای مثال در حوزه مالی انواع و اقسام جرایم اتفاق می افتد و در این شرایط وقتی یک زن بی خبر از پیامد عملکرد خود مسئولیت مالی را بر عهده می گیرد، بی شک آسیب های گوناگونی او را تهدید می کند. از دیگر عوامل مخرب در بین زنان عدم اطلاع از قوانین است. در ضمن مسائل ناشی از فقر مشکلاتی را در بین این افراد ایجاد کرده است و در این بستر زنان درگیر شرایطی همچون فقر معیشتی و فرهنگی هستند و هر یک از این نارسایی ها آنها را به سمت مشکلات گوناگون سوق می دهد.از دیگر علل زنانه شدن آسیب ها می توان از خشونت خانگی نام برد و از پیامدهای این امر بروز خشونت‌ورزی برای زنان است. در ضمن خشونت علیه زنان در همه طبقات اجتماعی اقتصادی، نژادی، سنی و جغرافیایی یافت می‎شود، اما در برخی گروه‌ها شایع‌تر است.
خشونت خانگی نوع خاصی از خشونت است که در سطح خانواده اعمال و منجر به آسیب یا رنج جسمی، روانی و جنسی می شود. زنان در زندگی خود چهار شکل خشونت شامل فیزیکی، روانی اقتصادی و جنسی را تجربه می کنند. این نوع خشونت در بروز و شدت زنانه شدن آسیب ها نقش بسزایی دارد. بی شک با افزایش بزهکاری در جامعه مشارکت زنان هم در این عرصه بیشتر می_شود.
از آن جرائم زنانه ای است که کمتر کسی حاضر است از کنار آن بگذرد و آنرا به عنوان آسیب اجتماعی مورد بررسی قرار دهد. بحث از فحشاء و پدیده روسپیگری، بیش از آن که عمل خلاف عفت عمومی یا براساس قوانین مدنی و مجازات اسلام جرم باشد، یک پدیده اجتماعی است که بیمارگونه، سفره خود را در تمام جوامع پهن می_کند. اما کیفیت و کمیت آن به شرایط اقتصادی اجتماعی، فرهنگی و سیاسی وابسته است.
شاید پس از پیروزی انقلاب اسلامی و خراب کردن خانه ها و شهرکهای فساد به نظر میرسد که فحشاء از بین رفته است و مجازات سنگین زنان و مردان مسئول آن شهرها منجر به ریشه کنی فحشاء در ایران شده است. حال با گذشت چند سال از این اقدام، زمینه و بستری شد تا این آسیب اجتماعی بار دیگر حرکت آرام خود را در میان زنان و مردان ادامه دهد.به گزارش آرازآذربایجان به نقل ازتیار؛ امید است که مسئولین به راحتی چشم بر این حقایق نبندند و به حال و روز نه چندان خوب اقشار آسیب پذیر فکری بیندیشند که اگر سهل انگاری شود دامن جامعه را می گیرد و آنرا با خود به ورطه نابودی می کشاند.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۰۵ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۴:۳۵ ق.ظ

دیدگاه


هفت × 3 =