ARAZAZARBAIJAN

مديريت يکپارچه منابع آبي براي احياي درياچه اروميه ضروري است


مديريت يکپارچه منابع آبي  براي احياي درياچه اروميه ضروري است

گروه خبر: رييس پژوهشکده مطالعات درياچه اروميه با اشاره به ضرورت تخصيص حق‌آبه اين زيست‌بوم حياتي، بر لزوم گذار از کشاورزي آب‌بر و تقويت گردشگري به عنوان معيشت جايگزين تأکيد کرد و گفت: با وجود اهميت استراتژيک زيست‌بوم منطقه در سطح کشور، نبود مديريت يکپارچه در منابع آب، همچنان چالش اصلي اين حوزه است.


به گزارش آرازآذربايجان،کامران زينال‌زاده با تأکيد بر اينکه مديريت منابع آب و حفظ اکوسيستم‌هاي آبي نيازمند رويکردي هماهنگ و علمي است، افزود: در سال‌هاي 1395 تا 1396 مأموريت ويژه‌اي براي دانشگاهيان اروميه با هدف بررسي راهکارهاي کاهش تبخير در درياچه اروميه تعريف شد، چرا که تبخير به عنوان بخشي از چرخه طبيعي در هر اکوسيستمي اجتناب‌ناپذير است اما نتايج مطالعات ما به روشني نشان داد که تنها راهکار احياي اين زيست‌بوم، تخصيص دقيق و کامل حق‌آبه قانوني آن است.
وي با اشاره به جايگاه حساس و استراتژيک اين منطقه در مديريت زيست‌بوم کشور، تصريح کرد: متأسفانه در لايه اجرايي، به دليل فقدان مديريت يکپارچه منابع آب، با ضعف‌هاي مشهودي مواجه هستيم که مانع از اجراي برنامه‌هاي جامع احيا شده است.
رييس پژوهشکده مطالعات درياچه اروميه در بخش ديگري از سخنان خود به تناقض موجود ميان وضعيت منابع آبي و الگوي بهره‌برداري اشاره کرد و افزود: ما در حالي سال‌هاي بسيار سختي را به لحاظ کمبود شديد منابع آبي پشت سر گذاشته‌ايم که همچنان رکورددار توليد محصولات کشاورزي با نياز آبي بالا هستيم.
وي با بيان اينکه تغيير مسير کشاورزي به دليل وابستگي اقتصاد منطقه به اين بخش، فرآيندي زمان‌بر و حساس است، خاطرنشان کرد: نمي‌توان به صورت دستوري و سريع ساختار کشاورزي را تغيير داد، از اين رو براي گذار به اقتصاد پايدار، بايد »گردشگري« به عنوان يکي از بازوهاي اصلي تأمين معيشت منطقه مورد توجه ويژه قرار گيرد که تحقق اين امر نيز نيازمند برنامه‌ريزي بلندمدت است.


برچسب ها:

تاریخ: 1405/03/19 08:55 ق.ظ | دفعات بازدید: 1732 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور