ARAZAZARBAIJAN

4 هزار کاميون ‌ وارداتي ايران در بند مرز ترکيه


4 هزار کاميون ‌ وارداتي  ايران  در بند مرز ترکيه

گروه گزارش:4 هزار کاميون کشنده‌، در مرز ترکيه به دليل قوانين پيچيده بودجه‌اي و بلاتکليفي مسئولان، در مرز ترکيه مانده‌ و در آستانه مصادره است.


چهار هزار کاميون کشنده‌ي نو، در مرز ترکيه به دليل قوانين پيچيده و بلاتکليفي مسئولان، در گروگان مانده‌اند، اين در حالي رخ داده که ناوگان حمل و نقل کشور رخت فرسودگي بر تن کرده است.تهديد مصادره از سوي ترکيه، صاحبان کالا را در شرايطي بحراني قرار داده است، اين وضعيت نتيجه‌ي عدم ثبت سفارش به دليل قوانين مبهم بودجه‌ي 1402 و 1403 است.
قوانين بودجه 1402 و 1403 مانع ورود کاميون ها به ايران است
خالد جنگجو، ناظر گمرکات آذربايجان غربي، با ابراز نگراني از وضعيت کاميون‌هاي دپو شده در مرز مي‌گويد: »به دليل عدم ثبت سفارش، اين کاميون‌ها قابل ورود به کشور نيستند. قوانين بودجه‌ 1402 و 1403 ترخيص آن‌ها را مسدود کرده است« او با اشاره به مسئوليت صمت و راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در رفع اين مشکل، مي‌افزايد: "بايد از طريق بند پ قانون 59 يا قانون بودجه‌ي 1403 ثبت سفارش صادر شود تا اين بحران حل شود. در غير اين صورت، هزاران کاميون در معرض مصادره قرار خواهند گرفت."
صدور اخطار مصادره از طرف گمرکات ترکيه!
بند پ ماده 59 قانون برنامه پنجساله هفتم پيشرفت جمهوري اسلامي ايران 1407 - 1403 مي‌گويد: دولت مجاز است در ازاي اسقاط هر دستگاه اتوبوس و کِشنده جاده‌اي بالاي بيست و پنج ‌سال نسبت به اعطاي مجوز واردات دستگاه اتوبوس يا کشنده جاده‌اي با سن کمتر از ده‌سال به مالک اتوبوس يا کشنده اقدام نمايد. ‌آيين‌نامه اجرايي اين بند با در نظر گرفتن مشوقهاي قانوني لازم از جمله اعطاي تخفيف در عوارض گمرکي به‌تصويب ‌هيات وزيران مي‌رسد.واردات کاميون با ارز آزاد، به جز در دو مورد خاص - صادرات کالا و دريافت ارز حاصل از آن يا داشتن منشاء خارجي ارز - ممنوع است. اين محدوديت‌ها، وضعيت را پيچيده‌تر کرده و حل مسئله را دشوارتر مي‌کند. به گفته ناظر گمرکات آذربايجان غربي، ترکيه نيز با اعلام اخطارهاي جريمه و هشدار مصادره، فشار را بر صاحبان کالا افزايش داده است.
ناوگان باري کشور نيازمند ورود کشنده‌هاي جديد است
سيد سلمان ذاکر، نماينده‌ي مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي، با تأکيد بر فاجعه‌ي اقتصادي اين وضعيت، مي‌گويد: چهار هزار کاميون کشنده که با منشاء ارز خارجي يا از محل صادرات خريداري شده‌اند، با قبض انبار در ترکيه بلاتکليف مانده‌اند.به گزارش آراز آذربايجان به نقل از فارس،ذاکر مي گويد: اين يک بحران جدي اقتصادي براي کشور است و نياز به تدبير سريع و هماهنگي بين دستگاهي دارد، قبل از اينکه اين کاميون‌ها به طور کامل مصادره شوند.موتورهاي خاموش اين کاميون‌ها، سکوت غم‌انگيزي را در مرز حاکم کرده‌اند. سرنوشت اين چهار هزار کاميون به تصميم‌گيري فوري و اقدام موثر مسئولان بستگي دارد


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/27 08:09 ق.ظ | دفعات بازدید: 1560 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور