نماينده مردم سردشت در مجلس:

سیاست‌های غلط دولتمردان باعث افزایش نرخ خودکشی شده است

سیاست‌های غلط دولتمردان باعث افزایش  نرخ خودکشی شده است

گروه خبر: عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاست‌های غلط دولتمردان باعث افزایش نرخ خودکشی شده است: گفت : اعتیاد، بیکاری، مشکلات روحی‌روانی و افسردگی جوانان به خاطر نبود شغل و مسکن و امنیت معیشتی، ناشی از برنامه‌ریزی‌های غلط اقتصادی در سطح جامعه است.
به گزارش آرازآذربایجان ، رسول خضری، نماینده پیرانشهر و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تند شدن شیب خودکشی در کشور،‌ گفت: یکی از ابرچالش‌ها و معضلات اجتماعی خودکشی است. سلامت روان، ناامیدی و یأس و به بن‌بست رسیدن موجب افزایش خودکشی شده است.
او با انتقاد از کاهش سن خودکشی در کشور ادامه داد: سن خودکشی در حال کاهش است. قبلاً در استان‌های کرمانشاه، تهران و ایلام شاهد خودکشی بودیم، اما در حال حاضر در کل استان‌ها به‌ صورت متوسط خودکشی رو به افزایش می‌رود. ریشه اصلی خودکشی یأس و ناامیدی است که فرد هیچ راهی برای خروج از ناامیدی پیدا نمی‌کند.
این نماینده مجلس توضیح داد: دوسوم افرادی که خودکشی می‌کنند سابقه افسردگی دارند و یک‌سوم از آنها دچار بیماری دوقطبی هستند. با توجه به آمار بالای بیماری‌های روان‌پریشی و مشکلات مزمن روانی که در سطح کشور وجود دارد و یأس و سرخوردگی و ناامیدی، خودکشی در جامعه رو به افزایش است. حتی در روستاها هم آمار خودکشی بالا رفته است.
خضری در پاسخ به این پرسش که «آیا کمیسیون اجتماعی برنامه‌ای برای بررسی علل افزایش شیب خودکشی دارد» گفت: کمیسیون اجتماعی چندین بار مواردی از این دست را بررسی کرده، اما ما باید به دنبال علت و ریشه‌ها و آسیب‌شناسی باشیم. اگر ریشه‌ها را نخشکانیم، خودکشی‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.
او اضافه کرد: علت ۹۹ درصد خودکشی‌ها مشکلات مزمن روانی، استرس، عصبانیت، افسردگی، بی‌نشاطی و مشکلات روحی‌روانی در جامعه است. جوانان ناامید هستند و از سن ازدواج حدود ۱۲ میلیون جوان ایرانی گذشته که این موضوع یک ابرچالش است. در کشور ۱۹ میلیون نفر حاشیه‌نشین داریم که این مورد هم ابرچالش دیگری در کشور به شمار می‌رود. بیش از ۴۰ درصد جامعه درگیر مشکلات روحی‌روانی، افسردگی و روان‌پریشی هستند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر سیاست‌های غلط دولتمردان در افزایش نرخ خودکشی تاکید کرد: اعتیاد، بیکاری، مشکلات روحی‌روانی و افسردگی جوانان به خاطر نبود شغل و مسکن و امنیت معیشتی، ناشی از برنامه‌ریزی‌های غلط اقتصادی در سطح جامعه است.
خضری همچنین گفت: کمیسیون اجتماعی به سیاست‌های کلی می‌پردازد، اما اصولاً در مجموع دستگاه‌های اجرایی بدنه کارشناسی قوی‌تری نسبت به مجلس دارد و کار کردن روی این موضوعات از وظایف اصلی آنها محسوب می‌شود. ۱۸ وزارتخانه، سازمان و نهاد از جمله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت کشور، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و… در زمینه آسیب‌های اجتماعی و خودکشی مسئول هستند. همچنین کمیسیون اجتماعی، کمیسیون فرهنگی و کمیسیون شوراها و حتی کمیسیون امنیت ملی نیز در این خصوص نقش دارند.
او ادامه داد: کلیت جامعه از نظر برنامه‌ریزی اجتماعی موفق عمل‌ نکرده است. اگر به‌ درستی عمل کرده بودند، شاهد سیر صعودی خودکشی در کشور نبودیم.
این نماینده مجلس درباره اقدام عملی مجلس در راستای کاهش خودکشی‌ها در کشور گفت: در جامعه به لحاظ برنامه‌ریزی اقتصادی و اجتماعی متاسفانه موفق کار نکردیم که شاهد ابرچالش بیکاری، مشکلات اقتصادی و بیماری مزمن روانی، عصبانیت و استرس هستیم. به‌ صورت کلی ما کشور پراسترسی هستیم و از لحاظ مصرف مواد مخدر رتبه اول در دنیا را داریم، که تمام این موارد می‌تواند علت افزایش خودکشی در کشور باشد.
خضری گفت: در بسیاری موارد از وزرا در مورد حل معضلات اجتماعی سوال می‌شود، اما نتیجه‌ای ندارد. راهکار این است که سه قوه قضاییه، مجریه و مقننه پای‌ کار باشند و سیاست‌های کلی به‌ درستی اجرا شود و ناکارآمدی‌ها و سوءمدیریت‌ها آسیب‌شناسی و درمان شود.
او ادامه داد: اولین قدم در این راستا آسیب‌شناسی و دومین قدم استراتژی راهبردی است. بدون آسیب‌شناسی، هیچ استراتژی مدون، منسجم و جامعی نخواهیم داشت.
این عضو فراکسیون مستقلین مجلس، در پایان، بر لزوم ورود کمیسیون اجتماعی به موضوع چرایی خودکشی تاکید کرد: تحرک کمیسیون اجتماعی باید بیشتر شود.
همچنین نماینده مردم در مجلس دهم، ضمن تشریح مشکلات ناشی از تجویز سنتی دارو توسط پزشکان اجرای پرونده الکترونیک سلامت را پایانی بر بروز خطای ناشی از ناخوانا بودن خط پزشکان و روشی کارآمد برای حفظ محیط زیست دانست. رسول خضری با بیان اینکه بدخط بودن نسخه‌های پزشکان یکی از علل مرگ و میر بیماران است، گفت: سالیانه تعداد زیادی از بیماران به دلیل ناخوانا بودن نسخه‌های پزشکی و بد خط بودن آنها با مشکلات جدی مواجه می‌شوند، کما اینکه برخی از آنها دچار مسمومیت دارویی شده و برخی از این نسخه‌ها نیز به دلیل تجویز اشتباه به مرگ بیمار منتهی می‌شوند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: قلم خوردگی نسخه‌ها می‌تواند به مشکلات جبران‌ناپذیری منتهی شود، کما اینکه مترینازول قرصی است که برای تیروئید سمی استفاده می شود، مترونیدازول هم برای عفونت‌های روده تجویز می‌شود و این در حالی است که در بسیاری مواقع در نسخه‌ها این دو با هم اشتباه می‌شوند و شاید برای بیش از صد مورد داروها این نوع مشابهت‌ها وجود دارد.
وی تصریح کرد: هم‌اکنون نسخه‌نویسی با خودکار در دنیا از بین رفته است، به ویژه در کشورهای توسعه‌یافته سالهاست که از طریق انتخاب کد که بیانگر یک داروی خاص بوده و تایپ توسط پزشکان دارو تجویز می‌شود و داروخانه نیز با مراجعه به کد مورد نظر دارو را عرضه می‌کند، بنابراین این روش احتمال بروز خطا در عرضه دارو به بیماران را به صفر می‌رساند.
خضری خاطرنشان کرد: اجرای این روش یکی از راه‌های کاهش مصرف کاغذ نیز بوده که به طور قطع اقدامی در جهت کاهش مشکلات زیست محیطی بوده، آن هم در شرایطی که قیمت کاغذ چندین برابر شده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: یکی از اهداف استفاده از روش‌های دیجیتال و فناوری نوین در حوزه‌های مختلف این است که از بروز مشکلات زیست محیطی جلوگیری شود، بنابراین اجرای پرونده الکترونیک سلامت نه تنها به رفع مشکلات ناشی از نسخه‌نویسی به روش سنتی منتهی می‌شود، بلکه به حفظ محیط زیست نیز کمک خواهد کرد./

نوشته شده توسط admin در شنبه, ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۱۹ ب.ظ

دیدگاه


+ 4 = پنج