نماينده مردم مياندوآب درمجلس:

بدون سیاست گذاری مناسب ۲۰ سال آینده جوانان شادابی نخواهیم داشت

بدون سیاست گذاری مناسب ۲۰ سال آینده جوانان شادابی نخواهیم داشت

گروه خبر:عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: برای اینکه در ۲۰ سال آینده جوانان شاداب با کمترین میزان آسیب اجتماعی داشته باشیم باید اکنون سرمایه‌گذاری و سیاست¬گذاری مناسب داشته باشیم.
همایون هاشمی، رئیس سابق سازمان بهزیستی کشور ، با تاکید بر اینکه بر اساس تجربه چندین ساله‌ام در حوزه خدمات اجتماعی ساماندهی کودکان کار به دلیل وجود متولیان متعدد تاکنون نتیجه بخش نبوده است، گفت: باید تفکیک وظایف دستگاه‌های متولی در دستور کار قرار گیرد.
همایون هاشمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: فازهای جمع‌آوری، ساماندهی، بازتوانی و اجتماع‌پذیری در مورد کودکان کار باید مورد توجه قرار گیرد واین فازها باید در کنار هم به صورت پیوسته و در زمان مناسب انجام و از موازی کاری پرهیز شود.
بازتوانی و اجتماع‌پذیری کودکان، کار بسیار سخت، زمان بر و هزینه بر است
وی یادآور شد: جمع آوری کودکان کار به طور معمول بر عهده نیروی انتظامی است که مقام قضایی دستور جمع‌آوری آنها را صادر می‌کند البته ساماندهی، بازتوانی و اجتماع‌پذیری کودکان، کار بسیار سخت، زمان بر و هزینه بر بوده که بر عهده سازمان بهزیستی است و این سازمان تاکنون نهایت اهتمام خود را برای تحقق این مهم داشته است.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی عدم توجه مسئولان به بازدهی را یکی از مشکلات سد راه ساماندهی کودکان خیابانی دانست و گفت: متاسفانه مسئولان تصمیم گیر زود می‌خواهند به نتیجه دلخواه برسند و سود و فایده را در کوتاه مدت می‌بینند در حالی که برای اینکه در ۲۰ سال آینده جوانان شاداب با کمترین میزان آسیب اجتماعی داشته باشیم باید اکنون سرمایه‌گذاری مناسب را داشته باشیم.
بر اساس اظهارات هاشمی ساماندهی کودکان خیابانی پیچیدگی‌های اجتماعی مختص به خود را دارد زیرا بخشی از آنان فاقد سرپرست و بی سرپرست هستند و عمده آنها سرپرست دارند که سرپرستان دچار بزه هستند و کودکان را استثمار و کار حرفه‌ای مافیایی انجام می‌دهند.
وی ادامه داد: در رابطه با ساماندهی کودکان خیابانی خلاء قانونی وجود دارد و متولی مشخصی وجود ندارد؛ البته هر زمانی که در کشور فقر و بیکاری افزایش می یابد با افزایش مفسده‌ها و آسیب های اجتماعی مانند کودکان کار روبرو می شویم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزایش تعداد کودکان کار در خیابان ها را بیانگر افزایش مشکلات اقتصادی و جاماندن آنها از تحصیل دانست و گفت: تعدادی از کودکان اولیا موثر خود را از دست داده و برخی از آنها نیز به دلیل فقر مضاعف خانوادگی وارد بازار کار شده‌اند در واقع علل اولیه معضل کودکان خیابانی یعنی اعتیاد، فقر، از هم گسیختگی و عدم یکپارچگی اجتماعی را می‌توان رفع کرد؛ در این رابطه نیاز است نمایندگان برای رفع این معضل تلاش کنند یا دولت در شرایط فعلی لایحه جامع ساماندهی را که بسیار ضروری است به مجلس ارائه کند زیرا خلاء قانونی در این رابطه وجود دارد.
وی یادآور شد: در تمامی جوامع بین المللی کودک حق کار ندارد در واقع وقتی عنوان کودک کار را به کار می‌بریم به کار کودک رسمیت می بخشیم و کار کودکان به منزله استثمار کودکان است؛ دولتمردان و وزرای تعاون، کشور و بهداشت باید همکاری هماهنگی را برای ساماندهی کودکان خیابانی داشته باشند البته مردم و سازمان‌های مردم نهاد نیز باید پای کار بیایند و متولی واحدی تعیین شود این به این منظور نیست که کار تنها بر روی دوش یک سازمان باشد بلکه باید مدیریت مناسب و تقسیم وظایف مورد توجه قرار گیرد.
رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس گفت: از اقدامات سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت برای جلوگیری از مصرف بی رویه دارو به شرطی که با مشارکت ذی نفعان، آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم پیش از انجام هر گونه اقدامی باشد استقبال می‌کنیم. همایون هاشمی، در مورد سهمیه‌بندی داروی انسولین، گفت: اینکه در شرایط تحریم به سر می‌بریم بر هیچ کس پوشیده نیست و یکی از وظایف سازمان غذا و دارو آموزش همگانی است به گونه‌ای که مردم دقیق، درست و به موقع به میزان توصیه شده دارو مصرف کنند.رئیس فراکسیون غذا و داروی مجلس شورای اسلامی افزود: اینکه بر اساس شرایط موجود از مصرف بی‌رویه دارویی جلوگیری شود در دراز مدت به نفع اقتصاد بیماران و خانواده‌ها است اما اینکه طرحی بدون هماهنگی و اطلاع‌رسانی مناسب عملیاتی و بار روانی منفی در جامعه و میان بیماران ایجاد شود به هیچ وجه قابل قبول و منطقی نیست.
وی ادامه داد: بهتر بود سازمان غذا و دارو در وهله اول اطلاع‌رسانی و آگاهی‌سازی مناسب را به صورت گسترده انجام می‌داد و سپس با در جریان قرار دادن ذی‌نفعان یعنی نمایندگان مصرف‌کنندگان و اتحادیه تولیدکنندگان اظهارنظر آنها را هم در جلسات تصمیم‌گیری اخذ می‌کرد؛ در تمامی کشورهای توسعه‌یافته ذی‌نفعان در تصمیم‌گیری‌های این چنینی مشارکت می‌کنند.نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه رویه مصرف دارو در کشور باید اصلاح شود، تصریح کرد: مصرف بی رویه دارو برای اقتصاد کشور آسیب‌زا است؛ در حالی که دور ریز دارو در هیچ کشوری معنا نداشته و قابل قبول نیست اما متاسفانه در هر خانه ای از ایران یک سبد دارویی اضافه وجود دارد و این جای بسی تاسف بوده زیرا برای این داروها ارز هزینه شده است.
از اقدامات سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت برای جلوگیری از مصرف بی رویه دارو استقبال می‌کنیموی ادامه داد: از اقدامات سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت برای جلوگیری از مصرف بی رویه دارو استقبال می‌کنیم اما به شرطی که با مشارکت ذی نفعان، آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم پیش از انجام هر گونه اقدامی باشد./

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۲۴ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۴۰ ب.ظ

دیدگاه


6 + سه =