ARAZAZARBAIJAN

کلنگ‌زني يا شهرت؟


کلنگ‌زني يا شهرت؟

النازشريفي

گروه اجتماعي: اروميه، به‌عنوان يکي از شهرهاي قديمي و مهم شمال‌غرب کشور و مرکز استان آذربايجان غربي، ظرفيت‌هاي فراواني براي توسعه و تبديل شدن به شهري برخوردارتر دارد؛ شهري که موقعيت جغرافيايي، ظرفيت‌هاي کشاورزي و باغداري، پيشينه تاريخي و تنوع فرهنگي آن، فرصت‌هاي قابل‌توجهي براي پيشرفت ايجاد کرده است.

 


به گزارش آرازآذربايجان،اما اين روزها، همزمان با آغاز برنامه‌ها و مراسم‌هاي مناسبتي؛ از روز خبرنگار گرفته تا هفته دولت، بار ديگر شاهد برگزاري مراسم کلنگ‌زني پروژه‌هاي مختلف در استان آذربايجان غربي و به‌ويژه اروميه هستيم؛ پروژه‌هايي که قرار است با هدف توسعه، آباداني و خدمت به مردم اجرا شوند.بي‌ترديد، کلنگ‌زني يک پروژه پايان راه نيست؛ بلکه بايد نقطه آغاز مسيري باشد که در نهايت به بهره‌برداري و استفاده مردم منتهي شود. پرسش اصلي اما اينجاست: سرنوشت پروژه‌ها پس از مراسم کلنگ‌زني چه مي‌شود؟
در آذربايجان غربي و به‌خصوص اروميه، پروژه‌هايي وجود دارند که سال‌ها پيش کلنگ آنها بر زمين زده شده، اما يا عمليات اجرايي‌شان آغاز نشده و يا پس از شروع، نيمه‌تمام باقي مانده‌اند. همين موضوع اين پرسش را براي افکار عمومي ايجاد مي‌کند که چه نهادي مسئول پيگيري اين پروژه‌هاست و چرا برخي طرح‌ها پس از گذشت سال‌ها همچنان بلاتکليف هستند؟
آيا کلنگ‌زني، خودِ هدف است يا آغاز مسيري براي ساختن و به پايان رساندن يک پروژه؟
مردم آذربايجان غربي شايسته توسعه، امکانات و زيرساخت‌هاي مناسب هستند و اروميه نيز به‌عنوان مرکز استان، ظرفيت‌هاي فراواني براي پيشرفت دارد. اما تحقق اين ظرفيت‌ها تنها با برگزاري مراسم و آغاز طرح‌هاي جديد امکان‌پذير نيست؛ بلکه به برنامه‌ريزي، تأمين اعتبار، نظارت مستمر و پيگيري جدي نياز دارد.
از سوي ديگر، نمايندگان مردم در مجلس نيز با وعده‌هايي که در زمان انتخابات مطرح مي‌کنند، اعتماد عمومي را به دست مي‌آورند. طبيعي است که مردم در طول دوران مسئوليت آنان، انتظار پيگيري همان وعده‌ها و مطالبات را داشته باشند.
اکنون که بار ديگر شاهد روزهاي پررنگ کلنگ‌زني پروژه‌هاي جديد هستيم، شايد بهتر باشد در کنار معرفي طرح‌هاي تازه، نگاهي هم به پروژه‌هاي قديمي و نيمه‌تمام داشته باشيم؛ پروژه‌هايي که براي آغازشان مراسم برگزار شده، درباره آنها وعده داده شده و اعتباراتي نيز برايشان در نظر گرفته شده است.افکار عمومي حق دارد بداند پروژه‌هاي نيمه‌تمام چه ميزان اعتبار دريافت کرده‌اند، چه مقدار از اين اعتبارات هزينه شده و دليل توقف يا طولاني شدن روند اجراي آنها چيست. شفاف‌سازي در اين زمينه، نه‌تنها مي‌تواند اعتماد عمومي را افزايش دهد، بلکه از تکرار تجربه‌هاي ناموفق گذشته نيز جلوگيري خواهد کرد.
البته اقدامات اخير استانداري، شهرداري و نمايندگان استان در زمينه پيگيري پروژه‌هاي جديد و تلاش براي ارتقاي جايگاه اروميه و حرکت در مسير توسعه شهري، قابل توجه است و اميد مي‌رود اين اقدامات با جديت و استمرار دنبال شود.اما انتظار مردم ساده و روشن است:کلنگي که امروز بر زمين زده مي‌شود، نبايد فردا به فراموشي سپرده شود.
مردم بيش از مراسم، بنرها و تصاوير کلنگ‌زني، منتظر ديدن نتيجه هستند. پروژه‌اي که آغاز مي‌شود بايد با تأمين اعتبار، نظارت و پيگيري مستمر به پايان برسد و اثر آن در زندگي مردم ديده شود.
سؤال همچنان باقي است:شروع کار مهم‌تر است يا پايان کار؟
پاسخ روشن است؛ يک پروژه زماني ارزشمند است که از روي کاغذ و پشت تريبون عبور کند، ساخته شود و در نهايت، مردم نتيجه آن را در زندگي خود ببينند.


برچسب ها:

تاریخ: 1405/05/31 09:36 ق.ظ | دفعات بازدید: 1708 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور