ARAZAZARBAIJAN

پروژه مسجد گلشهر بلاتکليف ماند


پروژه مسجد گلشهر بلاتکليف ماند

گزارش//

گروه گزارش: سال‌هاست مردم گلشهر اروميه چشم‌به‌راه احداث مسجد محله خود هستند. با وجود وعده‌هاي مسئولان و کلنگ‌زني در سال 1399 اين پروژه همچنان نيمه‌کاره رها شده است.


با توجه به ارسال پيامي از سوي شهروندان در خصوص نبود مسجد در منطقه گلشهر اروميه، خبرنگار ما با حضور در محل، از نزديک در جريان دغدغه‌ها و گلايه‌هاي مردم اين محله قرار گرفت.
مسجد؛ قلب تپنده‌ي محله
در ميان هياهوي زندگي شهري و آپارتمان‌هاي به هم چسبيده، مسجد همچون نگيني درخشان در دل محله مي‌درخشد. اينجا تنها جاي عبادت نيست؛ خانه‌ي امن دل‌هاي مشتاق، پناهگاه آرامش در شلوغي روزمره و کانون گرم‌ترين پيوندهاي انساني است.
وجود مسجد در محله، يعني حضور هميشگي اميد، يعني هيچ کس تنها نيست. در سايه‌سار اين خانه‌ي خدا، غم‌ها تقسيم و شادي‌ها مضاعف مي‌شود. مسجد، قصه‌ي ماندگار محله است؛ قصه‌اي که نسل به نسل با عشق نوشته مي‌شود و هر روز تازه‌تر از ديروز مي‌شود.
بازديد ميداني از گلشهر، نشان از مطالبه‌اي جدي و ديرينه دارد؛ مطالبه‌اي که ساکنان اين منطقه سال‌ها پيگير احداث مسجد هستند.
به گفته ساکنين، در سال 1399 کلنگ احداث مسجد در اين منطقه با حضور مسئولان استاني و نماينده ولي‌فقيه در استان به زمين زده شد. اما با گذشت بيش از چهار سال، اين پروژه همچنان بلاتکليف و نيمه‌تمام مانده است؛ و اميد مردم براي شنيدن صداي اذان از مسجد محل، به آهي در دل بدل شده است.
حسرت اذان مسجد، در دلمان ماند
يکي از بانوان مسن ساکن گلشهر، در گفتگو با خبرنگار ما با چشماني پر از اشتياق گفت: سال‌هاست در اين منطقه زندگي مي‌کنيم، اما هنوز حسرت شنيدن صداي دل‌انگيز اذان از مسجد محله به دلمان ماند است. بزرگ‌ترين آرزويم اين است که قبل از ترک اين دنيا، مسجد محل را ببينم.
وي در ادامه گفت: نه تنها براي نماز، بلکه براي برگزاري مراسم مذهبي، دعاي دسته‌جمعي، محرم و صفر و عبادات جمعي، به مسجد نياز داريم. حتي مراسم ترحيم عزيزان‌مان را نيز در مسجد محله نمي‌توانيم برگزار کنيم. اين براي منطقه‌اي با جمعيت چند هزار نفر، واقعا ناراحت‌کننده است.
«»محمدي« يکي ديگر از اهالي گلشهر نيز با ناراحتي از بلاتکليفي اين پروژه گفت: ما مسلمان هستيم و براي عبادت و پرورش روح و تربيت معنوي فرزندان‌مان نياز به مسجد داريم. دلمان مي‌خواهد در ماه رمضان صداي قرآن و اذان در فضاي محله‌مان طنين‌انداز شود. اين حق طبيعي ماست.وي تاکيد کرد: اهالي گلشهر انتظار دارند پس از سال‌ها پيگيري و وعده‌هاي متعدد، اين بار مسئولان با نگاهي جدي‌تر به خواسته‌هاي آن‌ها پاسخ دهند و ساخت مسجد را از وضعيت فعلي خارج کنند.گفتني‌ است نبود مسجد در منطقه‌اي با چند هزار نفر جمعيت، تنها يک مشکل عمراني نيست؛ بلکه نداشتن فضاهاي فرهنگي و عبادي، مانعي براي شکل‌گيري ارتباطات اجتماعي، معنوي و فرهنگي در بستر محله است.
گلشهر؛ محروم از امکانات، تشنه‌ي معنويت
نبود مسجد در منطقه گلشهر تنها به معناي نبود يک ساختمان نيست؛ بلکه نشانه‌اي از فقدان زيرساخت‌هاي فرهنگي و اجتماعي‌است که مي‌تواند بر کيفيت زندگي شهروندان، به‌ويژه نسل جوان، اثرگذار باشد.
در محله‌اي که جوانان آن با کمبود فضاهاي فرهنگي و عبادي روبه‌رو هستند، نبود مسجد مي‌تواند به تدريج فاصله آن‌ها با آموزه‌هاي ديني، مراسم مذهبي و سنت‌هاي ريشه‌دار جامعه را افزايش دهد. مسجد تنها جايي براي اقامه نماز نيست؛ کانوني است براي همبستگي، آموزش، ارشاد، و برگزاري آيين‌هايي که هويت ديني و فرهنگي را زنده نگه مي‌دارند.
يکي از جوانان ساکن گلشهر، گفت: در محله‌اي که حتي يک مسجد هم وجود ندارد، چگونه انتظار دارند نسل ما با دين و معنويت انس بگيرد؟ ما محلي براي برنامه‌هاي مذهبي نداريم. ماه رمضان، محرم، دعاي کميل و حتي نماز جماعت ساده را از تلويزيون دنبال مي‌کنيم، در حالي‌که اينها بايد در مسجد محله‌مان اتفاق بيافتد.از سوي ديگر، خانواده‌ها نيز دغدغه تربيت ديني فرزندان خود را دارند. مادري جوان که فرزندش را در آغوش گرفته بود، گفت:من نگران آينده فرزندم هستم. بچه‌ها بايد از کودکي با مسجد آشنا شوند، با قرآن و نماز خو بگيرند. اما اينجا نه صداي اذان هست، نه جلسات قرآني، نه برنامه‌هاي ديني.يکي از شهروندان منطقه گلشهر ضمن ابراز نارضايتي از کمبود فضاي سبز و امکانات فرهنگي،خواستار توجه مسئولان به نيازهاي اساسي اين منطقه شد.وي اظهار داشت: ما علاوه بر کمبود امکانات فرهنگي، از کمبود فضاي سبز نيز رنج مي‌بريم. احداث فضاهاي فرهنگي براي تربيت بهتر فرزندانمان ضروري است.
اين شهروند با اشاره به نياز محله گلشهر به احداث مسجد به عنوان محل اجتماع فرهنگي مسلمانان افزود: زماني که کلنگ ساخت مسجد محله به زمين زده شد، بسيار خوشحال بوديم؛ اما متأسفانه وعده‌هاي مسئولان محقق نشد. اميدواريم که مسئولان به اين موضوع مهم، که خواسته‌اي به‌حق از طرف مردم است، توجه کرده و اقدام عملي انجام دهند.
خواست مردم، مطالبه‌اي روشن و قانوني‌ست
ساکنين گلشهر تنها يک خواسته دارند؛ وعده‌اي که در سال 1399 با حضور مقامات داده شد، عملي شود. آن‌ها نه خواهان پروژه‌اي عظيم و پرهزينه، بلکه متقاضي شروع دوباره کاري هستند که سال‌ها پيش آغاز شد و حالا به حال خود رها شده است.
در پايان اين گزارش، مردم گلشهر با صدايي واحد از مسئولان شهري، استانداري آذربايجان‌غربي، نماينده ولي‌فقيه و تمامي نهادهاي ذي‌ربط درخواست دارند که با پيگيري جدي، فرآيند احداث مسجد را دوباره فعال کرده و اميد را به دل هزاران شهروند بازگردانند.اين درخواست نشان‌دهنده تأکيد شهروندان منطقه گلشهر بر اهميت توجه به نيازهاي فرهنگي، مذهبي و محيط زيستي است. با توجه به افزايش جمعيت شهري و نياز به فضاهاي مناسب براي تجمعات فرهنگي و مذهبي، انتظار مي‌رود مسئولان شهري اقداماتي در جهت رفع اين کمبودها انجام دهند.مساجد به عنوان مراکزي براي تجمعات فرهنگي و مذهبي و همچنين فضاي سبز به عنوان محيطي براي آرامش و تفريح شهروندان نقش بسيار مهمي در ارتقاي کيفيت زندگي شهري دارند. تأمين امکانات فرهنگي و محيطي نه تنها مي‌تواند به بهبود رفاه عمومي کمک کند، بلکه به تقويت ارتباطات اجتماعي در ميان افراد جامعه نيز منجر مي‌شود.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از اروم نيوز، شهروندان منطقه گلشهر اميدوارند با برنامه‌ريزي‌هاي دقيق و منابع کافي، نيازهاي آن‌ها در اين حوزه‌ها به طور کامل برآورده شده و منطقه گلشهر به الگويي براي توسعه شهري تبديل شود. درخواست‌هاي مشابه در ساير نقاط نيز نشان‌دهنده ضرورت توجه به توسعه همه‌جانبه شهري است.کاش هميشه در هر کوچه‌اي، گنبدي آبي و صداي اذاني باشد تا يادآوري کند خدا اينجاست، ميان مردم، در قلب محله‌ها.
[email protected]


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/07 07:35 ق.ظ | دفعات بازدید: 1561 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور