ARAZAZARBAIJAN

نان قدرت بخش و قدرت خدمت بخش!!


نان قدرت بخش و قدرت خدمت بخش!!

نجم الدين دانيالي

گروه جامعه:با توجه به زحمات آماده سازي گندم و نان و با توجه به عميق بودن ارزش نعمت گندم و نان، در اغلب نانوايي هاي ديارمان آن ارزشي را که نان به عنوان قوت اول انسان ها بوده و هست و بايد دقيقتر مورد شکرانه قرارگيرد، در کمال تاسف، ارزشمند قرار نمي گيرد و با کم لطفي هايي روبرو بوده و هست و نان کيفيت لازم را ندارد، لذا براي همين نعمت چند مسئله ذيل را بيان مي دارم:


مسئله اول: سلامت کامل نيروهاي کار موجود در نانوايي و دارا بودن کارت سلامت و داشتن لباس کار تميز و مناسب که بايد مورد توجه اول باشد. مسئله دوم: تميزي و بهداشت مغازه نانوايي و تميز بودن کف و سقف و در و ديوار وقابل شستشو بودن سريع هر آنچه در نانوايي موجود است.
مسئله سوم: قد و قواره و اندازه و وزن و پخت و کيفيت نان بطور مثال: سابق معمولا نان سنگگ از نظر قد وقواره يعني از نظر عرض و طول حدود بيش از دو برابر نان بربري بوده طوري که قديمي ها نان سنگگ را بدست گرفته و با توجه به قد و قواره آن عکس يادگاري مي گرفتند، ولي در حال حاضر در بعضي از جاها و نانوايي ها قد و قواره نان سنگگ به قد و قواره حدود نان بربري تنزل نموده و نان بربري هم آن قد و قواره سابق را ندارد و نان لواش هم که برگ نازک کاغذ گشته است.
مسئله چهارم: سابق در نانوايي ها تابلويي نصب مي شد که اسم نانوا و مقدار آرد متعلقه و همچنين شماره تماس شکايات مردمي با مسما و عملگري در آن تابلو منعکس بود و در حال حاضر در بعضي از نانوايي ها مثل سابق از آن تابلو خبري نيست و يا اگر دستورش است بعضي ها رعايت نمي کنند. گفتني است که با بودن اين تابلو در مقابل چشم خريداران، به عنوان حافظ حق و حقوق مصرف کننده اثر خوبي را در کيفيت و کميت نان مي گذاشت.(هرچند که در جامعه ي ايده آل وجود تهديد و ترس ايراد بزرگي به نظر مي رسد و بهتر است که جامعه به شکل بدون تهديد و بدون قوه قهريه حالت زيباي عدالت و انصاف و رعايت حقوق همديگر را به خود گيرد.)
مسئله پنجم: طرز تهيه خميرِ نان که بايستي با رعايت دقيق و کامل موارد بهداشتي و بدون جوش شيرين بوده باشد.
مسئله ششم: رعايت فاصله زماني مناسب از زمان خميرگيري تا پخت نان که بايد توسط نانوا رعايت شود، بطوريکه خمير به خوبي متورم و وضع متناسب را به خود گيرد و اين امر در کيفيت نان و همچنين قابليت هضم آن در دستگاه گوارش خيلي لزوم داشته و موثر است و نان را تُرد و زود هضم مي کند، متاسفانه در بعضي از نانوايي ها اين نکته ي مهمِ فاصله زماني رعايت نشده و نمي شود و لذا ناني که از خميرنارس بدست مي آيد خاصيت سفت بودن را داشته و صفتِ به سختي و به زحمت پاره شدن را به خود مي گيرد، واضح است که هضم چنين ناني براي دستگاه گوارش سخت بوده و اي بسا ناراحتي هايي را نيز در دستگاه گوارش و بدن انسان ايجاد کند. مسئله هفتم: صحيح و سالم و بدون سوخته ي نان بودن اجاق و تنور نانوايي است که از تنور، شن و بتُن و سوخته ي نان قبلي و مخلفات ديگر به خمير نان نچسبيده و قاطي نان نگردد.
مسئله هشتم: در بعضي از نانوايي ها که ملاحظه شده و مي شود احترام خاصي براي مشتري قايل هستند از جمله در ضمن رعايت نوبت، نيمکت هايي در جلوي نانوايي يا داخل سالن انتظار نوبت منظور داشته اند که خريدار تا زمان رسيدن نوبت خريد، بر روي نيمکت مي نشيند و اين امر يک عمل انساني زيبايي است و از نظر سلامتي جسمي و روحي براي مردم و جامعه خيلي مفيد بوده و مي باشد اميد که اين مسئله نيز مورد توجه قرار گيرد.
مسئله آخر نظارت مستمر مقامات و عوامل مسئول است که اجراي دقيق اين امر به سلامتي بدن و سلامتي روح جامعه موثر شده و انعکاس خوبي ها و جلوه گري خوبي ها در قوت مردم، خود زمينه ساز خوبي هاي زيادي در انجام کارهاي خدماتي جامعه گشته و مي گردد و کس يا کساني که خوبي در تهيه و تدارک قوت اول(نان) انسان ها را ببينند، و نان خوب و خوشمزه بخورند، خودشان نيز با تاثير آن زيبايي نان خورده شده، مشتاقانه در خدمت رساني به ديگران فعالتر و جدي تر و مخلصترعمل مي کنند.
گفتني است که:
1) در بعضي از نانوايي ها کيفيت به قدري پايين است که نگو و نپرس هم از نظر ظاهرِ کارکنان و هم از نظر عدم پوشش مناسب کارکنان و هم از نظر بهداشت و تميزي نانوايي و هم از نظر کيفيت نان و هم از نظر قد و قواره ناني که بدست مشتري داده مي شود، و در اينجا از مسئولين مربوطه درخواست و خواهش برنامه ريزي اثرگذار، تمنا مي گردد.
2) در مقابل نانوايي هايي هم داريم که موارد بهداشتي و ديگر نکات لازم پخت نان مرغوب را رعايت مي کنند و دنبال رضايت قلبي مشتري و رضايتمندي خداي آفريدگار هستند و فکر و ذکرشان بر بنيان هاي کاسبي نان حلال، سلامت مشتري و سلامتي جامعه مي باشد. 3) معمولا در ماه هاي اول زمان هاي تغير نرخ نان، تغير کيفيت و کميت نان بهتر و ملموستر مشهود مي گرديد و بعد از مدتي آن کيفيت و کميت بتدريج افت مي کرد و اما در حال حاضر که اويل زمان تغير نرخ نان است اين نکته يعني خوبتر شدن نان، ملموس نيست و بلکه بعد از نرخ جديد مي توان گفت که: کيفيت و کميت نان تغير نکرده و متاسفانه....


برچسب ها:

تاریخ: 1405/04/16 10:50 ق.ظ | دفعات بازدید: 1707 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور