ARAZAZARBAIJAN

فرصت‌هاي گردشگري آذربايجان‌غربي چشم انتظار حضور سرمايه‌گذاران


فرصت‌هاي گردشگري آذربايجان‌غربي  چشم انتظار حضور سرمايه‌گذاران

شهين غريب بيدادرس

گروه گزارش: آذربايجان غربي با داشته‌هاي فاخر و فرصت‌هاي عظيم گردشگري در حوزه‌هاي مختلف، چشم انتظار سرمايه‌گذاران خارجي و داخلي است تا رونقي مضاعف به صنعت گردشگري استان بدهد.


هرکدام از جاذبه‌هاي طبيعي و تاريخي و بکر آذربايجان‌غربي به تنهايي دنيايي از سرمايه را در دل خود جاي داده که با بالفعل شدن مي‌تواند نه تنها زمينه اشتغال را در استان فراهم کند بلکه مهمتر از آن درهاي توسعه را به روي استان بگشايد.
اين استان گنجينه‌اي از فرصت‌هاي گردشگري است که با سرمايه‌گذاري پيرامون آنها مي‌توان تحولي شگرف در توسعه اقتصادي استان بوجود آورد؛ اين فرصت‌ها هرساله ميزبان گردشگراني از اقصي نقاط جهان شده و توريست‌ها به قدمت و قابليت اين جاذبه ها پي مي‌برند.
اما سالهاست به دلايل مختلف از جمله نبودن زيرساخت مناسب، عدم همراهي برخي مسئولان استاني و يا مانع تراشي امکان حضور سرمايه‌گذاران فراهم نشده است. استاني که مي‌توانست با سرمايه‌گذاري مناسب حرف اول را در کشور بزند و به جايگاه واقعي خود برسد.
دربين حوزه‌هاي مختلف، فرصت‌هاي سرمايه گذاري در بخش گردشگري متفاوت‌تر از ساير حوزه هاست و بي شک خروجي ارزشمندي به دنبال خواهد داشت. گواه روشن بر اين ادعا، ارائه فرصت‌هاي گردشگري توسط کارگروه گردشگري و خدمات آذربايجان غربي است.در اين ميان برگزاري همايش بين المللي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري آذربايجان‌غربي اين فرصت را فراهم کرده تا با ارائه بسته‌هايي متفاوت در حوزه گردشگري اعتلاي استان در کل کشور رقم بخورد.
242 فرصت گردشگري در کارگروه گردشگري و خدمات ميراث
در همين ارتباط مديرکل ميراث فرهنگي،گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي مي‌گويد: 242 فرصت در کارگروه گردشگري و خدمات ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي براي اين همايش آماده شده است.مرتضي صفري ادامه داد: برخي از جاذبه هاي طبيعي و آثار تاريخي از جمله اين 242 فرصت سرمايه گذاري است.
وي به ظرفيت ها و پتانسيل هاي آذربايجان غربي در حوزه گردشگري اشاره و توضيح مي‌دهد: اين استان 53منطقه نمونه گردشگري (فرصت سرمايه گذاري) شامل جاذبه هاي طبيعي و آثار تاريخي دارد.مديرکل ميراث فرهنگي،گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي اقامتگاههاي بوم گردي را از جمله اين 53 فرصت سرمايه گذاري برمي‌شمرد و خاطرنشان مي‌کند: اقامتگاه‌هاي بوم‌گردي فرصت سرمايه‌گذاري است که با توسعه آنها نه تنها زمينه اشتغال فراهم مي‌شود بلکه سالانه گردشگران با حضور در اين اقامتگاه‌ها نه تنها با آداب و رسوم و فرهنگ مردم مناطق مختلف استان آشنا مي‌شوند بلکه از غذاهاي محلي و زندگي ساده روستايي بهره‌مند مي‌شوند.
42 اقامتگاه بوم گردي فرصت سرمايه گذاري
وي با اشاره به وجود 42 اقامتگاه بوم گردي در استان، يادآوري مي‌کند: شهرهاي ماکو، خوي، سلماس، اروميه، نقده، پيرانشهر، سردشت، مهاباد، تکاب، شاهين دژ، اشنويه و بوکان ميزبان اقامتگاه‌هاي بوم گردي بوده و همواره پذيراي گردشگران از نقاط مختلف کشور و حتي برخي کشورهاي همسايه مي‌شوند.صفري ادامه مي‌دهد: سردشت به دليل داشتن روستاهاي بکر،آبشار شلماش، جنگل و طبيعت بکر داراي 11 واحد اقامت بوم گردي است و بيشترين تعداد را از اين نظر در آذربايجان غربي دارد.وي بيان کرد: پس از سردشت، تکاب با 6 واحد، اروميه با پنج واحد و همچنين منطقه آزاد ماکو با چهار واحد بيشترين اقامتگاه‌هاي بوم گردي را دارند که هرساله پذيراي گردشگران داخلي و خارجي مي شوند.مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي سد حسنلو را از ديگر فرصت‌هاي سرمايه گذاري در حوزه گردشگري عنوان کرده و اضافه مي‌کند: سد حسنلو با نام »تالاب بين‌المللي حسنلو« فرصت ديگر سرمايه گذاري است.وي يادآور مي‌شود: اين تالاب که از مقاصد پرطرفدار براي تور تفريحي و طبيعت‌گردي گردشگران محسوب مي‌شود، حدود يک هزار و 100 هکتار مساحت دارد و در ارتفاع يک هزار و 308 متري نسبت به سطح دريا قرار گرفته است.
صفري ادامه داد: يکي از دلايلي که تالاب بين‌المللي حسنلو به عنوان يکي از جاذبه‌هاي گردشگري آذربايجان‌غربي شناخته شده و تبديل به مقصدي پرطرفدار براي تور طبيعت‌گردي و تفريحي شده تنوع گونه‌هاي گياهي بويژه پرندگاني است که در اين تالاب زندگي مي‌کنند. غار خاکستري، انواع حواصيل از جمله حواصيل ارغواني و خاکستري و زرد، اردک سر حنايي، اردک سفيد، مرغ ماهي‌خوار، اردک بلوطي، فلامينگو، اردک مرمري، خروس کولي، پليکان، پرستوي دريايي و بوتيمار پرندگاني هستند که به صورت دائم يا فصلي در اين تالاب بين‌المللي زندگي مي‌کنند.
آبشار شلماش
مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي عنوان مي‌کند: آبشار شلماش سردشت هم از فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري است و يکي از جاذبه‌هاي بي‌نظير آذربايجان غربي به شمار مي‌رود که سالانه هزاران نفر از سراسر کشور به اين منطقه سفر مي‌کنند.وي ادامه مي‌دهد: اين آبشار در فاصله هفت کيلومتري شهر سردشت واقع شده و از شاخه‌هاي رودخانه زاب کوچک محسوب مي‌شود که در دره اي عميق و سرسبز با سه آبشار به ارتفاع 200 متر، پشت سرهم قرار گرفته است.
جنگل‌هاي پردانان پيرانشهر فرصتي ديگر براي سرمايه‌گذاري
صفري ادامه مي دهد: يکي از جاذبه‌هاي بسيار زيباي شهرستان پيرانشهر در حوزه گردشگري وجود جنگل‌هاي سرسبز پردانان است که از فرصت هاي سرمايه گذاري به شمار مي رود.وي اضافه مي کند: اين جنگل‌ها در 27 کيلومتري جنوب پيرانشهر و بر سر راه جاده پيرانشهر به سردشت واقع شده که جاري بودن رودخانه دايمي و خروشان پردانان که يکي از سرچشمه‌هاي اصلي رود زاب کوچک است بر زيبايي آن دوچندان افزوده است.مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي ادامه مي دهد: اين تفرجگاه از مهمترين و جذابترين تفرجگاه‌هاي جنوب استان بوده و در فصول بهار و تابستان تا اواسط پاييز گردشگران زيادي در قالب تورهاي گردشگري يا سفرهاي خانوادگي از اين تفرجگاه به صورت پياده روي و شب ماني ديدن مي‌کنند.
وي يادآور مي شود: به جهت وجود تعداد زيادي پل روي رودخانه در مسير جنگل، اين منطقه به پردانان که در زبان کردي به معناي »پل‌ها« است که به دليل وجود پل‌هاي فراوان برروي رودخانه‌هاي اين منطقه به اين نام معروف شده است، جنس پل‌هاي منطقه پردانان، ترکيب سنگ و چوب است و با ترکه‌هاي چوب به طرز زيبايي به هم بافت شده است .صفري ادامه مي دهد: اين جنگل همچنين داراي انواع پوشش گياهي و درختان گوناگون است که رودها و آبشار خرپاپ در منطقه به زيبايي و اهميت اين منطقه اضافه کرده است.
آبشارسوله دوکل
صفري آبشار »سوله دوکل« را فرصت ديگر سرمايه‌گذاري عنوان کرده و مي افزايد: اين آبشار نزديک به ?? متر ارتفاع و ?? متر عرض دارد؛ حجم آب اين آبشار به ويژه در آغاز بهار به قدري زياد است که در هنگام فرو ريختن صداي مهيبي ايجاد مي‌کند و اين آب پس از پايين آمدن در قالب رودي باريک به مسير خود ادامه مي دهد.
وي يادآور مي شود: آبشار سوله دوکل يکي از مرتفع ترين آبشارهاي ايران محسوب مي شود که در دامنه کوه دالامپر واقع است اين آبشار يکي از سرشاخه هاي رودخانه مشهور باراندوز چايي نيز هست.
کاروانسراس شاه عباسي قطور خوي
مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي يادآور مي‌شود: کاروانسراي شاه عباسي خوي در37 کيلومتري و درجنوب غربي شهرستان خوي و رود قطور در دامنه کوه واقع شده است. اين کاروانسراي قديمي داراي چند اتاق که ديواره‌هاي آن از سنگ درست شده و در دامنه کوه کنار راه آهن سراسري ايران و ترکيه قرار گرفته که در قديم کاروان‌هاي تجاري و مسافران در اين مکان استراحت وبعد به راه خود ادامه مي‌دادند.
وي خاطرنشان مي‌کند: در چهل‌وپنجمين اجلاس کميته ميراث جهاني يونسکو، پرونده 54 کاروانسراي تاريخي ايران مورد بررسي قرار گرفت و با راي اعضاي کميته کاروانسراي شاه عباسي خوي به عنوان بيست و هفتمين ميراث فرهنگي ملموس ايران در فهرست جهاني يونسکو ثبت شد.
سد مهاباد
صفري به سد مهاباد هم اشاره کرده و مي‌گويد: سد مهاباد داراي 197 ميليون متر مکعب ظرفيت اسمي و 172 ميليون متر مکعب ظرفيت مفيد است که علاوه بر تأمين آب شرب شهر، بيش از 12 هزار هکتار از اراضي کشاورزي اين شهرستان را نيز زير پوشش قرار مي‌دهد.وي يادآور مي‌شود: اين سد که در ضلع غربي اين شهر احداث شده است تنها يک کيلومتر با شهر فاصله دارد و به همين لحاظ نزديک‌ترين سد به مناطق مسکوني در جهان به شمار مي‌آيد؛ اين سد هم از جمله فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري استان محسوب مي‌شود.
درياچه مارميشو
مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجان غربي درياچه مارميشو را هم جزء فرصت سرمايه‌گذاري برشمرده و اضافه مي‌کند: اين درياچه در 45 کيلومتري غرب اروميه مرکز آذربايجان‌غربي و در نزديکي مرز ايران و ترکيه قرار دارد. اين درياچه در دره‌اي کوهستاني واقع شده و از جنوب به قله‌هاي سي‌تاو، قايدوک و چال، از شمال به کوه بايدوست، از غرب به روستاي مخروبه و متروکه دري و از شرق به روستاهاي باني و پسان محدود مي‌شود.
وي ادامه مي‌دهد: درياچه مارميشو، به‌دليل وقوع يک زمين‌لرزه حدود هزار و 300 سال پيش شکل گرفت. در پي اين حادثه ريزش کوه‌ها شکافي را ايجاد کرد که با تجمع آب باران و برف پر شد، چنانچه به‌تدريج به درياچه‌اي زيبا تبديل شد.صفري يادآور مي‌شود: گونه هاي گياهي و جانوري، زيارتگاه، کليساي مارتوما، قلعه حسن آقا، چادرهاي عشاير، آبشار مارميشو، آب و هواي خنگ و جاذبه‌هاي اطراف مارميشو از ديدني‌هاي اين جاذبه طبيعي است.
خانه تيموري ماکو
صفري خانه تاريخي تيموري ماکو را هم از ديگر فرصت هاي سرمايه گذاري عنوان کرده و مي‌گويد: اين خانه تاريخي که به نام »خانه سنگي جمال خان تيموري« نيز شناخته مي‌شود، يکي از مهم‌ترين آثار تاريخي شهرستان ماکو است.وي اضافه مي‌کند: اين بنا با قدمتي که به دوره قاجار بازمي‌گردد، داراي معماري منحصربه‌فردي است و سال‌ها به‌عنوان يکي از جاذبه‌هاي گردشگري ماکو مورد توجه بوده است.صفري يادآور مي‌شود: اين خانه دو طبقه داراي مساحتي 600 مترمربعي است که در زميني به وسعت چهار هزار مترمربع قرار گرفته و عمده مصالح به‌کاررفته در آن سنگ است.
اين ويژگي‌ها، اين بنا را به يکي از نمونه‌هاي برجسته معماري سنتي در منطقه تبديل کرده است.وي ادامه مي دهد: اين اثر ارزشمند در تاريخ 3 اسفند 1377 با شماره ثبت 2216 به‌عنوان يکي از آثار ملي ايران ثبت شده است.بدون ترديد آذربايجان‌غربي به دليل برخورداري از پتانسيل‌ها و جاذبه‌هاي تاريخي و طبيعي از جايگاه ويژه‌اي برخوردار بوده و مي تواند سرمايه‌گذاران بي شماري را بسوي خود جذب کند.حضور سرمايه گذاران در حوزه گردشگري و کمک به رشد بخش‌هاي مختلف اين صنعت افق روشني به توسعه استان گشوده و علاوه براين رونق صنعت گردشگري را رقم خواهد زد. بر همين اساس همايش بين‌المللي سرمايه‌گذاري فرصتي است که مي‌تواند سرمايه‌گذاران را به سمت بخش‌هاي مختلف گردشگري استان سوق داده و آنها را به اين امر ترغيب کند.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از ايرنا، همايش بين المللي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري آذربايجان‌غربي در روزهاي 21 و 22 خرداد با حضور فعالان اقتصادي و سرمايه‌گذاراني از کشورهاي مختلف برگزار مي‌شود.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/03/19 07:50 ق.ظ | دفعات بازدید: 1641 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور