سياست غلط واردات گوشت؛ به توليد داخل يارانه بدهيم
سياست غلط واردات گوشت؛ به توليد داخل يارانه بدهيم
گروه اقتصادي: عضو کميسيون کشاورزي مجلس با انتقاد از واردات گوشت براي تنظيم بازار داخل گفت به جاي اين کار بايد به توليدکننده يارانه داد تا قيمت عرضه، حداقلي و توان خريد ايجاد شود.
سيدمحمد سادات ابراهيمي عضو کميسيون کشاورزي مجلس در مورد واردات گوشت گرم گفت: قرار بر اين بوده بر اساس ميزان توليد و تعادل بازار گوشت وارد شود تا بتواند قيمت را تنظيم کند. باتوجهبه پتانسيل خوب کشور در توليد گوشت قرمز، تأمين اين گوشت براي کشور ميسور بوده و تأکيد کميسيون بر تأمين اين نياز در داخل است.
وي ادامه داد: برخي شرکتها مبادرت به واردات گوشت با مجوزهاي لازم کردهاند. در قانون بودجه 1403، رديفي از محل عوارض واردات نهادههاي دامي پيش بيني شده که براي توليد 50 هزار تن گوشت مورد نياز براي تنظيم بازار است تا بتوان واحدهاي توليدي کشور را فعال کرد؛ لذا نظر مجلس و کميسيون کشاورزي تأمين نياز از منابع داخلي است.
عضو کميسيون کشاورزي مجلس در راديو گفتوگو خاطرنشان کرد: يکي از مشکلات اصلي اين است که در زماني که توليد فرصت مناسبي براي پايداري دارد، اجازه واردات داده ميشود. در اين فرصتها اجازه واردات نبايد داده شود؛ اما بعضاً در وزارت جهاد کشاورزي و شوراي تنظيم بازار تصميماتي گرفته ميشود و مجوز واردات داده ميشود.
ابراهيمي يادآور شد: اکثر کشورها به توليد براي کاهش قيمتها يارانه ميدهند. بايد توليد باکيفيت داشته باشيم و نهادهها و زيرساختها را با حداقل قيمت در اختيار توليدکننده قرار دهيم و با حداقل قيمت از آنها خريداري کنيم. روش کاهش قيمت، حداکثرکردن يارانه به توليدکننده است تا قيمت عرضه حداقلي و توان خريد داشته باشيم.به گزارش آراز آذربايجان به نقل از تسنيم، وي افزود: يکي از چالشهاي اصلي عدم ثبات سياستهاي ارزي است و لذا بايد روشي اتخاذ شود که واردات هدفمند باشد. بخشي از کاهش قيمت بر اعمال و استفاده حداکثري يارانه براي توليدکننده حاصل ميشود. همچنين بايد بخش خصوصي را به کار گرفت و از مشارکت مردم و تشکلهاي مردمي استفاده کرد.
تاریخ:
1403/06/06 10:11 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 26 |
چاپ