خطر خشکي درياچه اروميه آينده نسلها را غيرقابل بازگشت ميکند
خطر خشکي درياچه اروميه آينده نسلها را غيرقابل بازگشت ميکند
گروه خبر: رييس دانشگاه آزاد اسلامي استان آذربايجان شرقي گفت: درياچه اروميه سرمايه ملي بوده و براي نگهداري آن بايد هزينه کرد به خطر افتادن اين زيستبوم، آينده نسلها را غيرقابل بازگشت ميکند.
به گزارش آراز آذربايجان، آرش رنجبران، رييس دانشگاه آزاد اسلامي استان آذربايجان شرقي و واحد تبريز در اختتاميه همايش ملي ايدهها و راهکارهاي نوين در توسعه پايدار حوضه آبريز درياچه اروميه در دانشگاه آزاد اسلامي واحد تبريز اظهار کرد: اين همايش يک همايش باکيفيت و استاندارد بود و استقبال بسيار خوبي از آن انجام گرفت. مباحث پرچالش و فعالي در فضاي همايش حاکم بود که نشان ميدهد به درک لازم براي فهم اهميت درياچه اروميه رسيديم و راهحل مشکلات درياچه اروميه نياز به مباحث علمي دارد.
وي افزود: حوضه درياچه اروميه در سه استان آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و کردستان واقع شده و آن را شناسنامه آذربايجان ميدانيم؛ اما خشکسالي اين درياچه مسئله محدود به چند استان نيست؛ بلکه مسئله کشوري و منطقهاي حتي فرامنطقهاي است. درياچه اروميه سرمايه ملي بوده و براي نگهداري آن بايد هزينه کرد در غيراينصورت نسلهاي آينده ما را نميبخشند. به خطر افتادن اين زيستبوم، آينده نسلها را غيرقابل بازگشت ميکند.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي تبريز گفت: ريزگردهاي نمکي اين درياچه ميتواند حيات گستره وسيعي از کشور را دچار مشکل کرده و در بهترين شرايط مهاجرت بخش قابل توجهي از کشور را به همراه داشته باشد.وي ادامه داد: کارهاي سختافزاري، چون پروژه انتقال آب کاني سيب، تصفيهخانهها براي احياي درياچه انجام گرفته که اميدوارکننده است؛ اما کافي نيست. امروز بيش از گذشته به مباحث نرمافزاري نياز داريم. راهکارهاي خوبي در اين همايش ملي ارائه شده که اميدواريم بتواند براي تصميم سازي در اختيار مسئولان قرار گيرد. دولت چهاردهم بهطور جدي به درياچه توجه دارد و اميدواريم سهم احياي اين درياچه در برنامه هفتم توسعه ارتقا يابد.
تاریخ:
1403/06/11 09:11 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 41 |
چاپ