حاشيه? واقعي يا ساختگي در سفر پزشکيان به عراق
حاشيه? واقعي يا ساختگي در سفر پزشکيان به عراق
مهرداد خدير
گروه تحليل: يکي از مشخصههاي دولت سابق دامادسالاري بود. پس بايد گفته شود خبر درست است يا نه و اگر آري به چه اعتباري؟ ثانيا اگر ربط موضوعي نداشته باشد به عنوان امين و در واقع امينتر شايد پذيرفتني باشد اما همين را هم ذکر کنند. خبر و تصوير حضور آقاي حسن مجيدي -داماد دکتر پزشکيان- در هيأت همراه رييس جمهوري در سفر به اقليم کردستان عراق موجب برخي طعنهها و انتقادات شده است. در حالي که رسما خبر و تصوير تأييد يا تکذيب نشده است.
منتقدين سه دستهاند: يکي زخم خوردگان انتخابات نيمه تير که ناگهان مناصب و امتيازات خود را از دست دادهاند و به زمين و زمان بد ميگويند و بهانه ميتراشند و يکي به وفاق ميگويد نفاق و ديگري سه وزير را قاتل ميداند و سومي هر روز از سر خشم تيتر ميزند و دنبال زاويهدار ميگردد. بر اينان حرجي نيست چون ميپنداشتند 5 سال ديگر سوار اسب مراد خواهند بود و حالا دنبال هر بهانه براي هجوماند.
گروه دوم مخالفان شرکت در انتخابات و قايلان به اين نظرند که «همهشون مثل هماند» و رقابت و تفاوت جناحها را باور ندارند اگرچه قبل از انتخابات ميگفتند مثل روز روشن است که معلوم است قاليباف از صندوق به درميآيد و بعد از مرحله دوم ميگويند کاملا مشخص بود که از اول قرار بود پزشکيان رييس جمهور شود! اين جماعت انقلاب 57 را هم فتنه و کار آمريکا ميدانند ولي نميگويند اگر آمريکا سلطنت مورد علاقهشان را سرنگون کرده پس چگونه توقع دارند همان آمريکا حمله کند تا برگردند؟!
دسته سوم اما دوستداران آقاي پزشکياناند و از جمله ميتوان به توييت يک روزنامهنگارحامي او (محسن صالحيخواه) اشاره کرد که نوشته است: "خاطره خوبي از حضور اقوام سياسيون در دنياي سياست نداريم چون تَهِ کار ناخوشايند است." طعنهاي آشکار به دخالتهاي همسر و برادر داماد رييس جمهور مرحوم در امور مختلف.
برخي هم نگراناند براي فشار به رييس جمهور بتوانند سراغ بستگان بروند چرا که اگر در صورت ايجاد مشکل اعتراض کند گفته خواهد شد چرا در مواقع ديگر ساکت است و اگر اعتراض نکند بگويند وقتي براي نزديکترين کسان نتواند براي ديگران چگونه ميتواند؟
4 حالت متصور است:
اول اين که شخص به صِرف دامادي و نه هيچ دليل وشايستگي ديگري همراه هيأت برود. مثل سفر خانوادگي منتها از جيب بيتالمال. طبيعي است که اين حالت، پذيرفتني نيست و رييسي و پزشکيان هم ندارد. به تعبير خواجه شيراز: کار بد مصلحت آن است که مطلق نکني.
احتمال دوم اين است که شخص دو وجه داشته باشد. يکي همراه و يار و مشاور رييس جمهور و در عين حال و ديگري داماد او هم باشد. يعني صرفاً به خاطر دامادي همراه و عضو هيأت نشده. در اين فرض ايرادي ندارد ولي حتما بايد توضيح داده شود که به صرف دامادي نيست و دليل ديگري دارد. مثلا اگر رييس جمهوري اسبق که معيار ملاحظاتي از اين دست بود به سفري ميرفت و نايب رييس مجلس هم که با رأي مردم و نمايندگان انتخاب شده بود همراه او مي رفت اين ديگر به برادري ربطي نداشت و البته اتفاق هم نيفتاد. حالت سوم اين است که همراهي براي خير و مصلحت عمومي و کار عامالمنفعه بوده. مثلا دختران يک رييس جمهور اسبق ديگر از موقعيت و نفوذ پدر يکي براي گسترش درمان بيماريهاي خاص و ديگري توسعه ورزش زنان استفاده ميکردند چرا که هر درِ بسته اي به روي آنان بازميشد. اين نه تنها اشکالي نداشت که مستحسن هم بود. منتها واقعا بايد چنين باشد. نه اين که کار عامالمنفعه پوششي براي کارهاي ديگر باشد.احتمال چهارمي هم هست و آن هم اين که رييس جمهور داماد يا يکي از بستگان نزديک خود را از حيث امانت و اعتماد همراه دارد. چرا که با اين وضعيت نفوذ و بي اعتمادي به چشم خود هم نميتواند اطمينان کند و اگر از حيث حفاظت اعتماد داشته باشد نگاه داري اسناد ملاحظاتي دارد. تا نقش چشم ناظر را ايفا کند و مراقب اوضاع باشد و در هر زمان از شبانه روز بتواند به خلوت رييس جمهور راه داشته باشد.
مهمترين مثالهاي تاريخي هم اينهاست:
دکتر مصدق داماد خود - متين دفتري - را همراه ميبرد و ايضا مهندس بازرگان از داماد خود (دکتر بني اسدي) و برادر زاده ( ابوالفضل بازرگان) براي پارهاي امور خاص استفاده ميکرد يا مثال آشناتر مرحوم سيد احمد خميني که کل دفتر امام و ارتباطات دروني و بيروني را مديريت ميکرد.
در اين که هر مقامي به فرد اميني نياز دارد و چه بسا دامادي که مي شناسيم کم هزينه تر از خيلي هاي ديگر باشد ترديدي نيست ولي بايد توضيح داد و رفع ابهام کرد.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از عصرايران،نکته همان است. هنوز اتفاق بدي نيفتاده ولي خاطره خوبي نداريم خاصه اين که همان ابتدا آقاي پزشکيان به صراحت گفت "ادامه روند گذشته ديوانگي است". پس تا ميتوانند بايد از هر گونه تشبيه به روند گذشته و نه اشخاص گذشته بپرهيزند. يکي از مشخصههاي دولت سابق دامادسالاري بود و اولا بايد گفته شود خبر درست است يا نه و اگر آري به چه اعتباري؟ ثانيا اگر ربط موضوعي نداشته باشد به عنوان امين و در واقع امينتر شايد پذيرفتني باشد اما همين را هم ذکر کنند.
تاریخ:
1403/06/24 09:44 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 48 |
چاپ