ARAZAZARBAIJAN

ايستگاه‌ ماهواره‌اي سلماس تا پايان سال به بهره برداري مي‌رسد


ايستگاه‌ ماهواره‌اي سلماس تا پايان سال  به بهره برداري مي‌رسد

گروه خبر:وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از آمادگي پرتاب ماهواره در ايستگاه ماهواره اي چابهار در نخستين فرصت خبر داد و گفت: اميدواريم که ايستگاه هاي ماهواره اي چناران و سلماس نيز تا پايان سال به‌طور رسمي به بهره برداري برسد.


به گزارش آراز آذربايجان، سيد ستار هاشمي در مراسم روز جهاني فضايي درباره بهره‌برداري از ايستگاه‌هاي سلماس و چناران تصريح کرد: تا پايان سال، خبر بهره‌برداري رسمي اين ايستگاه‌ها را به مردم خواهيم داد.
وي خاطرنشان کرد: پايگاه پرتاب چابهار نيز 93 درصد پيشرفت داشته و فاز نخست آن به بهره‌برداري خواهد رسيد.
وزير ارتباطات با بيان اينکه زيرساخت‌هاي توسعه ماهواره‌ها در حال شکل‌گيري است، خاطرنشان‌کرد: اين هم‌افزايي و تعامل بسيار ارزشمند است. يکي از مسائلي که بايد بيشتر تمرين کنيم، کار تيمي است. در صنعت فضايي اين اتفاق افتاده، اما بايد بيشتر تقويت شود. گزارش‌هايي که دريافت مي‌کنيم، نويدبخش آينده‌اي روشن براي کشور عزيزمان است.
وي با اشاره به اسامي متفاوتي که بر روي ماهواره هاي مختلف از جمله هدهد، ناهيد، پارس، مهدا و ... گذاشته مي شود، افزود: اين نام‌گذاري‌ها بايد به گونه‌اي باشد که بتواند يک سلسله اتفاقات را رصد کند. در عين حال حجم فعاليت‌ها در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بسيار بالاست و هر کدام ايده و فلسفه‌اي پشت اين نام‌ها دارند که البته قابل تحول نيز هستند.
هاشمي با بيان اينکه تلاش ارزشمندي در پژوهشگاه فضايي شکل گرفته و طبق آخرين گزارش‌ها، همه زيرسيستم‌ها گام‌به‌گام با موفقيت آزمون شده‌اند، تصريح کرد: براي نخستين بار در باند KU، رله پيام و تماس برقرار شده است. ارسال پيامک از يکي از ايستگاه‌ها انجام شد و در ايستگاه قشم دريافت شد. اين نشان‌دهنده ظرفيت بالاي ما در مخابرات فضايي است که اميدواريم با نگاه کاربردي دنبال شود.
وي افزود: در دولت چهاردهم، رويکرد متفاوتي را دنبال مي‌کنيم و «پرتاب‌ها بايد در خدمت ارائه خدمات باشند». اگر رضايت مردم و خدمت باکيفيت را در دستور کار قرار دهيم، هم خداوند برکت خواهد داد و هم رضايت مردم حاصل خواهد شد.
اين عضو کابينه دولت چهاردهم در ادامه با بيان اينکه اگر به 10 هزار سال پيش برگرديم، جايي که انسان به روايت‌هاي مختلف معرفي شده، مي‌بينيم که انسان کم‌کم با ظرفيت‌هاي خود آشنا شد، خودش را شناخت و نيازهايش را با محوريت آب به اشتراک گذاشت، افزود: انسان‌ها با محوريت آب يکجانشيني را تجربه کردند. سپس خاک محور شد و به انقلاب‌هاي صنعتي اول تا پنجم رسيديم. وجه اشتراک انقلاب صنعتي پنجم که از آن با عنوان "انقلاب آتش" ياد مي‌شود، تمرکز بر انرژي‌هاي تجديدپذير است.
وي با اشاره به اينکه با وجود پيشرفت‌هاي انقلاب‌هاي صنعتي، توسعه به محيط زيست آسيب زد و کيفيت زندگي کاهش يافت، خاطرنشان کرد: بايد مسيري را انتخاب کنيم که کيفيت زندگي را ارتقاء دهد. در اين مسير، به دهکده جهاني تبديل شديم؛ زيرساخت‌هاي ارتباطي، فناوري و تکنولوژي‌هايي که داريم، ما را به اين سمت برده‌اند. اما بايد تأمل کنيم که منظور از "جهان" چيست؟ احتمالاً کره خاکي مدنظر بوده، در حالي که ما در منظومه شمسي، کهکشان راه شيري و نقطه‌اي در بي‌نهايت هستيم. اين تعبير نيازمند تأمل بيشتر است.
هاشمي با تاکيد بر اينکه صنعت فضايي جايگاه بي‌بديلي دارد و انسان به واسطه سرشت و فطرتش همواره در پي کشف است، اظهار داشت: تلاش مي‌کنيم تا ماهواره هاي ما در مدار 500 کيلومتر قرار گيرد و مطابق برنامه هفتم به مدار 36 هزار کيلومتر برسيم و ماهواره‌هاي زمين‌آهنگ را توسعه دهيم. مشارکت در ماموريت‌هاي ماه نيز بسيار ارزشمند است، اما نبايد فراموش کنيم که اين‌ها فقط بخش کوچکي از جهان هستي‌اند.
وي با بيان اينکه بايد بدانيم در کجاي هستي قرار داريم، ادامه داد: در حوزه نجوم نيز دستاوردهاي مهمي داشته‌ايم. اما بايد بدانيم هدف غايي چيست و در چه مسيري قرار داريم. در صنعت فضايي، اتفاقات بسيار ارزشمندي رقم خورده است. اشاره شد به سامانه «سامان يک» که با استفاده از پرتابگر داخلي، تلاش براي رسيدن به مدار 36 هزار کيلومتر و ماهواره مخابراتي صورت گرفته است. اين حرکت جسورانه بسيار ارزشمند است. تست‌هاي زيرمداري انجام شده و اين مسير با قدرت ادامه خواهد يافت.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/07/13 11:36 ق.ظ | دفعات بازدید: 1889 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور