امام حسین(ع) اصلاح_گرحقیقی

امام حسین(ع) اصلاح_گرحقیقی

محمدعلی خالق نژاد
گروه جامعه: یکی از جلوه های بارز فلسفه عاشورا در کلام امام حسین (ع) قیام آن حضرت در راستای انجام اصلاحات بود که هنوز هم شاید بتوان گفت این بعد فلسفه نهضت عاشورا به درستی واکاوی نگردیده و حق مطلب آنچنان که باید ادا نمی شود.
به گزارش آراز آذربایجان، با توجه و امعان نظر به وضعیت جامعه کنونی لازم است خطبا و علما و حتی مداحان این بعد از قیام خونین ابا عبدالله (ع) را در بین اقشار مختلف و آحاد مردم علی الخصوص نسل جوان تبیین و نهادینه نمایند. ماهیت قیام عاشورا مبتنی بر رشد و آگاهی بخشیدن و بیدار کردن مردم بود.
قیام عاشورا بشریت و تاریخ را سر افراز کرد و بهترین پیام ها و اندرزها و حتی جاودانه ترین مؤلفه های انسانیت و آزادگی در فرهنگ عاشورا نهفته است.
امام حسین (ع) فلسفه و علت قیام خودشان را اصلاح امت جدّش و امر به معروف و نهی از منکر ذکر کرده و می فرمایند: «انما خرجت لطلب الاصلاح فی امت جدی محمد (ص) ارید ان آمر بالمعروف وانهی عن المنکر و اسیرو لسیرت جدی لسیرت علی ابن ابیطالب (ع).
من برای اصلاح امت جدم قیام کرده ام و می خواهم در جامعه امر به معروف و نهی از منکر نموده و بر سیره و سنّت جدم رسول خدا (ص) و پدرم علی (ع) گام بردارم» . آیا واقعاً و به درستی این پیام گهر بار در جامعه علی الخصوص بلاد اسلامی نهادینه می شود؟
حسین ابن علی (ع) مظهر عدالت جویی و آزادی خواهی و آرمان طلبی تا مرز جانفشانی در راه تحقق این ایده خویش بودند عاشورای حسینی واقعه ای نبود که تنها در وجود حسین ابن علی (ع) در کربلا و در مقطع خاصی خلاصه گردد. بلکه تحولات و تأثیرهای آن در وجود شخصیت های بسیاری چه آنان که در کربلا حضور داشتند یا نداشتند، به شهادت رسیدند یا به اسارت رفتند … در سده ها و اعصار تجلّی یافته است و حرکت ارزشمدارانه حضرت امام حسین (ع) که به انگیزه احیای سنت نبوی و علوی و نیز امر به معروف و نهی از منکر صورت پذیرفته بود بایستی به عنوان الگویی الهی و قابل پیروی و عمل برای دیگران باشد.
به راستی باید این پیام نواده رسول گرامی اسلام را همچون چراغی پر فروغ، فرا راه خویش قرار داده و اصلاحات واقعی را از آن وجود مبارک بیاموزیم و در ساختن جامعه ای ایده آل و نیز زندگی شخصی برنامه عمل قرار دهیم، امام حسین (ع) اسلام راستین جدش پیامبر اکرم (ص) را با تقدیم خون خود احیا کرد و بزرگترین مبارزه را با ظلم و استبداد و فساد و جهالت انجام داد .
نبرد امام حسین (ع) در واقعه کربلای سا??هجری با شکوهترین و با عظمت ترین جنگ تاریخ بشر است که زیباترین تراژدی بشری را رقم زده است.باید اذعان داشت که رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) با الهام گرفتن از این پیام ماندگار و مکتب ساز امام حسین (ع) قدم در وادی پر فراز و نشیب نهاده و با تحمل سختی ها و رنج های فراوان، انقلاب اسلامی ایران را پایه گذاری نموده و با بذل مال و فرزندان آن را به ثمر رسانیده و برای ما به ودیعت نهادند و در اهمیّت این حماسه تاریخ ساز فرمودند :
» ما هر چه داریم از محرم و صفر است و محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است. «
بدون شک فهم درست و شناخت و معرفت صحیح فرهنگ عاشورا و شخصیّت واقعی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و آگاهی عمیق از رویه سیاسی و اجتماعی ایشان در حفظ و نگهداری و انتقال فرهنگ عاشورا به آیندگان مفید و مؤثر خواهد بود.
لکن اکنون بر ماست که این حرکت اصلاحی را پاس داشته و به عنوان رهروان حضرت اباعبدالله (ع) در جهت اصلاحات حقیقی و احیای راستین وواقعی سنت امر به معروف و نهی از منکردر متن سیاسی واجتماعی جامعه قدم برداریم ?.

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۲۱ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۹:۱۸ ق.ظ

دیدگاه


9 + دو =