ARAZAZARBAIJAN

افزايش گردش ويروس کرونا در کشور


افزايش گردش ويروس کرونا در کشور

گروه اجتماعي: اخيراً انتشار نامه معاون بهداشت مبني بر افزايش موارد ابتلا به ويروس کرونا، نگراني‌هايي ايجاد کرده اما رئيس مرکز تحقيقات ويروس‌شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي مي‌گويد ويروس جديدي در جهان شناسايي نشده و بايد همان توصيه‌هاي بهداشتي قبلي را رعايت کرد.


ويروس‌هاي تنفسي سالانه تعداد زيادي از مردم را درگير مي‌کنند و در برخي موارد نيز منجر به بستري يا در موارد شديد سبب فوت افراد مي‌‌شوند؛ اگرچه اين ويروس‌ها از سال‌ها پيش در جوامع در گردش بوده‌اند و منجر به بروز طغيان‌هاي کوچک به‌ويژه در فصل‌هاي سرد سال نيز مي‌شدند اما از زمان شيوع همه‌گيري کرونا، حساسيت مردم نسبت به اين ويروس‌ها افزايش يافته است.

اين حساسيت‌ها پس از فروکش کردن کرونا تا حد زيادي کاهش يافت اما اخيراً انتشار نامه‌اي از معاون بهداشت وزارت بهداشت مبني بر افزايش موارد ابتلا به ويروس کرونا در کشور، نگراني‌هايي براي مردم ايجاد کرده است.
رئيسي در اين نامه خطاب به معاونين بهداشت دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور به گردش ويروس‌هاي تنفسي در کشور براساس گزارش سامانه‌هاي ديده‌وري و مراقبت غيرديده‌وري اشاره کرده و از معاونان بهداشت دانشگاه‌ها و دانشکده‌هاي علوم پزشکي کشور خواسته است ضمن اجراي اقدامات مراقبتي و آموزشي، گزارش عملکرد دوره‌اي خود را به مرکز مربوطه ارسال کنند.
در اين نامه بر ضرورت استفاده صحيح و مستمر از ماسک به‌ويژه در فضاهاي بسته و پرجمعيت تأکيد شده و پايش منظم اماکن تجمعي نظير مدارس، زندان‌ها و آسايشگاه‌ها از نظر رعايت ضوابط بهداشتي مورد تأکيد قرار گرفته است.
سرپرست مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت نيز اعلام کرده است که آخرين يافته‌هاي نظام مراقبت و ديده‌باني عفونت‌هاي تنفسي بيانگر اين است که نسبت ابتلا به کوويد‌ـ19 طي چند هفته گذشته افزايش يافته و نسبت ابتلا به اين بيماري از دو درصد به چهار درصد رسيده اما افزايش دودرصدي از نظر ميزان و سويه نگران‌کننده نيست و نامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاه‌هاي علوم پزشکي در راستاي وظايف اين معاونت و به‌منظور حفظ آمادگي و هوشياري نظام سلامت براي مواجهه با بيماري‌ها بوده است.
وي تأکيد کرده است که سويه جديد و خطرناکي از کوويد19 در کشور و دنيا در گردش نيست و آنچه شاهد ابتلاي مردم در جهان و ايران هستيم، همان سويه‌هاي معمولي هستند که پيش از اين نيز مشاهده مي‌شدند.
افزايش فعاليت ويروس‌هاي تنفسي در کشور
در همين راستا عليرضا ناجي، رئيس مرکز تحقيقات ويروس‌شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي اظهار کرد: بر اساس اطلاعات ديده‌وري و رصد ويروس‌هاي تنفسي در کشور، معاونت بهداشت به دانشگاه‌هاي علوم پزشکي هشدار داده است نسبت به رصد و شناسايي مبتلايان دقت بيشتري داشته باشند. وي اضافه کرد: فعاليت ويروس‌هاي تنفسي به‌ويژه کوويد19 افزايش پيدا کرده و اين افزايش فعاليت نسبت به گذشته محسوس‌تر شده است، البته، سازمان جهاني بهداشت اعلام کرده است که کوويد ديگر از حالت خطرناک خود خارج شده است اما اين به‌معناي پايان کرونا نيست.
در سالي که گذشت، به‌ويژه از زمستان سال گذشته تاکنون، فعاليت و گردش ويروس آنفلوآنزا نيز بيشتر از گذشته شده است و حتي شايد بتوان گفت گاهي اين ويروس تغييراتي نيز کرده است؛ به‌طور مثال، آنفلوآنزا که قبلاً بيشتر در فصول سرد سال ديده مي‌شد، حالا به‌نظر مي‌رسد که در فصول غيرسرد هم مشاهده مي‌شود.
ابهام در وضعيت دقيق اپيدميولوژيک ويروس‌ها
ناجي ادامه داد:‌ وزارت بهداشت داده‌هاي مرتبط با تست‌هاي ديده‌وري را در اختيار دارد و وضعيت شيوع ويروس‌ها را دنبال مي‌کند، با اين حال، هنوز از اينکه چقدر اين افزايش فعاليت‌هاي ويروس‌ها خطرناک است، اطلاعات اپيدميولوژيک دقيقي در دسترس نداريم، علت اين موضوع اين است که غير از ديده‌وري که وزارت بهداشت انجام مي‌دهد، تعداد تست‌هاي انجام‌شده کاهش يافته است.
ماجراي نامه معاون وزير بهداشت به دانشگاه‌هاي علوم پزشکي
وي درباره نامه معاون وزير بهداشت به دانشگاه‌هاي علوم پزشکي که منجر به نگراني‌هايي در جامعه شده است، نيز بيان کرد: از سال گذشته تاکنون شاهد گردش کرونا و آنفلوآنزا بوده‌ايم و اکنون دوباره کوويد فعال‌تر شده است، وزارت بهداشت به همين دليل توصيه‌هايي به مردم ارائه مي‌کند تا از شيوع بيشتر بيماري جلوگيري شود، با وجود اين، توصيه‌هاي مربوط به پيشگيري از کرونا همانند توصيه‌هاي قبلي است.
توصيه مجدد به استفاده از ماسک در اماکن شلوغ و سربسته
رئيس مرکز تحقيقات ويروس‌شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي تصريح کرد: به مردم توصيه مي‌شود در مکان‌هاي عمومي مانند مترو، اتوبوس يا محيط‌هاي شلوغ و سربسته، بهداشت فردي از جمله استفاده از ماسک و شستن دست‌ها را رعايت کنند، همچنين فاصله‌گذاري اجتماعي در مکان‌هاي پرازدحام مي‌تواند به کاهش شيوع کمک کند، اين توصيه‌ها تنها براي محافظت از سلامت عموم است و نبايد موجب ترس مردم شود، بلکه بايد آن‌ها را تشويق کرد تا با رعايت نکات بهداشتي از انتقال ويروس‌ها جلوگيري کنند،
علاوه بر اين، مردم بايد توجه داشته باشند که برخي افراد از جمله کساني که سيستم ايمني ضعيف يا سن بالاتري دارند، بيشتر در معرض خطر هستند بنابراين، با رعايت اين نکات، مي‌توانيم شيوع ويروس‌ها را کاهش دهيم و از افرادي که آسيب‌پذيرترند محافظت کنيم.
ويروس کروناي در گردش ويروس جديدي نيست
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از تسنيم،رئيس مرکز تحقيقات ويروس‌شناسي دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي با اظهار اين‌که ويروس کرونايي که در گردش است ويروس جديدي به‌شمار نمي‌رود، تصريح کرد: براساس رصدهايي که در جهان صورت گرفته است، هنوز هم سويه‌هاي اوميکرون در حال گردش هستند، البته الآن به‌طور دقيق نمي‌توانم بگويم که کدام زيرسويه‌ها در زمان حاضر در کشور در گردش هستند ولي بر اساس گزارشات جهاني، گونه‌هايي مانند J.N.1 و LP.8.1 در حال گسترش هستند. اين سويه‌ها از سال 2023 شناسايي شدند و به‌ويژه در اواخر 2024 گسترش زيادي پيدا کرده‌اند.
اين سويه‌ها داراي جهش‌هايي در پروتئين "اسپايک" هستند که باعث افزايش سرعت انتقال و قدرت سرايت ويروس مي‌شود، همچنين، اين جهش‌ها موجب فرار ويروس از سيستم ايمني بدن مي‌شوند، به اين معني که سيستم ايمني بدن ممکن است نتواند به‌طور کامل ويروس را شناسايي و با آن مقابله کند. در مقايسه با گونه‌هاي قبلي، سويه‌هاي جديد قدرت بيماري‌زايي کمتري دارند، اما همچنان انتقال آن‌ها سريع‌تر است و در برخي موارد از سيستم ايمني فرار مي‌کنند، اين ويژگي‌ها باعث مي‌شود اين سويه‌ها همچنان تهديدي براي سلامت عمومي باشند.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/23 08:08 ق.ظ | دفعات بازدید: 745 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور