ARAZAZARBAIJAN

اعتياد ديجيتالي سالمندان


اعتياد ديجيتالي سالمندان

گروه خبر:فضاي مجازي به‌عنوان پلي ارتباطي در زندگي سالمندان نقش مهمي ايفا کرده است؛ به‌ويژه در شرايط پاندمي کوويد19 اما با افزايش وابستگي به اين فضا، نگراني‌هايي درباره تأثيرات منفي آن بر سلامت اجتماعي و رواني سالمندان به‌وجود آمده است. يکي از مهم‌ترين اين پيامدها، تجربه‌ انزواي اجتماعي به‌رغم حضور مجازي مداوم است.


با افزايش نفوذ تکنولوژي در زندگي روزمره، سالمندان نيز به کاربران فعال گوشي‌هاي هوشمند، تبلت و شبکه‌هاي اجتماعي تبديل شده‌اند. درحالي‌ که اين ابزارها مي‌توانند نقش مهمي در کاهش احساس تنهايي ايفا کنند، استفاده‌ بي‌رويه از آنها ممکن است عوارضي براي سالمندان داشته باشد. در اين‌باره ماهان منصوري، متخصص حرکات اصلاحي و مشاور طرح‌هاي ورزش سالمندان نکته‌هايي را با ما در ميان گذاشته که بسيار جالب است.
ديتاکس ديجيتال چيست
مفهوم »ديتاکس ديجيتال« يا همان پرهيز موقت و آگاهانه از وسايل ديجيتال، در سال‌هاي اخير مورد توجه پژوهشگران سلامت روان و علوم اعصاب قرار گرفته است. مطالعه‌اي جديد در سال2023 نشان داد که تنها چند روز فاصله گرفتن از تلفن همراه و وسايل ديجيتال مي‌تواند باعث اتفاقات مثبتي در سالمندان شود. اين وقفه‌هاي کوتاه مي‌تواند مانند يک »ري‌استارت« براي مغز عمل کند و آن را براي پردازش بهتر اطلاعات و تصميم‌گيري‌هاي روزمره آماده سازد.
انزوا؛ نتيجه استفاده بي‌رويه‌ از موبايل
فضاي مجازي به‌عنوان پلي ارتباطي در زندگي سالمندان نقش مهمي ايفا کرده است؛ به‌ويژه در شرايط پاندمي کوويد19 اما با افزايش وابستگي به اين فضا، نگراني‌هايي درباره تأثيرات منفي آن بر سلامت اجتماعي و رواني سالمندان به‌وجود آمده است. يکي از مهم‌ترين اين پيامدها، تجربه‌ انزواي اجتماعي به‌رغم حضور مجازي مداوم است.
ماجراي انزواي پنهان
سالمنداني که زمان زيادي را صرف شبکه‌هاي اجتماعي يا محتواي ديجيتال مي‌کنند، ممکن است با کاهش تماس‌هاي واقعي، احساس بي‌ارتباطي عميق‌تري را تجربه کنند. اين نوع »انزواي پنهان« ابتدا قابل تشخيص نيست، اما به مرور تأثيرات رواني آن نمايان مي‌شود.
پژوهش‌ها حاکي از آن‌ است که کاهش زمان استفاده از فضاي مجازي مي‌تواند از شدت اين انزوا بکاهد و حس تعلق اجتماعي را بازگرداند. طراحي کارگاه‌هاي آموزشي براي سالمندان با هدف آگاهي‌بخشي در مورد مصرف متعادل فناوري، يکي از گام‌هاي ضروري براي پيشگيري از انزواي تکنولوژيک است.
مرز ارتباط واقعي و غيرواقعي
با درک دقيق‌تري از مرز بين ارتباط واقعي و ديجيتال، مي‌توان به سالمندان کمک کرد تا از مزاياي فناوري بهره ببرند، بدون آنکه در دام انزواي ناشي از استفاده بي‌رويه از آن گرفتار شوند.
عوارض استفاده افراطي از وسايل ارتباطي الکترونيک در سالمندان
به گزارش آرازآذربايجان به نقل ازسلامت نيوز، خستگي ذهني-کاهش تمرکز-اضطراب-اختلال در کيفيت خواب-احساس طردشدگي-انزوا-افسردگي.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/03/06 09:51 ق.ظ | دفعات بازدید: 1682 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور