چطور پس از تعطيلات به روال عادي زندگي برگرديم


چطور پس از تعطيلات به روال عادي زندگي برگرديم

گروه خانواده و سلامت: تعطيلات نوروز که به پايان مي‌رسد گويي از يک دنياي پر از هيجان و به دور از دغدغه به واقعيت زندگي پرت مي‌شويم و ديگر وقت آن مي‌رسد که از تخت تعطيلات پايين بياييم و به دنياي واقعي بازگرديم.


شايد بازگشت به زندگي عادي کمي سخت و زمان‌بر به نظر برسد و احساس خستگي و بي‌حوصلگي در اين دوره طبيعي باشد. با اين وجود برنامه‌ريزي دقيق براي ازسرگيري فعاليت‌هاي کاري و تحصيلي، ضرورتي انکارناپذير است اما اين نکته را نبايد فراموش کنيم که همه ما پس از گذران اين دوره، کمي به زمان نياز داريم تا بتوانيم ذهن‌مان را آماده کنيم و به محيط کار و فعاليت‌هاي روزمره خود بازگرديم.
در زندگي و دنياي پرسرعت امروز، شايد تعطيلات نوروز يک فرصت طلايي و بي‌نظير براي بازيابي و تجديد قوا و دوري از دغدغه‌هاي روزمره و بازسازي انرژي را فراهم کند. حالا اين تعطيلات با همه شادي‌ها، ديد و بازديدها و سفرهايش به پايان رسيده و ما بايد به روال عادي زندگي بازگرديم.
کاري که شايد در نگاه اول کمي سخت و پرچالش به‌نظر برسد و براي بسياري از افراد با دشواري‌هايي همراه باشد؛ از اختلال در الگوي خواب گرفته تا انباشت وظايف کاري و تحصيلي که همگي نيازمند يک برنامه‌ريزي و آمادگي ويژه است؛ تغيير ناگهاني فضاي آزاد و بي‌برنامه تعطيلات نوروزي که مي‌تواند تأثيرات به‌سزايي هم بر ذهن و جسم افراد داشته باشد. البته خيلي از روانشناسان هم معتقدند که افراد زيادي پس از اين دوره دچار افسردگي پس از تعطيلات مي‌شوند. حالا سؤال اين‌جاست که پس از اين دوران چگونه بازگشت به روال عادي زندگي را براي خود راحت‌تر کنيم؟
تعطيلات نوروز که به پايان مي‌رسد گويي از يک دنياي پر از هيجان و به دور از دغدغه به واقعيت زندگي پرت مي‌شويم و ديگر وقت آن مي‌رسد که از تخت تعطيلات پايين بياييم و به دنياي واقعي بازگرديم. شايد بازگشت به زندگي عادي کمي سخت و زمان‌بر به نظر برسد و احساس خستگي و بي‌حوصلگي در اين دوره طبيعي باشد.
با اين وجود برنامه‌ريزي دقيق براي ازسرگيري فعاليت‌هاي کاري و تحصيلي، ضرورتي انکارناپذير است اما اين نکته را نبايد فراموش کنيم که همه ما پس از گذران اين دوره، کمي به زمان نياز داريم تا بتوانيم ذهن‌مان را آماده کنيم و به محيط کار و فعاليت‌هاي روزمره خود بازگرديم.
نداشتن انتظارات غيرواقع‌بينانه
ماندن در خانه در بازه زماني طولاني، بيشتر شبيه آرزويي است که هرگز دلمان نمي‌خواهد تمام شود اما برگشتن به محيط کار بعد از تعطيلات غيرقابل اجتناب است. عليرضا شريفي يزدي، روانشناس اجتماعي در گفت‌وگو با جام‌جم در اين خصوص مي‌گويد: »ما نبايد توقع خيلي سنگيني از خودمان براي ساعت‌ها و روزهاي اول کاري داشته باشيم.
وقتي انسان دو يا سه هفته در تعطيلات به‌سر مي‌برد و سبک زندگي‌اش تغيير کرده، نياز دارد تا فرصتي به خودش بدهد و آرام آرام و به‌تدريج کار را شروع کند. با اين حال نبايد انتظارات غيرواقع‌بينانه براي روزهاي اول از خودمان داشته باشيم.« به‌هرحال بازگشت به روال عادي، فرآيندي تدريجي است و نبايد انتظار داشت که همه‌چيز در روز نخست به حالت ايده‌آل بازگردد.
از کارهاي کوچک‌تر و سبک‌تر آغاز کنيد
شايد يکي از سخت‌ترين چالش‌هاي پساتعطيلات، به‌هم‌ريختن نظم خواب افراد و همچنين حجم کارها و مسئوليت‌هايي است که روي هم تلنبار شده است. البته شريفي‌يزدي معتقد است که ما بايد از برنامه مشخصي براي خودمان استفاده و آن را تنظيم کنيم.
وي همچنين مي‌افزايد: »يکي از ويژگي‌هاي اين برنامه‌ريزي، بحث تدريجي‌بودن آن است؛ يعني از اقدام کم آغاز و آرام‌آرام و به ميزان نياز و در حد توان‌مان، آن را افزايش دهيم. اين‌گونه راحت‌تر مي‌توانيم به آن کارهاي مد نظرمان برسيم.«
شايد بهتر باشد فهرستي از انجام کارهاي روزانه خود در روز اول تنظيم کنيم و هر کاري که بايد انجام دهيم را با اولويت در آن بنويسيم.
شريفي يزدي هم در اين باره با ما هم نظر است و به ما توضيح مي‌دهد: «براي اين‌که افراد بتوانند پس از تعطيلات، سريع‌تر به آن روال عادي مد نظرشان برسند، بايد کارها را از سبک به سنگين آغاز کنند يعني کارهاي کوچک‌تر و و سبک‌تر را در اولويت قرار دهند چرا که اگر کارهاي کوچک را انجام دهند يک احساس کاميابي به آنان دست مي‌دهد و پس از آن به سراغ پروژه‌هاي بزرگتر بروند«
پس از نوروز قوي‌تر آغاز کن
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از سلامت نيوز،شايد مهم‌ترين توصيه‌اي که اکثر روانشناسان هم به افراد مي‌کنند، دعوت آنان به صبوري است. البته شريفي يزدي مي‌گويد: »برخي از افراد در ذهن‌شان کارهاي ناتمام و انجام‌نشده‌اي دارند؛ درنتيجه به اين مسأله مي‌رسندکه بسياري ازکارها به‌شدت عقب افتاده و حالا بايد با يک فشار مضاعف، روال عادي زندگي‌شان را طي کنند و اين ذهنيت را دارند که حتما بايد با کار بيشتر به اين نتيجه برسند.« اما وي معتقد است که چنين‌چيزي امکان‌پذير نيست و بايد برنامه‌ريزي افراد با يک نگاه واقع‌گرايانه همراه باشد و اصول اوليه در اين نوع ازبرنامه‌ريزي اين است که چه اندازه امکانات دراختيارمان است وچه اندازه خودمان توان انجام آن راداريم.
اين روانشناس اجتماعي همچنين مهم‌ترين عامل موفقيت دراين خصوص را نيز مسأله نظم مي‌داند و مي‌گويد که ما بايد درکارهاي‌مان استمرار داشته باشيم و برنامه‌ريزي‌مان رابه صورت دقيق انجام دهيم.
باهمه اين تفاسير براي بازگشت به زندگي روزمره پس از تعطيلات نوروز، مي‌توان با تنظيم خواب، برنامه‌ريزي هدفمند،تحرک جسماني و کمي شکيبايي، آن رابه فرآيندي قابل مديريت تبديل کرد. اين روزها که تقويم به شانزدهم فروردين1404 رسيده، فرصتي است تا با نگاهي تازه، گام در مسير بگذاريم و سال جديد را با قدرت آغاز کنيم.


تاریخ: 1404/01/17 07:34 ق.ظ | دفعات بازدید: 1599