واکسن آنفلوانزا پشت سد تحريم


واکسن آنفلوانزا پشت سد تحريم

گروه جامعه: در حالي که فصل شيوع آنفلوانزا در راه است، واکسن اين بيماري هنوز به ميزان مورد نياز وارد ايران نشده است؛ سخنگوي انجمن داروسازان ايران مي‌گويد اختلال در مسيرهاي ارسال کالا و دشواري انتقال ارز باعث شده امسال تنها تعداد محدودي واکسن، آن هم براي مراکز بيمارستاني و گروه‌هاي خاص، وارد کشور شود.


واکسن آنفلوانزا در ايران همچنان پشت سد جنگ، تحريم و انسداد مسيرهاي تأمين مانده است؛ سخنگوي انجمن داروسازان ايران مي‌گويد: محدوديت ارسال کالا و دشواري انتقال ارز، مانع واردات واکسن به ميزان مورد نياز شده و در شرايط فعلي تنها بخشي از مراکز خاص به واکسن دسترسي پيدا کرده‌اند.
هادي احمدي، سخنگوي انجمن داروسازان ايران در خصوص واردات واکسن آنفلونزا براي پاييز امسال، گفت: به دليل مسدود شدن راه‌هاي ارسال کالا از مدتها پيش و همچنين عدم امکان انتقال ارز سازمان غذا و دارو نتوانسته است، واکسن را به تعداد مورد نياز وارد کشور کند. در نتيجه، تنها تعداد اندکي واکسن وارد شده که آن نيز صرفاً براي مراکز بيمارستاني و مراکز خاص در نظر گرفته شده است.وي افزود: اما براي ساير مردم، تا اين لحظه متأسفانه واکسني وارد نشده است و به تدريج زمان را از دست مي دهيم. بر اساس اطلاعاتي که در دست دارم، واکسن به شکل عمده وارد نشده است و دليل آن نيز بحث تحريم‌ها و عدم امکان انتقال ارز بوده است. متأسفانه امکان واردات واکسن به تعداد مورد نياز — که تقريباً سالانه سه ميليون دوز بوده است — فراهم نشده است.
احمدي خاطرنشان کرد: امسال نيز به دليل تحريم‌ها و بسته شدن مسيرهاي ارسال، امکان واردات واکسن فراهم نشده است، مگر آنکه بخواهند آن را به شکل فوري وارد کنند که اين کار نيز به اين سادگي نيست. چراکه براي واردات واکسن، بايد شش تا هشت ماه قبل سفارش داده شود تا توليدکننده بتواند آن را توليد کند؛ زيرا سويه واکسن هر سال تغيير مي‌کند و بايد بر اساس ويروس‌هاي جديد ساخته شود.
سخنگوي انجمن داروسازان ادامه داد: واکسن يک داروي معمولي نيست که از قبل در انبار موجود باشد و صرفاً وارد شود؛ چراکه تامين واکسن هر ساله زمان مشخصي دارد و از زمان توليد تا مصرف، مدت محدودي قابل استفاده است. به همين دليل، هر کشوري بايد شش تا هشت ماه قبل درخواست خود را ثبت کرده و هزينه آن را منتقل کند. متأسفانه به دليل مسائل تحريم‌ها و جنگهاي اخير، اين اقدام از سوي ما انجام نشده و امکانپذير نبوده است. در نتيجه، تنها تعداد اندکي واکسن وارد شده که آن نيز براي برخي بيماران خاص در نظر گرفته شده است.اميدواريم که براي ساير کالاها اين اتفاق نيفتد و مسيرها باز شود تا بيماران بتوانند از داروهاي جديد، واکسن‌ها و ساير ملزومات بهره‌مند شوند.وي در خصوص توليد داخلي واکسن آنفلونزا نيز گفت: واکسن در داخل کشور حتي يک عدد هم توليد نشده است چون نياز به ماده اوليه دارد. توليد واکسن در داخل کشور نيازمند پيش نيازهايي است که واردات برخي مواد جانبي را ضروري مي‌سازد و متأسفانه در اين زمينه نيز موفق به واردات نشده‌ايم.
احمدي افزود: وقتي همه اين مسيرها بسته مي‌شود و جنگ رخ مي دهد، مردم و بيماران به دليل عواقب جنگ و تحريم بيش از هر چيز آسيب مي‌بينند. درست است که ماده 23 کنوانسيون چهارم ژنو به صراحت اعلام مي کند که ارسال دارو و کالاهاي سلامت‌محور حتي در زمان جنگ نيز بايد از تحريم و جنگ مصون باشد، اما متأسفانه کشورهاي اروپايي، کشورهاي متخاصم و حتي سازمان ملل اين ماده? 23 کنوانسيون ژنو را رعايت نمي‌کنند و همه سکوت کرده‌اند.
سخنگوي انجمن داروسازان در پايان گفت: جالب آنکه عملاً مي‌توان گفت نسل‌کشي در حال وقوع است، اما سازمان ملل، سازمان‌هاي حقوق بشر و دولت‌هاي غربي سکوت کرده و اجازه ارسال اين داروها را نمي‌دهند. اين يک جنايت جنگي آشکار است که از ارسال دارو براي بيماران نيازمند جلوگيري شود. مسئولان اين اقدامات بايد در برابر تاريخ پاسخگو باشند و قطعاً در آينده مشخص خواهد شد که چه جنايتي در حق مردم ايران مرتکب شده‌اند؛ اينکه مانع ورود داروها و کالاهاي مرتبط با سلامت و جان مردم شدند. اميدواريم روزي دادگاه عادلي تشکيل شود تا اين افراد در برابر اقدام خود پاسخگو باشند و به صداي مظلوميت مردمي که از دارو محروم شده‌اند، برسند.


تاریخ: 1405/06/11 08:27 ق.ظ | دفعات بازدید: 1721