فاز نخست پروژه آبرساني شهيد شبان اروميه، هفته دولت افتتاح مي شود


فاز نخست پروژه آبرساني شهيد شبان اروميه، هفته دولت افتتاح مي شود

گروه خبر: مدير عامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربايجان غربي از افتتاح فاز يک پروژه آبرساني مجتمع 33 روستايي شهيد شبان اروميه در هفته دولت خبر داد.


به گزارش آرازآذربايجان، مجتبي نجفي درنشست خبري که در دفتر روزنامه آرازآذربايجان برگزار شد ، با بيان اينکه پروژه آبرساني مجتمع 33 روستايي شهيد شبان اروميه يکي از بزرگ‌ترين طرح‌ هاي آبرساني روستايي آذربايجان‌ غربي است، اظهار داشت:بر اساس برنامه‌ريزي انجام‌شده، فاز نخست اين طرح همزمان با هفته دولت به بهره‌برداري خواهد رسيد و فاز دوم نيز تا پايان سال جاري تکميل مي‌شود.
وي با اشاره به اينکه اين پروژه شامل اجراي بيش از 140 کيلومتر خطوط انتقال و شبکه توزيع، احداث مخازن ذخيره و 20ايستگاه‌ پمپاژاست، افزود: براي اجراي اين پروژه تاکنون حدود 500 ميليارد تومان هزينه شده و تکميل آن نيازمند تأمين حدود 250 ميليارد تومان اعتبار ديگر است.
مدير عامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربايجان غربي با بيان اينکه توسعه زيرساخت‌هاي آبرساني از اولويت‌هاي مهم مديريت استان است بيان کرد: تأمين آب شرب پايدار براي روستاها، علاوه بر ارتقاي کيفيت زندگي مردم، زمينه‌ساز توسعه متوازن، افزايش ماندگاري جمعيت در مناطق روستايي و تحقق عدالت در بهره‌مندي از خدمات زيربنايي خواهد بود.
نجفي در مورد کم آبي روستاي گورچين قلعه که اين روزها در فضاي مجازي به آن پرداخته شده است، خاطرنشان کرد: اين روستا در انتهاي شبکه توزيع قرار دارد وبا توجه به اينکه ضريب لانژيه آب آن زياد است در نتيجه باعث رسوب در لوله ها مي شود و مشکل کم آبي را بوجود مي آورد که اين روستا هم در طرح آبرساني شهيد شبان قرارداد و مشکل کم آبي آن از پاييز حل مي شود.
تأمين آب در آذربايجان غربي پايدار است
وي در ادامه با تاکيد بر پايداري تامين آب در استان گفت: در حال حاضر هيچ مشکلي در زمينه توليد و تامين آب وجود ندارد و تمامي مناطق استان از آب پايدار برخوردار هستند.مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان، با اشاره به اينکه سرانه استاندارد مصرف آب 130 ليتر در شبانه‌روز است، افزود :اين رقم در آذربايجان‌غربي به 230 ليتر رسيده که نشان‌دهنده ضرورت اصلاح الگوي مصرف است. نجفي با اشاره به وضعيت منابع آبي اظهار کرد: هر چند بارندگي‌هاي امسال در مقايسه با سال گذشته مطلوب بوده است، اما اين موضوع به معناي جبران کامل اثرات کم‌بارشي‌هاي گذشته بر آبخوان‌ها نيست و همچنان بايد در مصرف آب صرفه‌جويي شود.
وي، عوامل مؤثر بر افزايش مصرف آب را شامل استفاده از شيرآلات غيراستاندارد، الگوي نادرست مصرف و پايين بودن نرخ تعرفه آب دانست و افزود: اصلاح رفتار مصرفي و استفاده از تجهيزات کاهنده مصرف مي‌تواند نقش مهمي در مديريت منابع آبي داشته باشد.مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تأکيد کرد: کاهش مصرف آب از طريق اصلاح روش‌هاي مصرف، استفاده از تجهيزات استاندارد و همراهي مشترکان، مهم‌ترين راهکار براي عبور موفق از دوره‌هاي اوج مصرف و حفظ پايداري خدمات آبرساني در استان است.
بهره‌مندي 83 درصدمشترکان شهر اروميه از شبکه مدرن فاضلاب
نجفي با بيان اينکه، هدف اصلي شرکت، تامين آب پايدار و سالم براي مردم است ، گفت: در همين راستا، 100 درصد جمعيت شهري استان در حوزه تامين آب شرب و 68 درصد جمعيت در زمينه شبکه فاضلاب بهره مند هستند در حالي که شاخص شبکه فاضلاب در کشور 54 درصد استوي با بيان اينکه در حال حاضر شهر اروميه 83درصد تحت پوشش شبکه فاضلاب است، گفت: توسعه شهر اروميه لزوم تسريع در احداث شبکه فاضلاب را بيش از پيش نمايان مي‌سازد، به‌طوري‌که حدود 500 کيلومتر توسعه شبکه فاضلاب در اروميه مورد نياز است.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با تأکيد بر اينکه اين شرکت، تأمين اعتبار و آغاز عمليات اجرايي مدول چهارم را به‌طور جدي پيگيري مي‌کند، گفت: افزايش ظرفيت تصفيه‌خانه و توسعه شبکه، يک ضرورت فوري براي همراهي با رشد شهري اروميه است.
افزايش تاب‌آوري تاسيسات آب شرب با دستگاه هاي ديزل‌ژنراتور
نجفي با اشاره به تأثير ناترازي انرژي بر خدمات آبرساني گفت: شرکت آب و فاضلاب استان بيش از چهار هزار تأسيسات آب و فاضلاب شامل چاه‌ها، ايستگاه‌هاي پمپاژ، مخازن و ساير تأسيسات وابسته به برق و انرژي را در مدار بهره‌برداري دارد و هرگونه قطعي برق، روند توليد و انتقال آب را تحت تأثير قرار مي‌دهد. وي افزود: در زمان قطع برق، به تدريج ذخيره مخازن مصرف شده و شبکه توزيع با افت فشار يا قطعي آب مواجه مي‌شود و حتي پس از وصل مجدد برق نيز، در برخي مناطق بين 4 تا 5 ساعت زمان نياز است تا مخازن مجدداً پر شده و شبکه به حالت تعادل و مدار بهره‌برداري بازگردد.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجان غربي با بيان اينکه به دليل گستردگي و پراکندگي تأسيسات روستايي، امکان تجهيز تمامي آنها به ديزل‌ژنراتور وجود ندارد، گفت: در مقابل، تأسيسات شهري به دليل تمرکز و تجميع بيشتر، از شرايط مناسب‌تري براي استفاده از مولدهاي برق اضطراري برخوردار هستند و در زمان قطعي برق، حدود 70 درصد کمبود ناشي از ناترازي برق در تأسيسات شهري از طريق ديزل‌ژنراتورها جبران مي‌شود.
نجفي افزود: با هدف افزايش تاب‌آوري تاسيسات آب شرب دستگاه هاي ديزل‌ژنراتور جديد خريداري و به شهرستان‌ها ارسال گرديد تا اطمينان نسبي از تامين آب شرب مردم در مواقع قطعي برق و مواقع بحران ايخاد شود.
وي با بيان اينکه با تخصيص 150 ميليارد تومان اعتبار عمراني نسبت به نوسازي و افزايش ظرفيت ناوگان ديزل ژنراتورهاي اضطراري اقدام شده است، اظهار داشت: اين سرمايه‌گذاري منجر به افزايش 24 درصدي مجموع توان اين ژنراتورها از 37 به 46هزارکاوا شده است.مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بيان کرد:نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي مي توانند براي پروژه هاي رديف دار اعتبار از وزار دريافت کنند بطوريکه با پيگيري هاي خانم جهانگيري نماينده مردم اروميه مبلغ 100هزار ميليارد تومان اعتبارات تنش آبي براي شهر اروميه دريافت شد.
نجفي گفت: پس از يک سال پيگيري از محل ماده 56 بانک صادرات مبلغ 5هزار ميليارد ريال اعتبار براي اجراي پروژه طرح تامين آب شرب روستاهاي »ولنده سفلي« و »جهتلو« و عمليات اجرايي شبکه جمع‌آوري فاضلاب مناطق 4 منطقه کم برخوردار اروميه جذب شد و با فعاليت 4 پيمانکار عمليات اجرايي طرح آغاز شد.
اعتباري براي اصلاح شبکه فرسوده آبرساني توسط دولت تامين نمي‌شود
وي با اشاره به اينکه حدود 10 سال است اعتبارات از سوي دولت براي رفع فرسودگي شبکه هاي آب و فاضلاب پرداخت نمي شود، افزود: اصلاح شبکه هاي فرسوده با توجه به گستردگي شبکه و استفاده از منابع داخلي زمان بر است و با اولويت بندي اصلاح در شبکه صورت مي گيرد.مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجان غربي توضيح داد: خطوط انتقال و شبکه‌هاي توزيع آب داراي عمر مشخصي هستند، لوله‌هاي آب پس از پايان عمر مفيد خود دچار فرسودگي مي‌شوند. متوسط عمر لوله‌هاي آب حدود 30 سال است، هرچند اين عدد بسته به نوع لوله، جنس خاک، ميزان فشار و تنش واردشده به شبکه متفاوت خواهد بود.
نجفي افزود: به همين دليل، اولويت ما بيشتر بر لوله‌هايي است که داراي نشت مشهود يا شکستگي‌هاي پرتکرار هستند. در مواردي هم که حادثه و نشت آشکار رخ دهد، همکاران ما بلافاصله در محل حاضر مي‌شوند و اقدامات لازم را انجام مي‌دهند.
اجراي طرح هاي تأمين آب شرب زائران اربعين در مرز تمرچين وي با اشاره به‌افتخار خدمت‌رساني به زائران عتبات‌عاليات در سال‌هاي گذشته، آمادگي کامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجان غربي را براي ارائه خدمات مطلوب به زائران اربعين اعلام کرد.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجان غربي با اشاره به اينکه تنها 10 ميليارد تومان براي پايداري آب پيرانشهر در ايام اربعين اختصاص يافت ، اظهار داشت: طرح هاي زيرساختي تأمين آب شرب زائران اربعين در مرز تمرچين شامل حفر و تجهيز يک حلقه چاه، اجراي سه کيلومتر خط انتقال و احداث مخزن ذخيره 100 مترمکعبي براي آبرساني به مرز تمرچين ، بهسازي چشمه کهنه‌خانه و احداث پکيج تصفيه‌خانه آب با منابع داخلي در حال اجراست که برخي از اين پروژه ها به اتمام رسيده است.
نجفي در پايان با بيان اينکه در طول جنگ تحميلي در مجموع 4102 مورد اتفاقات مربوط به آب فاضلاب در سطح استان ثبت شد افزود:در دوران جنگ 12 روزه و رمضان چه در حوزه خدمات آب و فاضلاب و چه اجراي پروژها با تعطيلي مواجه نشديم.


تاریخ: 1405/05/06 08:10 ق.ظ | دفعات بازدید: 1714