جهنمي به نام فاضلاب در بهشت آب‌ها


جهنمي  به نام فاضلاب  در بهشت آب‌ها

گزارش//

گروه گزارش: مدتي است ساکنان کوي وکيل کندي مياندوآب از معضلاتي که يک کانال آب که تبديل به کانال فاضلاب شده گلايه مند هستند و اين چالش هم اکنون تبديل به کابوسي براي اين شهروندان شده است. شهرستان مياندوآب در جنوب آذربايجان‌غربي را همه با ساحل زيباي زرينه رود و با نام شهر بهشت آب‌ها مي‌شناسند که با امواج خروشان خود اين روزها مي‌خواهد رمقي به جان درياچه اروميه بدهد.


اما در غرب و جنوب غربي اين سواحل در ورودي شهر مياندوآب منطقه‌اي با نام »کوي وکيل کندي« وجود دارد و شهرونداني که در اين منطقه زندگي مي‌کنند با انواع مشکلات زيست محيطي و جاني روبه رو هستند.
در تقاطع ورودي وکيل کندي فاضلاب شهر مياندوآب با يک رودخانه به طول سه کيلومتر جاريست؛ بدون حفاظ و روکش، زندگي را به جهنمي با کابوس‌هاي سياه براي سه تا چهار هزار نفر از ساکنان منطقه تبديل کرده است.
گذشته از بوي بد و زهم فاضلاب‌هاي جاري در اين کانال و چهره نازيباي خلق شده در اين نقطه از شهر، از خطراتي که جان کودکان مدرسه را نشانه رفته، نمي‌شود چشم پوشي کرد و چه بسا کودکاني که به گفته ساکنان محله در منطقه به دنبال بازي‌هاي کودکانه داخل کانال فاضلاب سقوط کرده، دست و پا زده و با هشياري مردم محله يا نجات يافته‌اند و يا....!
مردم محلي که حالا جانشان به لبشان رسيده و از تنفس بوي فاضلاب و سايه شوم مرگ بر سر فرزندانشان خسته و از وعده‌هاي توخالي مسوولان محلي کلافه هستند، امروز به رسانه‌ها پناه آورده‌اند تا شايد استاندار و معاونان وي در رده‌هاي بالا صداي استمداد خواهي آنان را بشنوند و براي بهبود شرايط زندگي و سرو سامان دادن به اين منطقه، آستين بالا بزنند.
تغيير کاربري کانال آب کشاورزي به فاضلاب در کوي وکيل کندي
يکي از شهروندان که مردي حدود چهل ساله است و سالهاست در کوي وکيل کندي ساکن شده در حاليکه گريه مي‌کند مي‌گويد: کاربري اين رودخانه آب رساني به اراضي کشاورزي بود ولي وقتي در عمل از کنار آن عبور مي‌کنيد مي‌بينيد که فاضلاب شهر مياندوآب در آن جارييست.
شهروند ديگري در اين باره مي‌گويد: منزلم با اين کانال هزار متر فاصله دارد و بوي وحشتناکي در تمام ايام سال از اين کانال متصاعد مي‌شود که در ايام تابستان يکي از مشمئز کننده‌ترين بوهايي است که مي‌شود تصور کرد و زندگي را براي ما در محله غيرممکن کرده‌ است.
به گفته وي وقتي فردي در اين منطقه فوت مي‌کند حتي فاميل و دوستان آشنايان هم با کراهت و از روي ناچاري براي تشييع جنازه مي‌آيند و شايد هم خيلي از افراد فاميل اصلا در مراسم شرکت نکنند.
تردد کودکان مياندوآبي برلبه رودخانه مرگ
کمي آن سوتر از اين کانال کودکاني را مي‌شود ديد که از مدرسه خارج شده‌اند و روي لبه‌هاي اين کانال در حال تردد هستند؛ مي‌توان تصور کرد که زندگي برلبه رودخانه مرگ اينجا هميشه در جريان است و هر آن امکان دارد کودکي به درون جوي بزرگي از اين جهنم کثيف سقوط و در سياهي فاضلاب مياندوآب با سفيدي روپوش مدرسه‌اش خداحافظي کند.
مادري که از خريد به سمت منزلش در حال تردد است، در اين باره مي‌گويد: هميشه با آمدن بهار، غم و غصه هم در محله بيشتر مي‌شود چرا که هجوم مجموعه‌اي از مگس و پشه و حتي مار به خانه‌هايشان امانشان را مي‌برد.
وي با اشاره به سقوط يکي از کودکان همسايه به کانال در سال گذشته، اين نکته را خاطرنشان مي‌کند که اگر اقدامي به موقع توسط مردم انجام نمي‌شد اين کودک فوت مي‌کرد.
دلهره سقوط کودکان در اين کانال آلوده، تراژدي غمناکي است که مادران هر روز با آمد و رفت کودکانشان به مدرسه آن را تجربه مي‌کنند.
يکي ديگر از ساکنان محله با انتقاد از بي‌توجهي مسوولان اظهار مي‌کند: به همه جا از فرمانداري گرفته تا شهرداري نامه نوشتيم و از وضعيت فعلي انتقاد و درخواست کمک و اصلاح اين شرايط را کرديم ولي بعد از گذشت چندين ماه هنوز خبري از اقدام عملي مسوولان نيست.
نفوذ فاضلاب به سفره آب‌هاي زير زميني يکي از کشاورزان ساکن در حاشيه اين منطقه درباره نفوذ فاضلاب جاري در اين کانال به سفره هاي آب زير زميني هشدار داد و اظهار کرد: زمين‌هاي کشاورزي در اطراف اين منطقه با موتورهاي آبي که از عمق چاه‌ها آب‌هاي زير زميني را پمپاژ مي‌کنند، آبياري مي‌شوند و اين فاضلاب‌ها به عمق زمين‌هاي کشاورزي هم رسيده‌اند.
به گفته وي هم اکنون اين فاضلاب‌ها در وهله اول به اراضي کشاورزي و در مرحله بعد به سفره مردم هم رسيده‌اند.
وي با بيان اينکه کسي به خواسته و مطالبه ما پاسخگو نيست، اين سوال را مي‌پرسد آيا ما شهروندان اين شهر محسوب نمي‌شويم؟
پيرمردي حدود 60 ساله هم در قهوه خانه اين منطقه با بيان اينکه يک بار در کانال فاضلاب سقوط کرده است، مي گويد: در اثر عوارض فاضلابي که به ريه‌ها و بدنش هنگام غرق شدن وارد شده، دچار انواع بيماري‌ها شده و هنوز واهمه آن روز سياه از روح و روانش زودوده نشده است.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از ايرنا، وجود نخاله، زباله و حتي لاشه حيوانات اين محل را براي سکونت انسان غير قابل تحمل کرده است. اما فقر سبب شده تا مردم اين منطقه به ناچار اين عذاب را به جان بخرند! قطع يقين اين اتفاق را نمي‌توان متوجه يک دستگاه خاص دانست، اما نقش فرمانداري مياندوآب، سازمان حفاظت از محيط زيست و شرکت آب و فاضلاب استان در رابطه با اين معضل چيست؟


تاریخ: 1404/02/03 07:24 ق.ظ | دفعات بازدید: 1437