رئيس مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان:

۵۰۰ نوع گیاه دارویی در آذربایجان غربی شناسایی شده است

۵۰۰ نوع گیاه دارویی در آذربایجان غربی شناسایی شده است

گروه خبر:معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۶۰ درصد اراضی زیر کشت در کشور به گندم و جو آبی اختصاص یافته و و موجب ناپایداری کشاورزی شده است.
عباس کشاورز در دومین همایش ملی گیاهان دارویی دیم ایران در ارومیه افزود: کاهش سطح زیر کشت گندم آبی از ۲ میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار به یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار برنامه ریزی و هدفگذاری شده است.
وی بیان کرد: در سه سال گذشته موفق به کاهش ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی گندم آبی در کشور شدیم و با این وجود در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم.
کشاورز گفت: هیچ نگرانی برای تولید گندم کشور وجود ندارد و کشاورزی در بخش گندم بر اساس علم و تحقیق است و نیازی نیست کمبود آب را به کاهش تولید گندم ربط داد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره مشکلات خاک ادامه داد: درصد کربن خاک ها در استان_های مختلف از مشکلات ماست و غیر از استان های حاشیه جنگل های زاگرس بقیه کشور وضعیت خوبی ندارند.
وی اضافه کرد: بالا بودن ضایعات در همه محصولات از سایر چالش های ماست که نیازمند تدبیر است.
وی با بیان اینکه برخی معتقدند بی برنامگی در آمایش موضوع بحران آب را دامن خواهد زد گفت: آب کشور نیازمند تغییرات اساسی بوده و سابقه نشان داده که وزارت نیرو در تخصیص آب عاقلانه رفتار نکرده است و باید نسبت به این موضوع خلع ید شود.
وی گفت: دیگر فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد و باید بتوان دریاچه ارومیه را در حداقل اکولوژیک احیا کرد و بعد از آن اقدام به کارهای دیگر کرد.
کشاورز بیان کرد: اتخاذ راهبرد بهره وری برای مدیریت کشاورزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی و اجرای طرح‌های بهره وری در بخش کشاورزی، اثر بخش ترین اقدام ملی در مدیریت بحران آب در کشور است.معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: بخش کشاورزی کشور می تواند مشکل بحران آب کشور را حل کند و کل نسخه کشاورزی باید دگرگون شود.
کشاورز با تاکید بر کشت پاییزه و صرفه جویی در مصرف آب اظهار کرد: کشاورزی باید بتواند در فضای فصل پاییز تا اول تابستان کشت و برداشت شود.در بخش جنبی این همایش نیز نمایشگاهی کوچک از فرآورده ها و عرقیات گیاهی تولیدی در استان در غرفه ها تشکیل شد. آذربایجان غربی از استان های مستعد برای کشت و فراوری گیاهان دارویی است.
*شناسایی ۵۰۰ نوع گیاه دارویی در آذربایجان غربی
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: ۵۰۰ نوع گیاه دارویی در استان شناسایی شده و در زمان حاضر در مرکز تحقیقات کشاورزی نگهداری می شود.
عبدالعلی غفاری در این همایش افزود: مساحت قابل توجهی در حدود ۲٫۷ میلیون هکتار در آذربایجان غربی به مراتع اختصاص یافته که سرشار از گیاهان دارویی خودرو در طبیعت است. وی بیان کرد: آذربایجان غربی قطب کشاورزی کشور بوده و محور اقتصادی مطرح در این منطقه بر پایه کشاورزی است و این امر در نتیجه بارش های ۳۰۰ تا ۷۰۰ میلیمتری در استان حاصل شده است.غفاری، اراضی قابل کشت در استان را یک میلیون هکتار عنوان کرد و افزود: اراضی زیر کشت ۸۰۰ هزار هکتار است که از این میزان اراضی ۳۷۴ هزار هکتار به کشت آبی و بیش از ۴۲۲ هزار هکتار به کشت دیم اختصاص دارد.رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: در ایران چهار درصد از داروهای مصرفی از نوع گیاهی است در حالیکه در آلمان این میزان ۷۰ درصد است.وی گیاهان دارویی بیدمشک، گل محمدی و هنداونه کوهی را از جمله گیاهان دارویی با نیاز آبی کم عنوان کرد.وی بیان کرد: در راستای اشتغال زایی این گیاهان از قابلیت بالایی برای سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار در منطقه برخوردارند.
وی منطقه شمال استان را به خاطر شرایط اقلیمی برای کشت دیم مناسب عنوان کرد و گفت: شهرستان چالدران از مستعدترین شهرهای آذربایجان غربی برای کشت گیاهان دارویی دیم است.
وی اضافه کرد: طیف وسیعی از انواع گیاهان دارویی در استان وجود دارد که شناسایی این گیاهان و آشنایی با روش های خشک کردن و عرق گیری و نگهداری بهینه ظرفیت خوبی برای اقتصاد استان خواهد بود.
وی آذربایجان غربی را استانی دارای بهره وری بالا در زراعت و باغبانی دانست و گفت: تولید زراعی آذربایجان غربی از نظر سطح در رده ۶ قرار دارد و از نظر تولید محصولات زراعی در رده پنجم کشور است.به گزارش ایرنا آذربایجان_غربی از استان های مستعد برای کشت و فرآوری گیاهان دارویی است و بارش سالانه مناسب توانسته است تا شرایط مطلوبی را برای رشد گیاهان مختلف در استان فراهم کند. گیاهانی مانند شیرین بیان، بابونه، هندوانه کوهی پنیرک، چای کوهی، گل ختمی، و صدها گیاه دیگر از جمله ظرفیت هایی است که در بخش گیاهان دارویی استان و به طور طبیعی در رویشگاه های آذربایجان غربی وجود دارد؛ دبیر اجرایی دومین همایش گیاهان دارویی آذربایجان_غربی در این همایش گفت: ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که از این تعداد، آثار ۱۴۰ نفر در قالب ۱۵۲ پوستر و ۱۶ سخنرانی در همایش پذیرش شد.
امیر رحیمی افزود: کشاورزان پیشرو، صاحبان صنایع عرق کشی و کارشناسان جهاد کشاورزی از شرکت کنندگان در این همایش هستند و برقراری ارتباط بین صاحبان سرمایه و کارشناسان این بخش از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است. وی با اشاره به محورهای برگزاری این همایش نیز گفت: کاربرد دانش بومی برای کشت دیم گیاهان دارویی روش های نوین در دیم کاری گیاهان دارویی بذر و نهال گواهی شده گیاهان دارویی از محورهای مهم در این همایش به شمار می رود.
رحیمی اضافه کرد: تولید ارگانیک گیاهان دارویی در شرایط دیم، کشت مخلوط گیاهان دارویی، مرتعی و زراعی از سایر محورهای این همایش ملی است.
به گزارش ایرنا این همایش به مدت یک روز و با حضور علاقه مندان به گیاهان دارویی و کارشناسان در ۲ بخش مقالات، سخنرانی و پانل_های تخصصی به مدت یک روز صبح و بعد از ظهر در دانشگاه ارومیه برگزار شد.
در بخش جنبی این همایش نیز نمایشگاهی کوچک از فرآورده ها و عرقیات گیاهی تولیدی آذربایجان غربی در غرفه ها تشکیل شد آذربایجان غربی از استانهای مستعد برای کشت و فراوری گیاهان دارویی است.
بارش سالانه ۳۰۰ تا ۴۵۰ میلیمتر باران در استان توانسته است تا شرایط مطلوبی را برای رشد گیاهان مختلف در استان فراهم کند.
گیاهانی مانند شیرین بیان، بابونه، هندوانه کوهی، پنیرک، چای کوهی، گل ختمی، و صدها گیاه دیگر از جمله ظرفیتهایی است که در بخش گیاهان دارویی استان و به طور طبیعی در رویشگاه های آذربایجان غربی وجود دارد؛ به گفته کارشناسان یکهزار و ۲۰۰ گونه گیاهی در این استان وجود دارد.

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۲۲ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۵:۲۰ ق.ظ

دیدگاه


2 + = پنج