مديرکل ميراث فرهنگي استان:

۱۰ عنوان موزه تخصصی در آذربایجان غربی احداث می شود

۱۰ عنوان موزه تخصصی در آذربایجان غربی  احداث می شود

گروه خبر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: ۱۰ عنوان موزه تخصصی هدف گذاری شده که در حال تنظیم مطالعات اولیه و تهیه طرحهای محتوایی موزه ها هستیم. جلیل جباری در جریان بازدید از مکان تعیین شده برای احداث موزه دفاع مقدس و مصدومین و شهدای شیمیایی در سردشت با اعلام اینکه هم اکنون۱۱ عنوان موزه ای که در شهرهای مختلف استان فعالیت می کنند اظهارداشت: موزه قاجار در ماکو، موزه سیر تحول فرهنگ آموزش و پرورش در ارومیه، موزه تخصصی بانک ، موزه مربوط به بمباران شیمیایی شهرستان سردشت را از جمله موزه های یاد شده عنوان کرد که در دستور کارقرار دارد.
وی ادامه داد: تملک محل اصابت یکی از بمب های شیمیایی در شهر سردشت از مدت ها قبل جهت احداث موزه مورد بررسی بوده ولی به دلیل محدودیت های اعتباری و قرار گرفتن ساختمان در موقعیت مناسب تجاری و همچنین احتمال اینکه بخشی از آن به مرور زمان از بین رفته باشد، در دستور کار برای احداث موزه بمباران شیمیایی قرار نگرفت.
جباری اظهارداشت: خوشبختانه در بودجه امسال با توجه به تاکید استاندار احداث موزه در کمیته برنامه ریزی شهرستان قرار داده شد و با حمایت سازمان برنامه و بودجه استان یک تخصیص اولیه نیز برای آن صورت گرفت.
وی با بیان اینکه برای تخصیص اعتبارات مراحل بعد هم، پیگیری های بیشتری را می طلبد گفت: امیدوارم این پروژه همانند پروژه های دیگری که شروع می کنیم و باقی می مانند نباشد. تا حداقل بتوانیم بسته به مساحت، فضا و زیربنایی که طراحی در آن صورت می گیرد پروژه موزه را دو تا سه ساله به اتمام برسانیم.جباری با تشکر از فرماندهی سپاه شهدا و شهرستان در رابطه با اهدای زمین موزه تخصصی ۸ سال دفاع مقدس، مصدومین و شهدای بمباران شیمیایی سردشت، بیان کرد: بعد از تحویل، زمین جهت طراحی به پیمانکار و مشاور واگذار و در اوایل فروردین سال ۹۶ عملیات اجرایی آن شروع می شود.وی با بیان اینکه پرداختن به موضوع مجروحین، شهدا و ایثارگران بمباران شیمیایی سردشت جزو وظایف اصلی است اضافه کرد: اعتبار اولیه ای که برای انجام مطالعات و تهیه طرح محتوا مورد نیاز به عنوان موزه صلح انتخاب و نهایی شده است. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی به اعتبارات این موزه اشاره و گفت: اعتبار اولیه آن برای کار مطالعات، طراحی و تهیه نقشه های اجرایی در حدود یک میلیارد ریال تخصیص یافته است.
وی همچنین درپایان به موزه سنگ های تاریخی شهرستان سردشت نیز اشاره و اضافه کرد: برای این موزه اداره میراث فرهنگی شهرستان تحقیقات و بررسی هایی لازم را انجام داده است.
جباری همچنین یادآور شد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آدربایجان غربی از هر لحاظ آمادگی دارد تا در زمینه راه اندازی این موزه همکاریهای لازم را با دیگر دستگاههای اجرائی شهرستان داشته باشد.
بر اساس این این گزارش در این جلسه که معاون فرماندار سردشت، جانشین فرمانده سپاه شهداء شهرستان، اعضای انجمن میراث فرهنگی و اعضای انجمن مصدومین شیمیائی سردشت نیز حضور داشتند، واگذاری زمین مشخص شده برای احداث موزه صلح بررسی شد.بر اساس گزارش یاد شده، حاضرین پس از اتمام جلسه، از محل احداث موزه که زمینی به وسعت ۱۶۵۰ متر مربع است بازدید کردند.پس از این بازدید، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی از حمام تاریخی بیستون بازدید کرده و از تخصیص مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال جهت اتمام عملیات مرمت آن خبر داد و همچنین از تپه تاریخی این شهرستان و سنگهای منقوش موجود در این تپه نیز بازدید کرد. همچنین معاون فرماندار سردشت گفت: تاکنون برای مطالعات پژوهشی هشت سال دفاع مقدس، مصدومین و شهدای بمباران شیمیایی سردشت یک میلیارد ریال اختصاص داده شده است. محسن آلی در جریان بازدید از مکان تعیین شده برای احداث موزه دفاع مقدس و مصدومین و شهدای شیمیایی در سردشت همبستگی و تعامل بیشتر مسئولان و مردم را خواستار شد و افزود: این شهرستان هر آنچه لازمه خدمت رسانی به آنان باشد را در خود دارد و لزوم این امر نیز بحث بمباران شیمیایی شهر مسکونی سردشت است که می توان از آن به عنوان یک موضوع اهمیت دار یاد کرد و بر همین اساس پتانسیل های شهرستان را بر طبق نیازهایش به بالفعل تبدیل کرد.وی در رابطه با بودجه انجام مطالعات اولیه و پژوهشی احداث موزه ۸ سال دفاع مقدس، مصدومین و شهدای بمباران شیمیایی سردشت، اظهار کرد: تاکنون برای مطالعات پژوهشی آن یک میلیارد ریال اختصاص داده شده است.
آلی افزود: سپاه به خاطر دغدغه فرهنگ سازی و بحث الگوی فرهنگی و همچنین تعیین خط مشی صحیح و الزامی برای احداث موزه و آنچه مدنظر انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی به عنوان نمایندگان خانواده های شهدا است می تواند تبیین خاصی را در جهت رشد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی شهرستان ایفا کند و همینطور با جانمایی این موضوع نماد پاکی، ایثارگری و شهادت را در این موزه برای شهرستان و استان در سطح کشور مطرح کنیم.
معاون هماهنگ کننده سپاه سردشت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سپاه با قاطعیت در راستای امور فرهنگی آماده هر نوع همکاری است گفت: این زمین جهت احداث موزه دفاع مقدس و شهدای شیمیایی به مساحت بیش از یک هزار متر مربع به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان واگذار شده است.سرهنگ مصطفی حبیبی افزود: انتظار داریم مجموعه شهرستان همکاری های لازم را در جهت به سرانجام رساندن این پروژه و پیگیری آن با جدیت انجام دهند چون از درخواست ها و انتظارات مردم سردشت و جامعه ایثارگران است چون صبغه خوبی در ایثارگری و دفاع از انقلاب را دارند.
وی تصریح کرد: در این زمین ۳ سوله وجود دارد که انتظار داریم حفظ شوند چون آثاری از زمان جنگ و دفاع مقدس بوده و برای انتقال ایثارگری ها، فرهنگ شهید و شهادت بسیار حائز اهمیت هستند که زمین یادشده قطعا جوابگوی نیازهای موزه خواهد بود.سرهنگ حبیبی بیان کرد: در نظر داریم ۲ سوله دیگر را در جوار زمین اهدایی جهت راهیان نور قرار دهیم تا شهرستان نیز علاوه بر اهداف فرهنگی از ظرفیت اقتصادی ۳۰ هزار زائر برخوردار شود.حسین محمدیان یکی از اعضای انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت در این جلسه ایجاد موزه در شهرستان را نه تنها خواسته مردم سردشت بلکه کشور عنوان کرد که نمادی از مقاومت و ایثارگری مردم را می رساند و در این راستا بر جدا بودن دو ساختمان برای موزه به لحاظ مظلومیت مردم سردشت و جنگ تاکید کرد.به گزارش آرازآذربایجان به نقل از مهر، شهر مسکونی سردشت در ۷ تیر سال ۶۶ در حالی که ۱۲ هزار نفر جمعیت داشت مورد تهاجم بمباران شیمیایی رژیم بعث عراق قرار گرفت و در جریان آن صدها شهید و هزاران جانباز شیمیایی برجای ماند.

نوشته شده توسط admin در شنبه, ۲۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۹:۰۳ ق.ظ

دیدگاه


× پنج = 20