۱۰۵ میلیون پساب تصفیه شده به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی می شود

آرازآذربایجان – معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی گفت: تا سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰۵ میلیون مترمکعب از پساب تصفیه شده استان به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی می شود.
مقداد اسکندرپور در خصوص آخرین اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان در زمینه احیای دریاچه ارومیه اظهارداشت:سال ۹۴ وظایفی از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه به عهده شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی گذاشته شد که بر این اساس شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی برای جبران خشک شدن و تامین بخشی از آب دریاچه ارومیه، کار خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: براین اساس مقرر شد تا سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰۵ میلیون مترمکعب از پساب تصفیه شده به حوزه دریاچه ارومیه رهاسازی شود که براین اساس پساب تصفیه شده تصفیه خانه های فاضلاب ارومیه، بوکان، سلماس، میاندوآب، مهاباد، نقده و گلمان ارومیه، به دریاچه نیلگون ارومیه رهاسازی می شود.
اسکندرپور خاطرنشان کرد: برای این منظور ۴۲ میلیون مترمکعب در سال ظرفیت جدید به ظرفیت تصفیه خانه های استان افزوده شد و علاوه بر این مقرر شد ۶۳ میلیون مترمکعب از ظرفیت های موجود ارتقا یابد.
وی با اشاره به برنامه ریزی به عمل آمده در این زمینه، افزود: برای تحقق این امر نیازمند ایجاد یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب، ۳۰ واحد ایستگاه پمپاژ نیز نیاز بود که عملیاتی کردن تمام اینها نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومانم اعتبار بود که از این میزان ۱۹۰ میلیارد تومان از طریق ستاد احیای دریاچه ارومیه و ۱۱۰ میلیارد تومان دیگر از طریق منابع عمومی و اعتبارات داخلی شرکت تامین می شد.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در این خصوص، افزود: تا به امروز توانسته ایم ۶۳ هزار و ۸۹۸ مترمکعب در شبانه روز بر ظرفیت پساب تصفیه شده استان افزوده و ۳۰۰ کیلومتر شبکه جمع آوری و انتقال جدید احداث کنیم و ۶ ایستگاه پمپاژ نیز احداث و به بهره برداری برسانیم.
اسکندرپور ادامه داد: در حال حاضر ۳۸ میلیون مترمکعب در ثانیه از طریق تصفیه خانه فاضلاب ارومیه، ۷ میلیون مترمکعب در ثانیه از طریق تصفیه خانه بوکان، ۳ میلیون مترمکعب از طریق تصفیه خانه سلماس، ۶ میلیون مترمکعب در ثانیه از طریق تصفیه خانه فاضلاب میاندوآب، ۸ میلیون مترمکعب در ثانیه از طریق تصفیه خانه فاضلاب مهاباد، ۷ میلیون مترمکعب در ثانیه از طریق تصفیه خانه فاضلاب نقده و یک میلیون مترمکعب در ثانیه از طریق تصفیه خانه فاضلاب گلمان ارومیه وارد دریاچه ارومیه می شود.
وی اعلام کرد: با اعتبارات تخصیص یافته سال ۹۷ به مبلغ ۴۶۸ میلیون ریال، تصفیه خانه فاضلاب گلمان در سال جاری و مدول سوم تصفیه خانه فاضلاب ارومیه در اردیبهشت ماه سال ۹۸ به بهره برداری رسیده و با در نظر گرفتن پساب سایر تصفیه خانه های در مدار از جمله مدول اول و دوم تصفیه خانه های ارومیه، نقده، مهاباد، میاندوآب سلماس و بوکان حدود ۷۰ میلیون متر مکعب پساب از طریق خطوط انتقال یا رودخانه ها به پیکره دریاچه ارومیه هدایت می شود.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی با بیان اینکه از طریق تصفیه خانه فاضلاب گلمان در حال حاضر یک میلیون مترمکعب در ثانیه پساب تصفیه شده وارد دریاچه ارومیه می شود، گفت: طرح تصفیه خانه فاضلاب گلمان نیز یکی از این طرح ها بود که در مجموع ۲۲ کیلومتر شبکه و خط انتقال و تصفیه خانه برای اتمام این طرح اجرایی شده است و در صورت استقرار جمعیت پیش بینی شده در شهرک گلمان، فقط از طریق این تصفیه خانه فاضلاب، ۲.۵ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه خواهد شد.
وی با بیان اینکه این تصفیه خانه یکی از مدرن ترین تصفیه خانه های فاضلاب کشور است، ادامه داد: تصفیه خانه فاضلاب نقده نیز در حال بهره برداری بوده و پساب تصفیه شده از طریق این تصفیه خانه از طریق رودخانه گدار به دریاچه ارومیه وارد می شود.
اسکندرپور به برنامه های این شرکت در راستای اجرای طرح های نجات بخشی دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: امسال طرح تصفیه خانه فاضلاب ارومیه از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه اجرایی می شود که براساس برنامه ریزی به عمل آمده شاهد بهره برداری از این طرح در سال جاری خواهیم بود.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی به اعتبارات ستاد احیا برای اجرای طرح های محول شده به شرکت آب و فاضلاب شهری استان اشاره کرد و گفت: در این راستا امسال ۳۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه اعتبار به تصویب رسیده است.

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۰ ب.ظ

دیدگاه


4 × = سی دو