کد‌هایی برای افزایش قیمت با خیال راحت

کد‌هایی برای افزایش قیمت با خیال راحت

گروه اقتصادی: عرضه ارز به دلیل فقدان درآمد صادرات نفت‌خام و نیز سقوط درآمد ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی در نیمه اول امسال و نبود چشم‌اندازی روشن برای نیمه دوم به شدت آسیب دیده است.
از سوی دیگر، اما برخی از مدیران دولتی با دادن آدرس‌های خاص و به خیال اینکه با دادن این آدرس‌ها، نرخ دلار را به پایین می‌کشانند به دلارفروش‌ها می‌گویند که می‌توانند با آرامش قیمت‌ها را افزایش دهند.
آیا راهی برای توقف افزایش قیمت دلار در بازار ایران وجود دارد یا باید اجازه داد این ارز معتبر به جایی برسد که تقاضا برای ان کاهش یا تثبیت شود ونیز عرضه ارز روندی فزاینده را تجربه کند و آنگاه قیمت هاتثبیت شود؟
در حالی که کسی تصور نمی‌کرد قیمت هر دلار آمریکا با وجود ادعاهای پرشمار رییس کل بانک مرکزی با شتاب به سوی نقاط دست‌نیافتنی حرکت کند اما قیمت هر دلار دیروز کانال ۲۹ هزار تومان را نیز رد کرده است. چرا چنین وضعیتی پدیدار شده است؟
دلیل آن بر آگاهان و ناظران بازار ارز و کارشناسان و فعالان اقتصادی کاملا آشکار است. عرضه ارز به دلیل فقدان درآمد صادرات نفت‌خام و نیز سقوط درآمد ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی در نیمه اول امسال و نبود چشم‌اندازی روشن برای نیمه دوم به شدت آسیب دیده است.
از سوی دیگر اما برخی از مدیران دولتی با دادن آدرس‌های خاص و به خیال اینکه با دادن این آدرس‌ها، نرخ دلار را به پایین می‌کشانند به دلارفروش‌ها می‌گویند که می‌توانند با آرامش قیمت‌ها را افزایش دهند.
به طور مثال چندین ماه است که عبارت »برگشت ارزهای ایران از کشورهایی که دلارهای ایران در آنها رسوب کرده« از زبان رییس کل بانک مرکزی، رییس سازمان برنامه‌وبودجه و به تازگی سخنگوی دولت و نیز رییس دفتر رییس‌جمهور تکرار می‌شود و هیچ خبری از اجرایی شدن آن داده نمی‌شود.
حال در بازار ارز وقتی چنین عبارتی شنیده می‌شود آنها که بازارها را می‌گردانند می‌فهمند که خبری از عرضه ارز به زودی زود نیست و قیمتها را به سمت بالا می‌کشانند.
یک اسم رمز دیگر برای بازارگردانان بازار ارز عبارت »صادرکنندگان ارزهای خود را برنگردانده‌اند« است.
از روزی که رییس کل بانک مرکزی با دادن آدرس اشتباه از برنگشتن ۲۷ میلیارد دلار ارز صادرکنندگان خبر داد تا همین دو، سه روز پیش که رییس سازمان توسعه و تجارت بار دیگر از این عبارت استفاده کرد و نیز تهدیدها و ارعاب‌هایی که رخ داد و معلوم شده دلارهای صادراتی به باد فنا رفته‌اند، قیمت‌ها تمایل به افزایش را تجربه کرده‌اند.
واقعیت این است که وقتی بارها این حرف بر زبان مدیران می‌آید و بخش خصوصی تکذیب می‌کند و معلوم می‌شود که اصولا داستان چیز دیگری است بازار می‌فهمد که عرضه ارز به زودی تحقق نمی‌یابد و بانک مرکزی نیز توانایی بیشتر از این ندارد.
به گزارش آراز آذربایجان به نقل از شعار سال بازارگردانان ارز به خوبی می‌فهمند که این حرف دولتی‌ها یعنی اینکه منتظر نباشید به این زودی‌ها ارز تازه‌ای از این ناحیه به بازار سرازیر شود.
آخر باید یادآور شد که بازار بسیار هوشمندتر از اندیشه‌های چند بوروکرات دیوان‌سالاری است که می‌خواهند با دستورها و ترفندها راه و رسم خود را به یک واقعیت دیکته کنند. بازار ارز با وجود همه مسائل راه خود را می‌رود و تا زمانی که عرضه و تقاضای ارز به تعادل نرسند، بر شمار اسم رمزها افزوده خواهد شد.

نوشته شده توسط admin در دوشنبه, ۰۷ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۵۱ ق.ظ

دیدگاه


− 4 = پنج