چه چیزی باعث خواب_گردی در بزرگسالان می شود

چه چیزی باعث خواب_گردی در بزرگسالان می شود

گروه خانواده وسلامت:خوابگردی به شکلی است که بعد از بیدار شدن آن را به خاطر نخواهید آورید
از نشانه تا درمان اختلال خوابگردی تصور کنید فردی جلوی چشم شما از خواب بیدار شود و شروع به قدم زدن کند و زمانی که شما با فرد صحبت می کنید صدای شما را نشنود و به شما هیچ واکنشی نشان ندهد قطعاً این مسئله بسیار ترسناک خواهد بود. شاید بسیاری از شما با شنیدن این جملات به یاد فیلم های ترسناک بیوفتید اما باید گفت که در دنیای واقعی نیز این اتفاقات رخ می دهد که نشانه ای از نوعی بیماری و اختلال است.
خوابگردی چیست؟
خوابگردی یا راه رفتن در هنگام خواب که با نام سامبنابولیسم شناخته می شود رفتاری است که به نظر می رسد شما در طی شب از خواب بیدار می شوید و راه می روید و یا حتی ممکن است فعالیت های دیگری نیز انجام دهید اما پس از این که بیدار شوید هیچ خاطره ای از راه رفتن خود و کارهایی که انجام داده اید نخواهید داشت.
زمانی که فرد دچار خوابگردی میشود می تواند بین ۵ تا ۱۵ دقیقه به طول بیانجامد. لازم به ذکر است که خوابگردی در کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر و شایع تر است و معمولاً حوادثی درپی ندارند برای همین است که معمولاً نیاز به درمان ندارند. خوابگردی در بزرگسالان ممکن است با علائمی مثل گیجی و سردرگمی همراه باشد که منشاء این خوابگردی ممکن است از دیگر بیماری ها و یا دیگر اختلالات خواب باشد. نکته قابل توجه برای افرادی که در هنگام خواب راه می روند حفظ و نگهداری آن ها در برابر صدمات و حوادثی است که ممکن است در هنگام راه رفتن برایشان پیش بیاید. حدود ۴ درصد بزرگسالان دچار خوابگردی هستند که می‌تواند باعث گیجی؛ تیرگی ذهن ؛حمله های ناشی از بی خوابی و صدماتی که در هنگام راه رفتن برای این افراد پیش می آید؛ باشد. همانطور که گفته شد خوابگردی برای کودکان شایع تر است که معمولاً با افزایش سن خود به خود برطرف می‌شود. در یکی از تحقیقات صورت گرفته بر افرادی که دچار خوابگردی هستند دانشمندان متوجه شدند که محرومیت از خواب باعث تشدید خوابگردی در افراد مستعد می شود. در این آزمایش چهل نفر از افرادی که مشکوک به خوابگردی بودند شرکت کردند در ابتدا این افراد از لحاظ شدت و نوع خواب و خوابگردی مشاهده و ارزیابی شدند و برای روز بعد این افراد را تمام شب بیدار نگه داشتند تا آنها را از خواب محروم کنند و به طور منظم نظارت می شدند.
دقیقاً بعد از ۲۵ ساعت از زمانی که این افراد بیدار بودند یعنی صبح روز بعد به آنها اجازه خواب دادند و از آن ها در تمام مدتی که خواب بودند فیلم برداری شد و پس از آن محققان و دانشمندان رفتار آن ها را در طول زمانی که خواب بودند بررسی کردند متوجه شدند که شدت و پیچیدگی رفتار خواب گردان در این زمان نسبت به شب اول که دچار محرومیت خواب نشده بودند بسیار تشدید شده است و رفتارهای ویژه ای از خود بروز می دهند. به طور معمول خوابگردی در اوایل شب یعنی یکی دو ساعت بعد از خوابیدن اتفاق می افتد و حتی ممکن است افراد در هنگام چرت زدن نیز خوابگردی کنند.
در دنیای علم روانشناسی خوابگردی یکی از اختلال های خواب محسوب می شود. به طور علمی خوابگردی زمانی رخ می‌دهد که فرد در بخش عمیق خواب است و این اختلال به دلیل حرکت سریع چشم اتفاق می‌افتد برای همین فرد بعد از بیدار شدن متوجه خوابگردی خود نمی‌ شود و چیزی به یاد نمی آورد. به گزارش آراز آذربایجان به نقل از بیتوته،خوابگردی در مردان شایع تر است و همچنین در کودکان برای سنین ۴ تا ۸ سال بیشترین شیوع را دارد. موارد زیادی می توانند منجر به خوابگردی شوند این موارد می تواند مربوط به مصرف داروهای خاص؛ بی خوابی و بدخوابی؛ استرس و اضطراب و همچنین عدم رعایت بهداشت خواب باشد.

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۳:۵۸ ب.ظ

دیدگاه


− 1 = شش