شير تو شير بازار لبنيات آذربايجان غربي//

وقتی سرانه مصرف لبنیات هرروز چکه می کند

وقتی سرانه مصرف لبنیات هرروز چکه می کند

گروه گزارش: مردم از قیمت شیر و لبنیات گلایه‌مندند، افزایش قیمت‌ها و کمترشدن توان خرید مردم، موجب کاهش سهم این گروه با ارزش در سبد غذایی مردم شده است. آذربایجان_غربی هم‌اینک رتبه هشتم کشور در تولید شیر خام را به خود اختصاص داده‌ و به دلیل داشتن شرایط جغرافیایی خاص همواره جزو قطب‌های مهم تولید شیر خام در کشور بوده است.لبنیات به عنوان یکی از مهم ترین و با ارزش_ترین ارکان سبد غذایی مردم محسوب شده که استفاده از آن، از ضرورت های یک جامعه سالم است ولی افزایش قیمت‌ها و کاهش توان خرید مردم، موجب نزولی شده سهم این گروه با ارزش در سبد غذایی مردم شده است.البته در ماه‌های اخیر شاهد افزایش تدریجی قیمت لبنیات در بازار بودیم به گونه‌ای که با هر بار مراجعه به لبنیاتی‌ها یا مراکز توزیع کننده شاهد افزایش قیمت‌ها می‌باشیم.این در حالی است که بسیاری از مردم در پی این گرانی‌ها مصرف لبنیات خود را کاهش داده و با افزایش قیمت‌ها در کشور شاهد کاهش خرید و گاه حذف لبنیات از سبد غذایی افراد جامعه می‌شویم.آذربایجان‌غربی با داشتن بیش از ۴۰۰ واحد صنعتی دامداری در استان قادر است سالانه بیش از ۴۰۰ هزار تن شیر تولید کرده و به چرخه مصرف برساند؛ طبق گفته مسئولان این میزان تولید بیش از نیاز استان بوده و به دیگر استان‌های متقاضی صادر می‌شود.
شیر گاو؛ کیلویی ۶ هزار و ۴۰۰ تومان!
احمد کلامی یکی از مشتریان لبنیاتی در ارومیه، اظهار کرد: طی ماه گذشته شیر را به قیمت ۴ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می کردیم اما در ماه جاری به یک باره قیمت‌ ها به ۶ هزار و ۴۰۰ هزار تومان رسید که تقریبا افزایش قیمت ۷۰ درصدی را داشته است.وی، افزود: شیر گاومیش در ماه های گذشته ۱۴ هزار تومان بود که اکنون به قیمت ۱۷ هزار تومان و در برخی موارد تا ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می رسد و این محصولات به تدریج از سبد غذایی خانوار در حال حذف شدن هستند.این خریدار محصولات لبنی، ادامه داد: همه لبنیات افزایش قیمت ۳۰ تا ۷۰ درصدی داشته و یک روز خامه را از سفره حذف می کنیم، روز دیگر کره و روز دیگر پنیر و شیر؛ اگر این وضعیت ادامه داشته باشد معلوم نیست شرایط سلامت جسمی خانواده هایی که قادر به تهیه و خرید لبنیات نیستند چگونه باشد.
میانگین افزایش تولید سالانه شیر در آذربایجان‌غربی ۲٫۳ درصد است
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: تولید شیر استان از سال ۱۳۹۳ تاکنون سالانه به طور میانگین ۲٫۳ درصد رشد داشته ‌است.رضا یوسفی رضایی در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار کرد: میزان تولید شیر استان در هفت سال اخیر بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تن بوده که جهت تامین مصارف کارخانه‌ های لبنیات تولید و در بازار مصرف عرضه شده است.وی با اشاره به اینکه نیاز استان به شیر سالانه حدود ۳۶۱ هزار تن است، گفت: برای امسال نیز پنج درصد رشد تولید شیر استان پیش بینی شده است.معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان ‌غربی با بیان اینکه از این مقدار حدود ۸۵ درصد در مناطق روستایی و عشایری و بقیه در واحدهای صنعتی تولید می‌شود، گفت: آذربایجان‌غربی تا پایان سال ۱۳۹۸ دارای ۳۸۰ واحد گاوداری صنعتی به ظرفیت ۲۲ هزار راس دام مولد بود که این تعداد گاوداری شیری وظیفه تولید ۱۵ تا ۲۰ درصد از شیر استان را بر عهده داشتند.یوسفی رضایی، گفت: با توجه به شرایط موجود، ایجاد گاوداری‌های صنعتی با ظرفیت بالا جهت تولید شیر با کیفیت یکی از سیاست ‌های مهم معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان است.
افزایش شیر مازاد دامداران
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: این استان از لحاظ وجود صنایع تبدیلی کشاورزی هم‌اکنون رتبه دوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است، این رتبه با داشتن توان تبدیل چهارمیلیون و ۱۰۰هزار تُن محصولات کشاورزی به واسطه وجود ۱۹۵کارخانه تولید و فرآوری محصولات کشاورزی بدست آمده است.
اکبر کرامتی افزود: همچنین ۳۵۳واحد سردخانه با ظرفیت ۹۶۷هزار تُن در استان فعال است که از این رقم ۱۷مورد با ظرفیت ۹۶هزار تُن، سردخانه زیر صفر است که در سطح کشور بی‌نظیر است.وی ادامه داد: آذربایجان غربی قطب تولید لبنیات است اما با تمام این ظرفیت ‌های استان کاهش تقاضا برای خرید شیر، موجب ضرر قابل توجه دامداران استان شده‌است بطوری که دامداران حتی در خرید کنسانتره هم در مضیقه هستند و می گویند این امر باعث رشد قیمت گوشت قرمز هم می‌ شود.کرامتی ادامه می دهد: به خاطر شیوع بیماری کرونا و بی‌رغبتی مردم به استفاده از شیر و لبنیات، شیر مازاد دامداران در آذربایجان غربی به ۲۵۰ تن افزایش یافته و ضرر بسیار زیادی را به این قشر وارد کرده است.وی بیان کرد: کاهش قدرت خرید مردم، هجمه‌های نادرست غیر علمی و شایعات بی اساس علیه مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی موجب شده تا بخشی از مردم خود را از مصرف این ماده غذایی ارزشمندو سودمند محروم کنند.رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: کاهش شدید صادرات به دلیل مسائل کنونی کشور نیز باعث شده تا کارخانجات فرآورده ‌های لبنی از دریافت شیر خام امتناع کنند که این موضوع سبب ایجاد شیر خام مازاد در استان شده است.
کرامتی با بیان اینکه در کل کشور روزانه ۵ هزار و ۸۰۰ تن و در استان ۲۵۰تن شیر خام مازاد بر مصرف دامداران تولید می‌ شود، گفت: این موضوع موجب شده تا دامداران توان فروش شیرخام به عنوان یک ماده بسیار فساد پذیر را از دست داده و ادامه این روند باعث ضرر و زیان زیادی برای دامداران خواهد شد.
ضرورت حمایت از واحدهای تولید لبنیات
مدیر یکی از واحد‌های تولید لبنیات شهرستان سلماس در آذربایجان غربی گفت: این واحد تولیدی از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۳ با ۸۰ نفر نیرو راکد شد که هم‌ اکنون این واحد تولیدی را دوباره به چرخه تولید برگرداندیم.وی افزود: شیر، ماست و دوغ در این واحد لبنیاتی تولید می‌شود و تمامی محصولات تولیدی کنترل کیفی و بازرسی می_‌شود.وی تاکید کرد: مشکل واحد‌های تولید لبنیات در مقایسه با سایر واحد‌ها زیاد است، چرا که محصول حساسی است و مصرف لبنیات در کشور ما بسیار رقم پایینی دارد.
به گزارش آراز آذربایجان به نقل ازاروم نیوز، او معتقد است: برای دوام کارخانه‌ های لبنی باید وام‌ های ارزان قیمت پرداخت شود، امروز با سود ۴درصد نمی ‌توان وام ‌هایی با سود ۱۸درصد را پرداخت کرد.
arazazarbaijankhabarname@gmail.com

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۲۳ تیر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۴۳ ق.ظ

دیدگاه


+ هفت = 9