نارضایتی مردم از پروژه‌های نیمه‌تمام آذربایجان غربی

نارضایتی مردم از پروژه‌های نیمه‌تمام آذربایجان غربی

مهدی قلی پور
گروه اقتصادی :– آذربایجان غربی بیش از ۲ هزار پروژه نیمه‌تمام شامل پروژه‌های استانی و مصوبات سفر دارد که به اتمام رساندن این پروژه‌ها عزم راسخ مسئولان استان را می‌طلبد ولی این استان غالبا به دلایلی از تخصیص بودجه_های طرح ها و پروژه های نیمه تمام محروم می شود.
اگر استان آذربایجان غربی را به یک کارگاه بزرگ تشبیه کنیم این کارگاه بزرگ و بی‌سامان که دارای صاحب بوده باید سامان پیدا کند و این هدف‌گذاری در بطن و متن بودجه پیشنهادی سال آینده استان باید مورد توجه قرار گیرد. تکنیک بودجه‌ریزی بر مبنای صفر و روش متداول و همچنین شیوه برنامه‌ریزی امروزه نمی‌تواند جوابگو باشد اما به یقین که بودجه‌ریزی عملیاتی عنصر اصلی و پیشنهادی برای بودجه‌ریزی سال آینده مورد توجه قرار گیرد.
بودجه عملیاتی همراه با مستندات درست و تجزیه و تحلیل دقیق و تفصیلی در برنامه‌ریزی‌ها و عملیاتی شدن این اقدامات مورد توجه و دقت نظر است و بودجه پیشنهادی سال آینده برش یک ساله از برنامه پنج ساله است که امیدواریم خروجی آن مکمل برنامه‌های مصوب پنج ساله و در افق چشم‌انداز ۲۰ ساله باشد.
در بودجه پیشنهادی سال آینده استان آذربایجان غربی باید به اصل صرفه‌جویی، حذف هزینه‌های غیرضروری و به دورنمای اقتصاد مقاومتی توجه جدی شود. در بودجه پیشنهادی بهتر است شعارمحوری و اولویت‌ها و زمانبندی شروع شده و اتمام پروژه‌ها و طرح‌ها نیز به انجام برسد.
تعدادی از پروژه‌های مصوب ۹۴ تاکنون انجام نشده و در مردم هم انتظاراتی وجود دارد که امیدواریم در بودجه پیشنهادی سال آینده تکمیل آنها در اولویت قرار گیرد و باید با اولویت و زمانبندی مشخص اجرا شود چرا که اتمام این پروژه‌ها مدنظر است. تعداد بیشتری از طرح‌ها نیمه‌تمام مانده و مدت‌ها است که مردم در رنج هستند، به همین منظور انتظار می رود اتمام همه این طرح‌های نیمه‌کاره صددرصد مورد توجه قرار گیرد.این در حالی است که ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک استانداری آذربایجان غربی شورای اسلامی شهر و حتی شهرداری ارومیه برای یافتن راهکارهای زیربنایی و زیرساختی به همراه جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و تهیه طرح جامع حاشیه شهر و سکونتگاه‌های غیررسمی و رفع مشکلات بافت فرسوده شهری ضروری است.
از سوی دیگر؛ استان آذربایجان غربی در حوزه اقتصادی و تخصیص بودجه های ملی برای پروژه های عمرانی جزء آخرین استان_هاست و از چالش‌های مهم در هر استان وجود پروژه‌های نیمه‌کاره و رها شده است که بسیاری از آنها به سبب عدم تزریق بودجه کافی طی سال‌های اخیر ناتمام مانده و خود به معضل بزرگی تبدیل شده و موجبات نارضایتی مردم را نیز فراهم کرده ‌اند.
یکی از اقدامات مهم در حوزه مباحث مدیریتی رسیدگی به پروژه‌های نیمه‌تمام در حوزه‌های مختلف عمرانی و رساندن آنها به مرحله بهره‌برداری است چرا که وجود این پروژه عمرانی به نوعی در برهم زدن چهره شهر و مبلمان شهری و همچنین خدماتی که باید به مردم ارائه شود نیز تأثیرگذار است.پروژه های نیمه تمام در آذربایجان غربی موضوعی است که در طول سالهای گذشته بارها مورد انتقاد مردم قرار گرفته و کار به جایی رسیده که این موضوع به یکی از دغدغه های جدی رسانه ها و مطبوعات محلی استان تبدیل شده است.
آذربایجان غربی بیش از ۲ هزار پروژه نیمه‌تمام شامل پروژه‌های استانی و مصوبات سفر دارد که به اتمام رساندن این پروژه‌ها عزم راسخ مسئولان استان را می‌طلبد ولی این استان غالبا به دلایلی از تخصیص بودجه های طرح ها و پروژه های نیمه تمام محروم می شود. پتانسیل_های عظیم سرمایه گذاری در حالی در آذربایجان غربی به وفور دیده می شود که متاسفانه تاکنون طرح توجیهی و ملی قابل دفاعی از سوی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و همچنین مسئولان اجرایی بخش های مختلف ارایه نشده است.
این در حالی است که تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام باید به صورت جدی توسط مسئولان دنبال شود تا به مرحله بهره‌برداری برسند و مسئولان بخش های مختلف باید تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام عمرانی را با جدیت دنبال کنند و از پیمانکاران و مجریان این طرح‌ها باید خواسته شود که بر اساس برنامه زمان‌بندی شده طرح‌های خود را اجرایی کنند.نیم نگاهی به طرح_ها و پروژه های استان نشان می دهد که یکی از مشکلاتی که در برخی دستگاه‌های اجرایی وجود دارد، تکیه بر اعتبارات استانی و عدم تلاش برای جذب اعتبارات ملی است که همین موضوع باعث می‌شود تا اعتبارات استانی پاسخگوی نیاز پروژه‌ها نباشد و نتوانند گام‌های بلندی را در راستای توسعه و پیشرفت استان بردارند. آمارها نشان می دهد که از میان این طرح_ها پروژه راه آهن مراغه – ارومیه جزو مهمترین آنها است که قطعه نخست آن مورد بهره برداری قرار گرفته است و این طرح مهم و زیربنایی هم اکنون به طور متوسط از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و پیش بینی می_شود تا سال آینده بطور کامل مورد بهره برداری قرار گیرد.
از سوی دیگر، جذب اعتبارات و منابع مختلف استانی برای رونق تولیدات داخلی و توسعه صنعتی استان آذربایجان غربی ضروری است و این در حالی است که انجام پروژه‌های عمرانی آذربایجان غربی با کمبود اعتبار مواجه است.
این در شرایطی است که سال گذشته به دلیل تشدید تحریم های غرب علیه جمهوری اسلامی و فشارهای سیاسی در پرونده هسته ای ، یکی از سال‌های سخت کشور از نظر مالی بود و میزان تحقق اعتبارات بسیار کمتر از اعتبارات مصوب بود و همین موضوع باعث شد تا مشکلاتی برای دستگاه‌های اجرایی ایجاد شده و نتوانند طبق برنامه‌های خود به پیش بروند.
این در شرایطی است که وضعیت پروژه های نیمه تمام در شهرستانهای مختلف آذربایجان_غربی روایتی است که از این استان به عنوان دیار پروژه های نیمه تمام ساخته است پروژه هایی که برخی از آنها با گذشت بیش از دو دهه هنوز طعم بهره برداری را نچشیده اند.

نوشته شده توسط admin در یکشنبه, ۲۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۷:۰۵ ق.ظ

دیدگاه


هشت + = 17