ناامیدی اجتماعی یعنی مردم از فقر به مرگ روی بیاورند

ناامیدی اجتماعی یعنی مردم از فقر به مرگ روی بیاورند

گروه گزارش : پرخاشگری و ناامیدی به دلیل تغییرات شدیدی است که در جامعه رخ می دهد و فرد نمی تواند خود را با آن وفق بدهد به عنوان مثال قیمت یک کالایی به یک باره سه برابر می_شود فرد مگر چقدر درآمد دارد که بتواند از پس هزینه هایش بر بیاید؟ مردم چگونه زندگی کنند ؟ معلوم است که پرخاشگر می شوند این بیماری نیست اینها فشارهایی است که بر روی افراد جامعه وارد می شود وقتی که فرد امنیت شغلی ندارد، امنیت اجتماعی ندارد اینجاست که فرد پرخاشگر می شود.
دکتر مصطفی اقلیما درباره رابطه فشارهای اقتصادی وارده بر مردم و بروز اختلالات روانی در کشور و آمار ضد و نقیض درباره میزان اختلالات روانی در کشور، گفت:» در جامعه ای که بر مردم فشارهای بسیاری وجود دارد افراد برای اینکه به تعادل برسند یک مدتی حالت عصبی و روحی پیدا می کنند.
آنچه وزارت بهداشت به عنوان آمار اختلالات روانی اعلام می_کند بیماری هایی است که افراد به دلیل یک مسئله حل نشده به حالت بیماری رسیده اند بنابراین هرکسی که داد می زند و پرخاشگری می_کند بیمار روانی نیست، اما کسی که با مشکلی در زندگی اش مواجه نیست اما داد و فریاد و پرخاشگری دارد این جزو شخصیت وی شده در این زمان می گوییم فردبیماری روانی پیدا کرده است. دلیل ضد و نقیض بودن آمار وزارت بهداشت درباره اختلالات روانی با آماری که برخی جامعه شناسان می دهند به همین دلیل است.«
بسیاری از مسایل را با افسردگی اشتباه می_گیریم
وی در ادامه گفت:» افرادی که به دلیل بیکاری خانه نشین شده اند چه تفریحی می توانند داشته باشند؟ برای تفریح باید توانایی مالی داشته باشند وقتی فرد پول نداشته باشد یا فردی که تنها است چطور می خواهد تفریح کند و کجا برود؟ در شهرستان های ما وضعیت بدتر است.
دختری که از خانه بیرون می آید اگر بخواهد بار دیگر از یک محلی رد شود می گویند این دختر اینجا چکار می کند لذا مجبور است خانه نشین شود. این خانه نشینی بی حوصلگی می_آورد و فرد هدف زندگی اش را از دست می_دهد، می گویند فلانی کسل و افسرده است این فرد افسرده نیست ما بسیاری از مسایل را با افسردگی اشتباه می گیریم اگر فرد هدفی برای زندگی اش داشته باشد و کار مناسبی داشته باشد چنین حالتی پیدا نمی کند اما اگر فرد یک هفته بیکار در خانه باشد معلوم است که کسل و افسرده می شود و اینها طبیعی است، بنابراین حوصله نداشتن به معنای افسردگی نیست.«
مردم از فشار زندگی به مواد مخدر روی آورده اند
وی با اشاره به آسیب های اجتماعی در کشورمان گفت:» معتادان را در خیابان جمع آوری می کنند اما باز هم می بینیم افراد به اعتیاد روی می آورند به دلیل اینکه اینقدر فشار بر روی افراد در جامعه ما زیاد است که برای آرام کردن خود به مواد مخدر پناه می برند. می گوییم آمار طلاق افزایش پیدا کرده است چرا؟ به دلیل اینکه ازدواج های ما از اساس و پایه دچار مشکل هستند و یک جوان با وام ازدواج ۱۰ میلیون تومانی نمی تواند از پس هزینه های ازدواج و زندگی و کرایه خانه هایی که به یکباره سه برابر شده است بربیاید، معلوم است که این زندگی دوام نمی آورد، بسیاری از جوانان نیز به همین دلایل مجرد ماندن را ترجیح می دهند.«
دکتر اقلیما خاطرنشان کرد: در جامعه ای که قیمت تمام اقلام و کالاها و مسکن و … دایما در حال افزایش است، افراد امید خود را از دست می_دهند ، از ادامه تحصیل ناامید می شوند.
وقتی در جامعه پارتی بازی وجود داشته باشد وقتی جوان جویای کار از پنج جا درخواست کار می کند و می بیند باید برای استخدام پارتی داشته باشد وقتی برای بار ششم وی را برای استخدام رد می کنند ناامید می شود و از زندگی فراری می_شود.باید میان ناامیدی و افسردگی جامعه تفاوت قائل شویم.
ناامیدی دلیل افزایش آسیب های اجتماعی در جامعه
وی با بیان اینکه آمار ۸۰ درصدی اختلالات روانی در کشور که از سوی برخی اعلام می شود آمار صحیحی نیست، گفت:»پرخاشگری و ناامیدی به دلیل تغییرات شدیدی است که در جامعه رخ می دهد و فرد نمی تواند خود را با آن وفق بدهد به عنوان مثال قیمت یک کالایی به یک باره سه برابر می شود فرد مگر چقدر درآمد دارد که بتواند از پس هزینه هایش بر بیاید؟
این شوکی برای فرد می شود. در تمام دنیا وقتی ماشینی از پشت سر به ماشین جلویی خود می زند راننده عذرخواهی می کند و خسارت را پرداخت می_کند اما همین وضعیت اگر در کشور ما اتفاق بیفتد حتی اگر فرد ، آدم پولداری هم باشد زیر بار تقصیر خود نمی رود و با پرخاشگری می گوید چرا ترمز کردید که تصادف شد و تقصیر خود را به گردن نمی گیرد برای اینکه افراد امیدی به فردای خود ندارند و نمی دانند فردا زندگی اشان چه می شود.«
وی با تاکید براینکه ناامیدی باعث افزایش آسیب های اجتماعی در جامعه می شود، گفت: قتل،خودکشی،طلاق،روسپیگری و فحشا در پی همین ناامیدی در جامعه افزایش پیدا می کند. بسیاری از دانشجویان ما به امید یافتن کار از کارشناسی به مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ادامه تحصیل می دهند اما با آنهمه هزینه ای که می_کنند باز بیکار می مانند.
پرخاشگری در جامعه ما شکل فرهنگ به خود گرفته
وی با اشاره به افزایش پرخاشگری در جامعه گفت:» متاسفانه امروزه صحبت های عادی میان افراد خانواده شکل پرخاشگری به خود گرفته است به دلیل اینکه اینقدر فشار بر روی اعضای خانواده زیاد است که نمی توانند خود را کنترل کنند و حرف آرامشان داد و فریاد است. متاسفانه پرخاشگری در جامعه ما شکل فرهنگ به خود گرفته است. در خانه کسی که با داد و فریاد حرف بزند حق با اوست کودک نیز این رفتار را یاد می_گیرد این افراد بیمار نیستند صحبت عادی افراد جامعه ما پرخاشگری شده و حرف زدن عادی تبدیل به فحش بد دادن شده است.
در محیط اداری و جامعه ما هرکسی پرخاشگرتر باشد با او کاری ندارند. شما به هر اداره ای بروید امکان ندارد از شما رشوه نگیرند حتی اگر حق با شما باشد. متاسفانه فشارها بر روی افراد جامعه ما زیاد شده است.«
وی درباره افزایش حقوق کارمندان گفت:»دولت اعلام می کند حقوق کارمندان را ۲۰ درصد افزایش می دهد اما دولت ما به مردم کلک می زند و این افزایش حقوق شامل همه کارمندان نمی_شود و تنها کسانی که حقوقشان کمتر از دو میلیون تومان است مشمول این قانون می شوند و به همین دلیل مردم که می بینند کسی حرفشان را گوش نمی دهد لذا فریاد خود را بر سردیگران خالی می کنند. «
مسئولین در قبال کارهایشان پاسخگو باشند
وی با اشاره به دو وظیفه مهم رییس جمهور که در مراسم تودیع از سوی رهبر ایران به وی تکلیف می شود، گفت:» وقتی که رییس جمهور برای تودیع به نزد رهبر می رود دو مسئله به رییس جمهور گوشزد می شود اول شایسته سالاری و دوم پاسخگویی است.
مفهوم شایسته سالاری این است که فردی که در پستی قرار می_گیرد شایسته آن کار باشد متاسفانه هیچ رییس جمهوری شایسته این کار نبوده است به دلیل اینکه باید وزیران شایسته انتخاب کند که آنها در قبال مردم پاسخگو باشند اما هیچ رییس جمهوری تاکنون و هیچ وزیری به مردم پاسخگو نبوده اند و به انتقاداتی که دررسانه_ها می شود بی اهمیت هستند و جوابگو نیستند و در جایی هم که می خواهند پاسخگو باشند بدون حضور کارشناس است که از وی ایرادی نگیرد.«
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از سلامت نیوز ، وی در پایان گفت:» علل بسیاری وجود دارد که فرد دچار اختلال روانی می شود و باید علت ها را برطرف کرد. بیشترین چیزی که در جامعه ما مشکل آفرین شده سیستم و دستگاه_های اداری و عدم کارکرد مناسب آنها است. اگر می_خواهیم آسیب های اجتماعی در جامعه ما کم شود کافی است به دو اصل شایسته سالاری و پاسخگویی توجه کنند اگر چنین بود مدیران اینچنینی بر سر کار نبودند به امید روزی که مسوولان افراد شایسته و لایق را بر روی کار بیاورند.«
arazazarbaijankhabarname@gmail.com

نوشته شده توسط admin در یکشنبه, ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۵۷ ق.ظ

دیدگاه


7 − = پنج