میوهها و خوراکیهایی که برای بیماران دچار سنگ کلیه مفید و مضر است
گروه خبر: متخصص طب سنتی بخور و نخورهای بیمارانی را که دچار سنگ کلیه شدهاند از دیدگاه طب سنتی بیان کرد و گفت: غذاهای مانده و کنسروی و مصرف گلابی برای آنها مضر است و در مقابل مصرف روغن زیتون، خربزه و جوجه مرغ برای آنها توصیه میشود.
مریم مقیمی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت: طب سنتی برای کاهش درد در بیمارانی که دچار سنگ کلیه میشوند روش غذایی را توصیه میکند که در آن از مصرف شیرینیهای مصنوعی به مقدار زیاد قهوه، شکلات و کاکائو پرهیز میکند.
وی ادامه داد: غذاهایی مانند کلهپاچه، حلیم غذاهای مانده و فریزی، قارچ، بادمجان و تخممرغ آبپز از جمله غذاهایی هستند که این بیماران نباید بخورند.مقیمی گفت: گوشت شتر گاو و گوساله، گوشتهای مانده و ماهی شور در رژیم غذایی بیمارانی که دچار سنگ کلیه هستند نباید باشد.
همچنین از مصرف شفتالو، زردآلو و گلابی خام باید پرهیز کنند.این متخصص طب سنتی تصریح کرد: در مقابل مصرف گوشت تیهو جوجه مرغ، بزغاله مفید است. حتی برای افرادی که معده و روده ضعیفی دارند هم توصیه میشود. این نوع گوشتها نیروی بدن را کاهش نمیدهند و بدن را لاغر نمیکنند. گفته میشود یکی از بهترین غذاها در بیماران دچار سنگ کلیه پختن گوشت چلچله با روغن بادام، کرفس گشنیز و دارچین است.مقیمی افزود: میوههای مانند خیار، آلبالو، انجیر، انگور و خربزه از جمله میوههایی هستند که سنگهای کلیه و مثانه را میشکنند صافکننده خون هستند و برای کلیه مفیدند و بیماران میتوانند یک ساعت پس از مصرف غذا آنها را مصرف کنند.مقیمی مصرف بادام، فندق، پسته و کنجد را برای بیماران دچار سنگ کلیه توصیه کرد و گفت: روغن بادام کنجد و زیتون به دفع سنگهای اداری کمک میکند و در رفع سوزش ادرار موثر هستند و از خواص مهم روغن زیتون شکستن سنگهای ادراری است.
نوشته شده توسط admin در شنبه, ۱۵ شهریور ۱۳۹۳ ساعت ۸:۴۱ ق.ظ