معادن تکاب سنگ بنای رونق تولید و اشتغالزایی در جنوب آذربایجان غربی

معادن تکاب سنگ بنای رونق تولید و اشتغالزایی در جنوب آذربایجان غربی

گروه خبر: وجود ۲ معدن طلا، ۵۰ معدن سنگ و واحدهای مختلف فرآوری یکی از ظرفیت_های بی بدیل اقتصادی در تکاب به شمار می رود ظرفیتی که سنگ بنای رونق تولید و اشتغالزایی در جنوب آذربایجان غربی است.
ظرفیت های معدنی این شهرستان در سال_های اخیر مورد توجه ویژه مسئولان تدبیر و امید قرار گرفته و چشم انداز روشنی را پیش روی این منطقه محروم قرار داده است. در ۲ سال گذشته علاوه بر توسعه واحد های فرآوری طلا، گام های بزرگ و موثر دیگری برای تبدیل شدن تکاب به شهر صنعتی با محوریت تولید سنگ با برند معتبر برداشته شده که احداث واحد های سنگبری مدرن از مهمترین این اقدام هاست.
به گفته فرماندار تکاب برنامه های مناسبی برای عبور تکاب از محرومیت تدوین شده که در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی اجرا می شود و یکی از این برنامه ها ایجاد زمینه و بستر مناسب برای ساخت کارخانه های سنگبری در کنار معادن بزرگ سنگ تکاب است. ایرج ثقفی افزود: در ماه‌های گذشته با اتکا به برنامه های اقتصاد مقاومتی تمهیدات لازم برای جذب سرمایه‌گذار و کمک به راه اندازی کارخانه های سنگبری بکار گرفته شده است.
وی با اشاره به راه اندازی ۲ کارخانه سنگبری در تکاب طی یک سال گذشته، افزود: ایجاد و راه اندازی کارخانه‌های سنگبری و کارگاه‌های طلا و جواهر سازی در تکاب در دستور کار دولت تدبیر و امید قرار دارد.
وی ابراز امیدواری کرد با ایجاد زمینه های مناسب سرمایه گذاری در زمینه معادن سنگ و صنایع معدنی وابسته به آن از جمله کارخانه های سنگبری علاوه بر ایجاد اشتغال برای جوانان و افزایش ارزش افزوده اقتصادی، سنگ های ساختمانی و تزئینی با برند (نشان اقتصادی) معتبر در این شهرستان تولید شود. دومین کارخانه فرآوری سنگ و تولید سنگ های ساختمانی و زینتی نیز در چند روز گذشته در این شهرستان آغاز بکار کرده و به گفته مدیر شهرک صنعتی تکاب، این کارخانه سنگبری با ظرفیت تولید سالانه ۴۰ هزار تن انواع سنگ ساختمانی و زینتی در شهرک صنعتی تکاب ساخته شده و با بهره برداری از آن برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۰ نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.
فرزاد توفیقی افزود: این کارخانه سنگبری مواد خام معدنی را از معادن منطقه تامین می کند و با تجهیزات پیشرفته و انجام تمام فرآیند فرآوری انواع مختلف سنگ نما و سنگ های تزئینی را تولید می کند. سال گذشته نیز اولین واحد صنعتی سنگبری مجهز به تجهیزات اتوماتیک و نیمه اتوماتیک با هدف تولید سالانه یکصد هزار مترمربع انواع سنگ های موزائیک و آنتیک در کنار معدن سنگ تراورتن روستای گنبد تکاب با سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد ریالی فعالیت خود را آغاز کرد و اشتغال ۴۵ نفر را در پی داشت.
مدیر عامل کارخانه سنگبری روستای گنبد تکاب که این واحد صنعتی را در کنار معدن سنگ خود ساخته است گفت: من از سال ۱۳۷۲ در زمینه استخراج معادن سنگ فعالیت می کنم و مواد اولیه کارخانه های سنگ را نیز از معادن سنگ خودم تامین می کنم که این موضوع موجب رونق اقتصادی و اشتغال در منطقه شده است.
باقر محمدی، محصولات نخستین کارخانه سنگبری تکاب را پلاک سنگ برای نصب در نمای ساختمان، پله و کفپوش اعلام کرد و افزود: محصولات تولید شده در کارخانه سنگبری روستای گنبد تکاب برای عرضه و فروش در بازارهای بزرگ استان های مختلف از جمله شهرهای تهران، اصفهان، قم، محلات، زنجان قروه و همدان ارسال می شود. این فعال عرصه معادن سنگ که در کارخانه سنگبری گنبد تکاب در فاز نخست سالانه شصت هزار متر مربع سنگ ساختمانی به صورت پلاک تولید می کند و در این کارخانه بیش از ۴۰ نفر را مشغول به کار کرده، معتقد است: توسعه معادن و صنایع معدنی یکی از مهمترین راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی و اصل اساسی در توسعه تکاب به شمار می رود. به گفته وی با توجه به وجود مواد اولیه فراوان در منطقه و نزدیکی به بازارهای جهانی فعالان معدنی و کسانی که توان مالی مناسب دارند می توانند در این زمینه سرمایه گذاری کرده و در شهرستان تکاب کارخانه سنگبری بسازند و برای تحقق این افق روشن در عرصه صنعت و معدن تکاب همت مردم و کمک مسئولان راهگشا خواهد بود.
این فعال معدنی اظهار کرد: چرخه تولید سنگ یک صنعت کاملا زیست محیطی با کمترین میزان آلودگی است و در صورت وجود بازار مناسب شغل پایدار برای جوانان با درآمد خوب محسوب می شود. محمدی امیدوار است با رفع محدودیت های اداری در زمینه واگذاری زمین و وجود یک سری از امکانات زیرساختی مناسب در مناطق مستعد معدنی تکاب امکان تولید محصول صادراتی در آینده نزدیک نیز فراهم شود.
دبیر انجمن معدن داران و صنایع معدنی تکاب نیز با اشاره به عزم جدی دولت تدبیر و امید برای توسعه واحدهای صنعتی و معدنی در این شهرستان به خبرنگار ایرنا گفت: صنعت فرآوری سنگ نقش اساسی در توسعه فعالیت های معدنی و ایجاد اشتغال برای جوانان تکاب دارد و در صورت گسترش تعداد واحد های سنگبری مسئله بیکاری و اشتغال در این شهرستان تا حد قابل توجهی رفع می شود. خداوردی دولتیاری افزود: با ساخت یک واحد از کارخانه های سنگبری در تکاب، صنایع دیگری از جمله صنعت تراشکاری، جوش کاری، برق کاری ساخت سوله و ترانزیت کالا به دنبال آن وارد منطقه می شود و این مسأله موجب شکوفایی اقتصاد منطقه خواهد شد. به گفته وی با توجه به معادن غنی سنگ و وجود مواد اولیه فراوان وجود نیروی کار و ظرفیت های مهمی چون همسایگی استان آذربایجان غربی با چند کشور تمام شرایط تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در تکاب بر پایه ساخت و راه اندازی کارخانه های سنگبری مهیا شده است. وی با اشاره به اینکه سابقه فعالیت معدنی در تکاب تنها ۱۰ سال است، بیان کرد: در سال های گذشته یک واحد سنگبری سنتی در تکاب راه اندازی شد که بنا به دلایلی از جمله نبود حمایت های کافی فعالیت آن ادامه نیافت اما دولت تاکید و توجه ویژه ای برای توسعه صنایع معدنی در تکاب دارد که باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کرد. وی در زمینه ایجاد بسترهای مناسب برای افزایش تعداد کارخانه های سنگبری در تکاب نیز گفت: بحث واگذاری زمین برای ساخت این واحدهای صنعتی در تکاب به یک فرآیند پیچیده و دست و پاگیر تبدیل شده است.
وی افزود: بر این اساس جمعی از معدن کاران تکاب با تشکیل شرکت تعاونی فرآوری قصد ساخت یک واحد کارخانه سنگبری جدید را دارند که در پیچ و خم واگذاری زمین معطل مانده است و امیدواریم مسئولان برای این موضوع و رفع موانع توسعه فعالیت های معادن و صنایع معدنی وابسته به آن اقدام کنند.
وی افزود: ایجاد ارزش افزوده، اشتغال و رونق اقتصادی پایدار در گرو فرآوری محصولات معدنی و پیشگیری از خام فروشی آنهاست و تنها با انجام فرآوری است که می توان خروج این ذخایر ارزشمند را از منطقه به لحاظ اقتصادی توجیه کرد و این مهم در شهرستان تکاب با بهره_گیری از برنامه های اقتصاد مقاومتی عملیاتی شده است. به گزارش آرازآذربایجان به نقل ازایرنا تکاب ، دارای ۲ معدن بزرگ طلا در مناطق آقدره و زرشوران و بیش از ۵۰ معدن بزرگ سنگ های ساختمانی و تزئینی است و از این رو به عنوان یکی از مهمترین قطب های معدنی کشور شناخته می شود. در حال حاضر در این شهرستان ۳ واحد فرآوری و تولید طلا و ۲ واحد بزرگ سنگبری مدرن فعالیت می کند و بیش از ۲ هزار نفر در بخش معادن طلا و سنگ و صنایع وابسته به این معادن مشغول به کار هستند. شهرستان تکاب با ۸۰ هزار نفر در جنوبی ترین نقطه آذربایجان غربی و در منطقه ای کوهستانی قرار دارد.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۷:۴۹ ق.ظ

دیدگاه


چهار − = 3