- آراز آذربایجان – روزنامه خبری آذربایجان غربی - http://www.araznews.ir -

لزوم بازسازی و ایجاد زمینه بازگشت به چرخه تولید صنایع نیمه تعطیل استان

Posted By admin On اردیبهشت ۲۶, ۱۳۹۵ @ ۴:۵۸ ق.ظ In اقتصادی | No Comments

مهدی قلی پور
گروه اقتصادی : توسعه بازار کار آذربایجان غربی در گرو جلوگیری از واردات بی رویه، پرداخت سهم صنایع از محل هدفمند سازی یارانه ها، راه اندازی و تکمیل کارخانه های مولد و مادر در استان است.
موضوع صنایع راکد و نیمه تعطیل استان آذربایجان غربی یک داستان تکراری است و اینکه صاحبان واحدهای صنعتی چند سالی است که توان بازپرداخت تسهیلات بانکی را ندارند باعث شده تا نادر قاضی پور به همین بهانه و برای چندمین بار در یکی از جلسات بررسی مشکلات واحدهای صنعتی استان حضور یابد.
حمایت و تقویت تولید داخلی تنها راه حل مشکل بیکاری و اشتغال جوانان است و باید با رونق بخشیدن به تولید و صنعت از نیروهای متخصص و تحصیل کرده برای رونق اقتصادی استان استفاده و به اشتغال جوانان کمک کنیم.
در این مقطع حساس زمانی همه دستگاه ها و مسئولان اجرایی استان باید دست در دست هم دهند و با حل و فصل مشکلات واحدهای تولیدی و تسهیل روند فعالیت آنها بستر لازم را برای دوام تولید داخلی و حمایت از آن فراهم کنند.
باید سعی شود تا مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی مورد توجه بیشتری قرار گیرد و در راستای رفع مشکلات با واحدهای صنعتی، کارآفرینان و تولید کنندگان ؛ همراهی بیش از پیش با آنها صورت گیرد.
باید مسائل و مشکلات شرکت های صنایع غذایی و واحدهای تولید کننده پنیر پیتزا و شیر و دوغ پاستوریزه و سایر واحدهای تولیدی در ارتباط با امور مالیاتی، اداره نظارت بر مواد غذایی و مشکلات سرمایه در گردش و معوقات بانکی با حضور نمایندگان دستگاههای مربوطه و بانک های عامل بررسی و راهکارهای لازم برای رفع این مشکلات و راه اندازی مجدد این واحدهای صنعتی اتخاذ شود.
این در حالی است که برای حرکت به سمت توسعه و پیشرفت باید زمینه صنعتی شدن استان فراهم شود و در همه حوزه ها مقدمات کار فراهم گردد. مسئولان دستگاههای مختلف اجرایی در حوزه کشاورزی ، صنایع مختلف و معادن و سایر بخش ها باید تمام قدمهایی را که می تواند در جهت حمایت از تولید داخلی موثر باشد، بردارند و واحدهای صنعتی و تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی از توان و پتانسیل بالایی برخوردار هستند و برگزاری نمایشگاه ها و ارایه توانمندی ها می تواند گامی مهم در جهت شناساندن این توانایی ها داشته باشد.
این در شرایطی است که باید دستگاه های دولتی و خصوصی مرتبط با امور واحدهای تولیدی مسیر کمک به این واحدها را هموار کنند و در راستای بالا رفتن پتانسیل واحدهای تولیدی استان به خصوص در حوزه صنعتی و معدنی باید مساعدتها و تلاش های دستگاه های دولتی و خصوصی مرتبط با امور مربوط به این واحدها بیشتر شده و موانع موجود در مسیر این واحدها به سرعت رفع شود.
نبود کارخانه های مولد و مادر دلیلی بوده بر اینکه آذربایجان غربی نتواند به یک استان صنعتی تبدیل شود و این در حالی است که با مکانیزه کردن کشاورزی و توسعه کارخانه های فن آوری مواد غذایی، توجه به صنعت گردشگری و راه اندازی کارخانه پتروشیمی می توان تغییراتی در وضعیت صنعت استان به وجود آورد.
از سوی دیگر عدم حمایت از واحدهای تولیدی استان موجب شده شهرکهای صنعتی در حد یک فروشگاه و انبار تنزل پیدا کند.
بطوریکه با وجود احداث سوله های متعدد فعالیت تولیدی قابل توجهی در فاز های یک و دو ارومیه انجام نمی شود و تعداد واحدهای راکد رو به افزایش است.
این در شرایطی است که علت رکود واحدهای صنعتی استان در سیاستگذاری های نادرست است. مسئولان استانی در برخی موارد غافل از پتانسیل های منطقه، سرمایه ها را به سمت و سوی نادرستی هدایت می کنند. کارشناسان معتقدند سیاست گذاری های جدید با هدف توسعه بازار کار آذربایجان غربی باید به مواردی از جمله جلوگیری از واردات بی رویه، پرداخت سهم صنایع از محل هدفمند سازی یارانه ها، راه اندازی و تکمیل کارخانه های مولد و مادر در استان را مد نظر داشته باشد.
راه اندازی راه آهن و اتصال به مسیر ترانزیت بین المللی ، ایجاد منطقه های آزاد تجاری بیشتر در استان، سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و توجه ویژه در بخش توریسم نیز از جمله اقداماتی است که می تواند به حرکت صنعتی شدن آذربایجان غربی شتاب بخشد.
این در شرایطی است که مشکلات موجود در تخصیص منابع بانکی به صنایع مشکل‌دار از مهمترین موانع توسعه واحدهای صنعتی آذربایجان غربی است و بزرگ‌ترین مشکل واحدهای صنعتی کمبود نقدینگی محسوب می‌شود. مشکلات نقدینگی موجب فعالیت واحدهای صنعتی با ظرفیت پایین‌تر از ظرفیتی اسمی شده است.
بازسازی و احیای صنایع نیمه تعطیل و راکد استان و بازگردان آنها به چرخه توسعه و تولید باید یکی از مهم ترین اولویت های سازمان های مسئول باشد و باید با شرکت های سرمایه گذار داخلی جهت مشارکت در توسعه معادن دارای ارزش افزوده بالای استان نظیر طلا، مس و پلی متال ها رایزنی های لازم انجام شود.
متاسفانه اغلب عملیات اکتشافی در معادن استان سطحی بوده و در ذخایر عمقی استان کمتر کار شده لذا به منظور انجام عملیات اکتشافی عمقی در استان که اجرای آن نیازمند صرف هزینه های بالایی است رایزنی های لازم با شرکت های بزرگ سرمایه گذاری داخلی انجام شد.
جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و استفاده از توان مالی و مشارکت بخش خصوصی برای ایجاد واحدهای فرآوری و اکتشاف مواد معدنی و صنایع تبدیلی و مادر در آذربایجان غربی از دیگر رویکردها و اولویت های دستگاههای اجرایی باید باشد و توسعه سرمایه گذاری در حوزه معدن و افزایش صادرات فرآورده های معدنی علاوه بر افزایش ارزش افزوده اقتصادی موجب رونق اشتغالزایی نیز در استان خواهد شد.


Article printed from آراز آذربایجان – روزنامه خبری آذربایجان غربی: http://www.araznews.ir

URL to article: http://www.araznews.ir/%d9%84%d8%b2%d9%88%d9%85-%d8%a8%d8%a7%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%d9%8a-%d9%88-%d8%a7%d9%8a%d8%ac%d8%a7%d8%af-%d8%b2%d9%85%d9%8a%d9%86%d9%87-%d8%a8%d8%a7%d8%b2%da%af%d8%b4%d8%aa-%d8%a8%d9%87-%da%86%d8%b1/

Copyright © 2013 آراز آذربایجان - روزنامه خبری آذربایجان غربی. All rights reserved.