مديرتوسعه بازرگاني جهاد کشاورزي آذربايجان غربي:

صف های طولانی گوشت نتیجه ضعف برنامه ریزی و سودجویی است

صف های طولانی گوشت نتیجه ضعف برنامه ریزی و سودجویی است

گروه گزارش: مدیرتوسعه بازرگانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: مهمترین عامل بروز صف های طولانی در این ایام برای خریداری گوشت قرمز، وجود مشکل در سیستم توزیع است زیرا برنامه ریزی خاصی برای این امر وجود ندارد . طی روزهای اخیر سودجویی برخی افراد از طرح توزیع گوشت منجمد از یک سو و ضعف در برنامه ریزی برای توزیع آن از سوی دیگر موجب ایجاد صف های طولانی در برخی مراکز دولتی و فروشگاه های زنجیره ای رفاه شده است.
طرح توزیع گوشت منجمد با هدف کنترل قیمت گوشت قرمز و پاسخگویی به نیاز پروتئینی مردم اجرا می شود اما با صف های طولانی مردم برای دریافت مواجه است؛ عده ای دریافت گوشت یارانه ای و فروش آزاد آن را به محل درآمد تبدیل کرده اند و مسوولان امر هم هنوز برنامه مدونی برای جلوگیری از این سودجویی و توزع روان تر گوشت منجمد ندارند. یکی از شهروندان ارومیه ای که در صف توزیع قرار داشت با اشاره به اینکه توان مالی خرید گوشت به قیمت های گزاف امروزی را ندارد، گفت: مجبور هستم که در این صف ها بایستم تا حداقل بخشی از نیاز پروتئینی خانواده را تامین کنم. »احمد.ل« که به گفته خود حدود سه ساعت در صف گوشت توزیع مقابل فروشگاه رفاه ایستاده بود، افزود: این میزان تنها بخشی از نیاز خانواده ما را تامین می کند و در هفته های آتی نیز مجبور به حضور دوباره برای خرید به همین منوال هستم. وی بیان کرد: برخی افراد از ساعت هفت و نیم صبح تا ساعت ۱۱ در صف ایستاده اند تا هرچه زودتر گوشت مورد نیاز خود را خریداری کنند.
این شهروند ارومیه ای اضافه کرد: نباید مسوولان اجازه این کار را بدهند زیرا من شاهد بوده ام که گوشت توزیعی سه ساعت پس از حضور مردم به مرکز توزیع می آید و توزیع می_شود؛ در حالی که می توان با برنامه ریزی بهتر این گوشت را بسیار زودتر در اختیار مردم نیازمند قرار داد. پیرزن ارومیه ای هم که در صف خرید گوشت قرمز منجمد قرار داشت، بیان کرد: ساعت هاست که برای دریافت این گوشت در صف ایستاده ام و منتظر دریافت هستم. طیبه مسعودی افزود: گوشت توزیعی هفته ای سه بار در این مرکز رفاه توزیع می شود و من ۲ روز پیش برای خرید آن آمده بودم که پس از ۲ ساعت منتظر ماندن، این گوشت به دست من نرسید و گفتند که تمام شد!
وی اضافه کرد: به همین خاطر با وجود بارش باران، خیلی زودتر آمده و روی پله های ساختمان نشسته ام تا نوبتم برسد و بتوانم خرید کنم. او هم با صحه گذاشتن بر نبود برنامه ریزی برای توزیع گوشت بیان کرد: مسوولان می توانند با افزایش محل های توزیع و استقرار زودتر در محل ها /به طور مثال ساعت هفت/ زمینه حذف این صف ها را فراهم کنند ولی دلشان می خواهد که مردم در صف باشند. سهراب طلعت از دیگر شهروندان ارومیه ای نظر دیگری دارد و معتقد است که اگر مردم، گوشت کمتری مصرف کنند نیازی به این صف ها نیست. وی افزود: مردم می_توانند بسیاری از اقلام را در صورت بروز گرانی، کمتر مصرف کرده یا حتی مصرف نکنند تا تولیدکنندگان از گران کردن مواد تولیدی دست بردارند و به عرضه ارزان تر مجبور شوند. وی با اشاره به اینکه پروتئین گیاهی می تواند جایگزین گوشت شود، اضافه کرد: به طور مثال ما چندین روز است که گوشت مرغ و قرمز مصرف نمی_کنیم و این امر تا کاهش قیمت ادامه می یابد. وی با انتقاد از مصرف گرایی در خانواده های امروزی تاکید کرد: تا زمانی که این امر ادامه دارد برخی سودجویان از جمله تولیدکنندگان و دلالان، دست از کار خود بر نمی دارند و این صف ها در دیگر اقلام نیز مشاهده خواهد شد. مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم با اشاره به اینکه روند توزیع گوشت قرمز گرم و منجمد از ابتدای سال ادامه داشته است، گفت: در این مدت حدود یکهزار و ۲۵۰ تن گوشت مرغ منجمد در استان توزیع شده است و مشکلی نیز تا چند روز اخیر دیده نشده بود. احمد دهقان افزود: از این میزان حدود یکهزار تن در سه ماه اخیر بین شهروندان در نقاط مختلف توزیع شد و شهروندان نیز با طیب خاطر آن را خریداری کردند. وی اضافه کرد: مهمترین عامل بروز صف های طولانی در این ایام برای خریداری گوشت قرمز، وجود مشکل در سیستم توزیع است زیرا برنامه ریزی خاصی برای این امر وجود ندارد و از هر خانواده چندین نفر می_توانند برای خرید اقدام کنند. وی بیان کرد: استناد قانونی خاصی برای بررسی دریافت کنندگان در این خصوص وجود ندارد و نمی توان افرادی را که چندین بار اقدام به خریداری می کنند، شناسایی کرد. مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: این سازمان تنها تامین کننده گوشت قرمز است و وظیفه توزیع به اتاق اصناف محول شده است و در زمان توزیع بر این امر نظارت دارد. دهقان گفت: البته باید توجه داشت که وضع توزیع گوشت قرمز در کل کشور چنین است و این امر مختص آذربایجان غربی نمی شود. رییس بازرسی اتاق اصناف ارومیه اظهار داشت: وظیفه من و همکاران در حوزه توزیع گوشت قرمز تنها نظارت است و همه امور در دست سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد. کرم حق دوست با اشاره به اینکه فاصله زمانی توزیع گوشت قرمز از زمان اعلام در رسانه ها زیاد است، افزود: انتظار مردم این است که در همان زمان امر توزیع آغاز شود که این امر صورت نمی گیرد. وی اضافه کرد: زمان توزیع را سازمان جهاد کشاورزی اعلام می_کند و ما نیز پس از نیم تا یک ساعت بازرسان خود را به محل های توزیع اعزام می کنیم و سپس توزیع آغاز می شود. وی بیان کرد: ولی مردم بدون توجه به این امر در برخی موارد از ساعت ۶ صبح در محل حاضر می شوند تا زودتر گوشت مورد نیاز خود را تهیه کنند که این امر عامل اصلی بروز صف های طولانی است. رییس بازرسی اتاق اصناف ارومیه ادامه داد: البته باید توجه داشت که بخش قابل توجهی از خریداران، این اقلام را به قصد فروش در بازار آزاد خریداری می_کنند و این امر از عوامل مهم صف های طولانی در مقابل فروشگاه های منتخب است. حق دوست اظهار امیدواری کرد که با همراهی مردم و همچنین برنامه ریزی برای سازوکار بهتر در راستای جلوگیری از سودجویی برخی افراد، این مشکل به زودی رفع شود. وی گفت: در شهر ارومیه ۶ محل از جمله چهار مرکز فروشگاه زنجیره ای رفاه، فروشگاه معین و فروشگاه تعاون روستایی برای این امر در نظر گرفته شده است که تعداد مناسبی به نظر می رسد. به گزارش آرازآذربایجان به نقل از ایرنا، برای جلوگیری از بروز این مشکل ایجاد ساز و کار مناسب از طرف مسوولان و همچنین جلوگیری مردم از حضور زودتر می تواند کارساز باشد و زمینه را برای جلوگیری از سودجویی برخی افراد و البته رسانه_های معاند از میان بردارد.
Arazazarbaijankhabarname@gmail.com

نوشته شده توسط admin در یکشنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۸:۵۵ ق.ظ

دیدگاه


× 5 = بیست پنج