شمس تبریزی باید در ابعاد بین المللی به دنیا معرفی شود

شمس تبریزی باید در ابعاد بین المللی به دنیا معرفی شود

گروه گزارش: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با اعطای جایزه ملی شمس و مولانا به هنرمندان و محققان کشور زمینه معرفی شمس تبریزی در ابعاد بین المللی فراهم شود.
سیدعباس صالحی در آیین افتتاح چهارمین همایش بین المللی شمس و مولانا با اشاره به شخصیت والای شمس تبریزی و تاثیر وی بر روی مولانا افزود: با اعطای جایزه ملی شمس و مولانا به محققان، پژوهشگران و مخافر باید شخصیت این عارف نامی در سطح دنیا شناسانده شود.
وی با بیان اینکه شهر خوی زادگاه مفاخر ادبی، علمی و دینی زیادی در کشور است اظهارداشت: وجود مزار شمس تبریزی که تحول عرفانی در مولوی شد در این شهرستان نشانه تاریخ درخشان این شهرستان است.
صالحی با بیان اینکه شمس تبریزی دفتری بی آغاز و بی پایان است، افزود: اطلاعات کمی از این شخصیت عرفانی در دست بوده و دو سال زندگی وی با مولوی به عنوان دوران تاریخ ساز و انسان ساز، معرف این چهره عالم عرفان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه شمس به عنوان خورشیدی بر عالم ادب تابید و انوار آن تا بقای جهان ساطع می شود افزود: شمس شخصیت پر رمز و رازی است و او می آید و مولوی را مدهوش و شیدای خود می کند و عالمی دیگر را می پیماید که این نشانه آن است که شمس چیزی کمیاب داشته و اگر نگوییم نایاب، شمس برای ما دفتر بی آغاز و انجام است.
صالحی در ادامه خواستار معرفی شخصیت شمس تبریزی در سطح بین المللی شد و عنوان کرد: نقطه‌ای که می‌توان به آن اندیشید، جایزه ملی شمس و مولانا است که در افق‌های مختلف مؤثر بوده و از طریق آن حوزه‌های مختلف شخصیت شمس و مولانا نمایان می‌شود.
چهارمین همایش بین المللی شمس و مولانا با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از اهالی فرهنگ و ادب، مولانا پژوهان، سفیران و کارداران چند کشور خارجی دوشنبه شب در خوی آغاز بکار کرد.
جشنواره ملی آیین ها، آواها و نمادها هم همزمان با برگزاری این همایش (۵ تا ۷ شهریور سال جاری) در خوی برگزار می شود و در این فستیوال، ۴۶ اثر از بین ۱۳۸ اثر ارسالی به این بخش به مرحله داوری راه یافته و ۹ اثر برگزیده جهت اجرا انتخاب شده است.
آیین اختتامیه این همایش در هفتم شهریور سال جاری و همزمان با عیدغدیرخم با حضور علی اصغرمونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بارگاه شمس تبریزی برگزار می شود.
شمس الدین محمدبن علی بن ملک داد تبریزی بنا بر اشاره های تاریخی به احتمال زیاد در سال ۵۸۲ هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به شیخ پرّان و زر دوز بود.
کتاب مقالات شمس شامل مطالب ارزنده ای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جواب های شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر می گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شده است.
کتاب تماشای خورشید نیز که منتخب پند و اندرزهای شمس تبریزی از مقالات شمس بوده، توسط بهنام رجب پور و حسین صبوری با هدف ترویج افکار متعالی شمس تبریزی در سطح جهانی و معرفی هرچه بیشتر آرامگاه شمس تبریزی از فارسی به انگلیسی ترجمه شده است.
تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس پژوهان آن را بین سال های ۶۴۵ و ۶۷۲ هجری قمری ذکر کرده اند.
*همایش بین المللی شمس فرصتی برای توسعه گردشگری
رئیس شورای اسلامی شهر خوی گفت: همایش بین المللی شمس فرصتی برای توسعه گردشگری خوی است.مجید مقدم در همایش همایش بین المللی شمس و مولانا خوی اظهارداشت: جشنواره ملی و همایش بین المللی شمس، فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیت‌ها و جاذبه های مختص شهر تاریخی و فرهنگی خوی است.
وی با بیان اینکه این جشنواره فرصتی برای معرفی ظرفیت های بالقوه، توسعه گردشگری شهرستان خوی است افزود: شهرستان خوی به لحاظ تمدن و جایگاه مذهبی یکی از شهرهای شاخص کشور محسوب می‌شود و از کهن‌ترین مراکز تمدن در شمال غرب ایران است که به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم، وقوع حوادث تاریخی فراوان را برای این شهرستان به دنبال داشته است.
مقدم با بیان اینکه جایگاه شهرستان خوی در میان شهرهای فرهنگی کشور مثال زدنی است هر چند تا امروز از همه این ظرفیت ها برای توسعه همه جانبه خوی استفاده نشده است عنوان کرد: همه برنامه های فرهنگی و هنری گردشگری در توانمند سازی و حرکت دادن چرخه صنعت گردشگری موثر است و باید برای رسیدن به شهر پویا به موضوعات اجتماعی و فرهنگی توجه بیشتری شود.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش اظهارداشت: امسال شاهد برگزاری چهارمین همایش بین المللی شمس و مولانا وجشنواره ملی آئین ها، آواها و نماها نیز هستیم و بدین منظور هنرمندان گران‌سنگی از جای جای میهن اسلامی در کنار تربت حضرت شمس گرد هم آمده تا گوشه ای از هنرهای اصیل ایران زمین را به نمایش بگذارند.
سیدتقی کبیری خاطرنشان کرد: چند سالی است با برنامه‌ریزی به جا و مدبرانه تولیت آرامگاه شمس تبریزی و همکاری شایسته پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، وجهه علمی همایش بین المللی شمس و مولانا بر دیگر وجوه آن برتری داشته است.
وی افزود: بی‌خود نیست که جهان امروز، تشنه شمس و مولانا است و هر روز بر تعداد شیفتگان آنها افزوده می‌شود و در این رابطه با هر تدبر در اندیشه ناب این دو عارف نامی، پنجره‌ای جدید به سوی جهان هستی گشوده می شود و با اندک تامل و تفکری می توان پاسخ هر سوالی را از کلام گوهربار آنها بیرون کشید.
دبیر اجرایی تولیت شمس تبریزی نیز با اشاره به نتایج مقالات ارسال‌شده به سامانه چهارمین همایش بین‌المللی شمس و مولانا اظهار داشت: پس از راه‌اندازی سامانه «چهارمین همایش بین‌المللی شمس و مولانا» و توزیع فراخوان دریافت مقالات، ۱۹۳ نفر برای ارائه مقاله در سایت همایش ثبت‌نام کردند که ۱۰۰مقاله به مرحله داوری راه یافتند و مقالات ارسالی از طریق سامانه در فرایند داوری قرار گرفت و در تاریخ ۱۳ مردادماه، با حضور جمعی از داوران (نمایندگان انجمن‌ها و دانشگاه‌ها) در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ساماندهی نهایی مقالات صورت گرفت.
رضا جعفرپور تصریح کرد: از میان ۱۰۰ مقاله، ۲۰ مقاله قابل‌بررسی در مجلات علمی-پژوهشی بوده و این مقالات به سردبیران مجلات »پژوهش‌های ادبی«، »ادبیات عرفانی« و »گوهر گویا« تحویل شد و پس از ابلاغ آرای هیئت تحریریه مجلات مذکور به دبیرخانه، مقالاتی که پذیرش چاپ در مجله علمی و پژوهشی دریافت نکنند، برای چاپ در مجموعه مقالات یا ارائه در همایش انتخاب شدند.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از مهر، همچنین مدیر اجرایی جشنواره ملی شمس و مولانا با اشاره به آمار آثار دریافتی در بخش آیین‌ها، آواها و نماها اظهار داشت: از بین ۹۶ اثر ارسالی در بخش آواها و ۳۰ اثر در بخش نماها، ۴۲ اثر در موسیقی و ۲۵ اثر در خوشنویسی به خط نستعلیق به مرحله داوری راه یافتند.zazarbaijankhabarname@gmail.com

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۰۷ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۵ ق.ظ

دیدگاه


9 + = هجده