رفیق بازی باعث فاصله بین افراد خانواده می شود

رفیق بازی باعث فاصله بین افراد خانواده می شود

رویا آریانفر
گروه خانواده وسلامت: بعضی از افراد فکر می‌‌کنند بعد از ازدواج باید روابطشان را با دوستانشان محدودتر کنند.
برخی هم تصور می‌‌کنند برای داشتن یک زندگی سالم باید رابطه‌شان را با دوست‌های قدیمی قطع کنند اما هیچ یک از این تفکرات درست نیست و هر فرد در زندگی به دوستانی نیاز دارد و زوجین می‌‌توانند بعضی از زمان‌های خود را به دوستان صمیمی اختصاص دهند. البته ناگفته نماند که بعد از ازدواج شاید این دوستی‌ها از بین نرود اما نوع آنها تغییر می‌‌کند که بیشترین علت آن کمبود وقت آزاد و اولویت‌بندی افراد است.
ارتباط با دوستان یک نیاز است و محدود کردن همسر در این مورد منطقی نیست. به علاوه دور شدن از دوست‌های قدیمی و اختصاص دادن تمام وقت به رابطه با همسر، ممکن است بعد از مدتی حس بدی در شما ایجاد کند، اما برعکس این موضوع هم وجود دارد و بعضی از زوجین آنقدر در روابط دوستانه خود فرومی‌‌روند که از رابطه زناشویی و مسئولیت‌های خود دور می‌‌شوند که این مورد به مرور زمان آسیب‌های جدی به روابط زوجین وارد می‌‌کند.
طبیعت انسان این است که پس از ازدواج بیشتر توجه فرد معطوف به همسر خود می‌‌شود اما گاهی دیده شده برخی آقایان یا حتی خانم‌ها پس از ازدواج نه‌تنها این توجه را به همسر خود معطوف نکرده‌اند، بلکه میزان ارتباط با دوستان زمان مجردی‌شان افزایش یافته است. موضوع مهم این است که با همسر رفیق‌باز خود چگونه رفتار کنیم تا به زندگی زناشویی آسیبی وارد نشود؟
زوجین باید به خیلی از نکات قبل از ازدواج توجه داشته باشند و سعی کنند در معاشرت‌های این دوران بیشتر مسائل اخلاقی و رفتاری را بررسی کنند و با حقیقت‌ها روبرو شوند و از پنهان کردن آنها بپرهیزند.
یکی از این مسائل به نوع روابط همسر با دوستانش مربوط می‌‌شود. طرفین باید برای شناسایی این موضوع دقت بسیاری داشته باشند. برای پاسخ به این سوال که »آیا همسرم جزو این گروه قرار می‌‌گیرد یا خیر؟« باید به نکاتی مثل اینکه چقدر برونگراست، چقدر به معاشرت با دیگران اهمیت می‌‌دهد و… توجه کنید.
با این حال برخی از افراد قبل از ازدواج متوجه این موضوع یعنی رفیق‌بازی همسرانشان می‌‌شوند، اما با تفکر اینکه بعد از ازدواج تغییر خواهد کرد سعی می‌‌کنند چشمشان را روی این حقیقت ببندند، اما توصیه من به این افراد این است که خیلی از مسائل به‌خصوص مقوله رفیق‌بازی جزو رفتارهایی است که اگر به آن رسیدگی نشود، بعد از ازدواج هم ادامه خواهد داشت و ممکن است پیامدهایی را به دنبال داشته باشد. پس بهتر است با دیدن حقایق و در نظر گرفتن تمام جوانب تصمیم‌گیری کنید و اصلاح هیچ رفتاری و اختلافی را به زمان بعد از ازدواج موکول نکنید.
افرادی که اجتماعی هستند و زمان بیشتری را با دوستانشان سپری می‌‌کنند کمتر می‌‌توانند با افرادی که این ویژگی‌ را ندارند ارتباط برقرار کنند و رابطه صلح‌آمیزی داشته باشند یا حتی برعکس. چون اگر این ۲ فرد با این ویژگی متفاوت (فرد اجتماعی در مقابل فردی که رفت و آمد کمتری با دوستان خود دارد) ازدواج کنند و وارد زندگی مشترک شوند، احتمال زیادی وجود دارد که رابطه آنها دچار نوسان و مشکلاتی شود. پس بهتر است قبل از ازدواج انتخاب درستی داشته باشیم.
زوج‌هایی که فرزند دارند باید بدانند این نوع روابط ممکن است به فرزندان آسیب وارد کند و این سردی عاطفه به آنها هم سرایت پیدا کند. حتی برخی از فرزندان ممکن است سوگیری کنند و فقط با یکی از والدین ارتباط صمیمانه‌ای داشته باشند. با این روند محیط خانه سرد خواهد شد و حتی حرف‌ها به‌صورت تلگرافی بین افراد ردوبدل می‌‌شود.
بدترین پیامد داشتن رابطه بیش از اندازه با دوستان یا به اصطلاح عامیانه‌تر »رفیق‌بازی« این است که فاصله بین افراد بیشتر و بیشتر می‌‌شود و هر یک از زوجین ترجیح می‌‌دهند کمترین ارتباط را با یکدیگر داشته باشند. در پی این نوع رفتارها به مرور زمان آن عاطفه و احساسی که اوایل ازدواج وجود داشته است از بین می‌‌رود و در نهایت ممکن است به طلاق عاطفی منجر شود.
زنان آمادگی بیشتری دارند که خود را در رابطه با همسر و بچه‌ها غرق کنند و تمام وقتشان را به این روابط اختصاص دهند. در مقابل مردها بعد از ازدواج دوستانشان را کنار نمی‌گذارند. زن‌ها به‌دلیل روحیه خود از مردها انتظار دارند مثل آنها رفتار کنند اما این درست نیست. بهتر است هر دو نفر درکنار اینکه با دوستانشان ارتباط دارند، همسرشان را هم به داشتن این روابط تشویق کنند. اگر همسر شما دوست‌های زیادی ندارد، می‌‌توانید به او برای گسترش روابطش کمک کنید. او را تشویق کنید دوستانش را به شما نشان دهد و هر از گاهی در مهمانی‌ها با حضور آنها شرکت کنید. مطمئن باشید اگر همسرتان را در داشتن روابط محدود کنید، او هم به خودش اجازه می‌‌دهد چنین توقعی درباره شما داشته باشد.این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که برای ارتباط با دوستان (در حد متعادل) از قبل همسر خود را مطلع کنید.
به‌عنوان مثال اگر نیاز دارید وقتی را به تنهایی با دوستانتان بگذرانید باید از قبل برای آن برنامه‌ریزی کنید و شرایط را برای همسرتان توضیح دهید. ممکن است شما هفته‌ای یک ناهار را برای گذراندن با دوستانتان در نظر بگیرید. اطلاع ندادن یا ناهماهنگی رفتار درستی نیست. همچنین گاهی اوقات می‌‌توانید از دوستانتان خواهش کنید بعضی وقت‌ها با شما و همسرتان در کنار هم ارتباط داشته باشند. این کار باعث می‌‌شود دوستان و همسرتان با شناخت و درک یکدیگر، تلاش شما را برای تعادل برقرار کردن در روابط درک کنند.بهتر است بدانید بعد از ازدواج دوران مجردی پایان‌یافته است و خیلی چیزها در زندگی شما با ازدواج تغییر می‌‌کند. روابط دوستانه یکی از مواردی است که با این دوران تغییر می‌‌کند و همان‌طور که گفته شد وقت آزاد و اولویت‌بندی افراد با این تغییر شرایط عوض خواهد شد، اما یک راهکار دیگر هم وجود دارد؛ شما دیگر مثل گذشته زمان آزاد زیادی نخواهید داشت اما حذف کلی و قطع رابطه با دوستان هم درست نیست. به همین دلیل یکی از راهکارها این است که در مورد روابط خود خوب فکر کنید. آنهایی که برایتان مهم‌تر است را در ذهن مشخص و برای تمدید روابط با آنها برنامه‌ریزی کنید. شما می‌‌توانید دوستان جدیدی هم پیدا کنید.دوستانی که زوج باشند و شما بتوانید همراه با همسرتان در کنار آنها وقت بگذرانید، اما تمام این شرایط زمانی امکان‌پذیر است که زوجین با یکدیگر به نتیجه و تفاهم رسیده باشند و قبل از هر تصمیم‌گیری با یکدیگر گفت‌وگو کنند.
ناپختگی زن و شوهر یکی از مهمترین دلایل توجه بیش از حد زن یا شوهر به دوستان خود و بی‌توجهی نسبت به همسر می‌باشد.
برای تشکیل خانواده زن یا مرد باید به درجه‌ای از پختگی فکری و عاطفی رسیده باشند که بدانند از این به بعد خانواده‌ای که تشکیل داده‌اند بر خانواده پدری و مادری و دوستان قبل از ازدواج تقدم دارد. مرد یا زنی که پس از ازدواج هم بخواهد همان روابط گذشته را با پدر و مادر خود و یا با دوستان قبلی خود حفظ کند به این معنی است که هنوز در عوالم گذشته سیر می‌کند و نتوانسته است با این حقیقت روبه‌رو شود که اکنون منظومه خانوادگی او متفاوت است.
از سوی دیگر گاهی از اوقات هم دیده می‌شود که همسر نمی‌تواند نیازهای عاطفی، فکری و اجتماعی طرف مقابل خود را برآورده کند، بنابراین فقط یک نقش حاشیه‌ای بر عهده می‌گیرد و طرف مقابل او بالاجبار زندگی مستقل از چارچوب خانواده را برای رفع نیازهای فکری، عاطفی و اجتماعی خود ادامه می‌دهد.
بنابراین مهمترین علت تداوم دوستی‌های گذشته زن و شوهر پس از ازدواج و مقدم دانستن آنها بر رابطه با همسر، ناپختگی همسران می‌باشد و راه‌حل آن عبارت است از اینکه طرفین بکوشند به نیازهای دیگری پی ببرند و آنها را برآورده سازند.
برای نمونه مردی که علاقه‌مند است به گردش و سفر برود اما زنی دارد که مطلقاً علاقه‌ای به سفر ندارد ممکن است با دوستان خود به سفر برود، اینجاست که زن باید اجتماعی‌تر شود و خود را با خواسته‌های همسرش منطبق کند.
یا مردی که مطلقاً به فکر مطالعه و گفت‌وگو در مورد مسائل روز و اجتماعی نیست و در خانه فقط ساکت در گوشه‌ای می‌نشیند و صحبتی نمی‌کند، ممکن است همسر او برای ایجاد ارتباط اجتماعی و گفت‌وگو به دوستان خود پناه ببرد. در اینجا هم لازم است آقا به نیاز همسرش به ارتباط کلامی توجه کند. یکی دیگر از دلایل رفیق‌بازی عبارت است از اینکه دیدگاه‌های مشترک و سرگرمی‌های یکسان بین زن و شوهر وجود ندارد که باز در اینجا ضروری است طرفین بکوشند با شناختن نیازهای یکدیگر در رفع آنها مشارکت کنند.

نوشته شده توسط admin در پنجشنبه, ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۵:۲۹ ق.ظ

دیدگاه


+ 8 = چهارده