نماينده مردم اروميه در مجلس:

ردصلاحیت‌ها وزن مجلس را پایین می‌آورد

ردصلاحیت‌ها وزن مجلس را پایین می‌آورد

گروه خبر:رئیس فراکسیون اهل سنت گفت: برخی نمایندگان به جای بررسی طرح‌ها و لوایح به دست دیگر نمایندگان نگاه می‌کنند و اگر عدد ۲ را با دست نشان‌دهند، رای مخالف می‌دهند و اگر عدد ۴ را نشان دهند، موافقت می‌کنند. عابد فتاحی در گفت‌و‌گوی تفصیلی با ایلنا? ضمن انتقاد ازرفتار برخی نمایندگان مجلس نهم، به مسائلی از جمله ماجرای حمله نمایندگان تندروی مجلس به علی مطهری،انگیزه‌های سیاسی نمایندگان درمخالفت با دولت، نحوه تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس دهم توسط شورای نگهبان و ممنوع‌التصویری رئیس دولت اصلاحات، تاثیر جناح‌بندی‌های سیاسی در رای‌گیری‌های مجلس، سرنوشت برجام، دلایل حجم بالای سوالات نمایندگان از ورزای دولت یازدهم و سکوت در برابر تخلفات دولت دهم، نقش انگیزه‌های شخصی نمایندگان در موضع‌گیری‌های سیاسی، انتخابات مجلس دهم و احتمال پیروزی جریان اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا در انتخابات و اقدامات دولت درخصوص مسائل اقلیت‌های قومی و مذهبی پرداخت.
نگذاشتم آقاتهرانی نطق مطهری را پاره کند:
رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس در ابتدای این گفت‌وگوی تفصیلی ضمن تشریح ماجرای حمله نمایندگان به علی مطهری و تلاش برای پاره‌ کردن نطق او، اظهار داشت: باتوجه به شناختی که از آقای مطهری داشتم و می‌دانستم از آنجا که ایشان کلامی خلاف منافع ملی ما به زبان نمی‌آورند، احتمالاً مخالفت و اعتراض نمایندگان بنابر انگیزه‌های سیاسی و جناحی صورت گرفته‌ است و به همین‌دلیل جلوی حمله به ایشان ایستادم. مطهری فرزند یکی از بزرگترین شهدای انقلاب است که ما روز شهادتش را به‌عنوان روز معلم می‌شناسیم و خود ایشان نیز همیشه با نطق‌های دلسوزانه‌شان چه در مجلس هشتم و چه در مجلس نهم ثابت‌کرده‌اند، با دیگران تفاوت دارند.
وقتی سرنوشت رای‌گیری‌های مجلس به رویکرد جناحی نمایندگان گره می‌خورد :فتاحی در پاسخ به اینکه دلیل سوال زیاد اعضای جبهه پایداری از دولت و حمله یکدست این گروه به دولت چیست? تصریح کرد: متاسفانه سرنوشت بسیاری از رای‌گیری‌های مجلس بر اساس نگاه جناحی و سیاسی نمایندگان و تغییر می‌کند. ما بارها شاهد بودیم،‌ برخی از نمایندگان به جای بررسی طرح‌ها و لوایح به دست دیگر نمایندگان نگاه می‌کنند و اگر عدد ۲ را با دست نشان‌دهند، رای مخالف می‌دهند و اگر عدد ۴ را نشان دهند، موافقت می‌کنند.
جامعه یک‌دست زمینه‌ساز استبداد است:وی اضافه کرد: البته وجود نگاه‌ها و صداهای مختلف حق مجلس و جامعه است و اگر اجتماعی یک‌دست داشته‌باشیم به‌سوی استبداد خواهیم رفت. ما باید در راستای ترویج افکار و دیدگاه‌های مختلف در جامعه تلاش کنیم و این افکار را به نفع منافع ملی کانالیزه‌کینم. آن‌چنان که در اسلام نیز تاکید شده که تمامی حرف‌ها را بشنوید و بهترین را برگزینید. یعنی من به‌عنوان نماینده مردم باید آن‌قدر شجاعت داشته‌باشم که اگر طرحی ازسوی برادران‌مان در جبهه پایداری مطرح شد، بدون ذهنیت منفی آن را مطالعه کنم و درصورتی که آن طرح را جاذب و در راستای منافع ملی یافتم، بنابر حق شرعی که بر گردن دارم، به آن رای مثبت بدهم. چراکه اگر غیر از این رفتار کنم، انسان درستی نیستم و برای مردم کشورم مفید نخواهم بود.
این نماینده اهل سنت مجلس اعلام کرد: به‌هرحال مسائل و برخوردهای جناحی حد و حدودی دارد و این برخوردها باید مطابق با محورهای عقلایی، انصاف، ایمان و تقوا باشد. اگر کسی ایمان و تقوا داشته‌باشد و از خدا بترسد و حرمت پیامبرش را حفظ کند و بداند که نماینده مردم است و باید به آنها احترام گذاشته و شرایط آنها را درک کند. ما باید فضا را برای بیان تمامی نظرات آماده‌ کنیم تا بتوانیم به بهترین نظرات عمل کنیم. اگر این‌گونه عمل کنیم، تفاوتی ندارد که نزدیک به کدام جریان و جناحی باشید و خودبه‌خود در راستای منافع کشور عمل خواهید کرد.
کمیسیون ویژه تصمیم‌گیرنده نهایی درباره برجام نیست:فتاحی اضافه کرد: ابتدا این را بگویم که به‌نظر من، دکتر پزشکیان باتوجه به تسلط به زبان‌های انگلیسی و عربی و تجربه وزارت و نماینده مجلس، بهترین گزینه برای ریاست کمیسیون ویژه بررسی برجام است. البته حال که این مسئولیت به آقای زاکانی واگذار شده است. من برای ایشان آرزوی موفقیت دارم اما نکته‌ای که نباید فراموش کنیم این است که کمیسیون ویژه تصمیم‌گیرنده نهایی درباره برجام نیست.
ریزش درمجلس دهم بی‌سابقه خواهد بود:فتاحی اعلام کرد: به گمان من ریزش در نمایندگان مجلس دهم بیشتر از هر دوره دیگری باشد و تعداد قابل‌توجهی از نمایندگان امروز قادر به حضور در مجلس بعدی نباشند و دلیل آن هم برخورد بیش از حد سیاسی نمایندگان مجلس با مسائل مختلف است که تاحدودی موجب دلسردی و رنجش مردم از برخی از آنان گردیده‌است. از دیگر سو مردم تمایل بسیاری به انتخاب افراد معتدل‌تری دارند که به کشور و مردم توجه بیشتری دارند.
وی افزود: نکته نخست اینجاست که سیاست‌های دولت روحانی،‌ به‌ویژه تصمیم‌های دولت در بحث سیاست خارجی بسیار جاذب است، چراکه دستاوردهای دولت بسیار روشن و مثبت بوده‌است و در مسائل داخلی نیز مردم آگاهند که چیزی را از دست ندانده‌اند و نیز می‌دانند که دست دولت خالی است و اگر امکانات لازم را در اختیار داشت، همان‌طور که در بحث سیاست‌خارجی تا این حد موثر و مثبت عمل کرد، در مسائل داخلی نیز اقدام به سیاست‌های تاثیرگذاری می‌نمود.
نماینده ارومیه یادآور شد: به‌هرحال ترکیب مجلس دهم بیش از همه‌چیز به میزان مشارکت مردم و تعداد رای‌دهندگان بستگی دارد. ما در انتخابات‌هایی که در کشورمان برگزار می‌شود، همیشه یک قانون نانوشته داریم؛ اگر میزان شرکت‌کنندگان از ۵۶ الی ۶۰ درصد بیشتر باشد، جریان موسوم به اصلاحات پیروز خواهد بود و اگر میزان مشارکت کمتر از ۶۰ درصد باشد، اصولگرایان پیروز خواهند بود.
اگر احساس‌کنم حضورم مانع اختلاف قومیتی و مذهبی است، نامزد می‌شوم:فتاحی در پاسخ به این سوال که آیا در انتخابات مجلس شرکت خواهید کرد یا خیر، اعلام کرد: باور کنید، این سخت‌ترین سوالی بود که پرسیدید. بارها شنیده‌ام که نمایندگان وقتی می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند،‌ مدعی می‌شوند مردم به در خانه‌ام آمدند و در و پنجره را شکستند و گفتند اگر شرکت نکنی، ما خودمان را آتش می‌زنیم و ما مجبور شدیم بنابر تکلیف الهی و شرعی در انتخابات شرکت کنیم. من هیچ‌گاه چنین چیزی نمی‌گویم و تنها به شرایط خودم می‌نگرم. مردم نه اجباری می‌کنند و نه در و پنجره ما را می‌شکنند. با این‌حال اگر احساس کنم،‌ باتوجه به نسبت جمعیتی استان آذربایجان غربی و نزدیکی تعداد ترک و کرد و شیعه و سنی، افرادی که درک درستی از مسائل استان دارند،‌ در رقابت انتخاباتی حضور ندارند و اگر احساس کنم این دوره هم می‌توانم از طرح مشکلات و اختلاف‌های قومیتی و مذهبی جلوگیری کنم، احتمالاً در انتخابات شرکت خواهم کرد.
رد صلاحیت‌ها وزن مجلس را پایین می‌آورد:فتاحی در پاسخ به این سوال که ردصلاحیت‌ها چقدر باعث پایین آمدن وزن مجلس و تجربه کاری نمایندگان شده است? با انتقاد از برخی نمایندگان مجلس نهم، خاطرنشان کرد: ما نه در بُعد قانونگذاری مجلس خوبی داریم و نه در بعد نظارت. خیلی انتقاد می‌کنند که چرا نمایندگان در رای‌گیری‌های داخل صحن شرکت نمی‌کنند، اما مسئله اینجاست که وقتی نماینده‌ای اساساً شناختی از مسائل ندارد، چگونه رای بدهد و به این ترتیب مجلس، تبدیل به یک مجلس ممتنع می‌شود? بنابراین طبیعی است رد صلاحیت‌های گسترده وزن مجلس را پایین می‌آورد.
برخی نمایندگان بعد از ۴سال هنوز آیین‌نامه داخلی مجلس را نخوانده‌اند:وی ادامه داد: متاسفانه به‌قدری نمایندگان با حواشی سیاسی درگیر می‌شوند که اساساً توجهی به قوانین ندارند. ما نمایندگانی داریم که بعد از ۴سال هنوز آیین‌نامه داخلی مجلس را نخوانده و هنوز حتی به موادی از قانون اساسی که به مجلس و کار نمایندگان مربوط است، اشراف ندارند. برخی نمایندگان تنها برای مطرح شدن در حوزه انتخابیه، دولت را زیر سول می‌برند:وی افزود: نکته دیگر این‌که متاسفانه نمایندگان به‌جای طرح مشکلات مردم،‌ تنها به دنبال فرصتی هستند که از پخش مستقیم مذاکرات و نطق‌های مجلس از رادیو و تلویزیون برای جذب آرا در حوزه‌های انتخابیه‌شان سواستفاده کنند. ما بارها شاهد بودیم که برخی نمایندگان از تمام لابی‌های خود استفاده می‌کند تا یک دقیقه از تریبون مجلس سخنرانی کند و فلان انتقاد از دولت یا بهمان سوال از وزیر را مطرح کند و این درحالی است که نمایندگان دسترسی بسیار خوبی به خود وزرا و دولت دارند و اگر به‌دنبال حل مشکل باشند، به‌راحتی می‌توانند مسائل‌شان را با دولت درمیان بگذارند
دولت تدبیر و امید موفق‌ترین دولت جمهوری اسلامی در بحث اقلیت‌ها:فتاحی در پایان ضمن تقدیر از عملکرد دولت در بحث اقلیت‌های قومیتی و مذهبی تصریح کرد: تا به امروز هیچ‌دولتی به اندازه دولت »تدبیر و امید« در بحث اقلیت‌ها کارآیی نداشته و سیاست‌گذاری بسیار مثبتی ازسوی دولت در این خصوص انجام گرفت و فرهنگی که ازسوی آقای روحانی نهادینه شد، برای دولت‌های آتی نیز راهگشا باشد. حتی درصورتی که ایده‌های دولت در بحث اقوام و اقلیت‌ها به‌طور کامل عملیاتی نشوند، باز هم تلاش دولت در این خصوص جای تقدیر دارد.

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۶:۵۶ ق.ظ

دیدگاه


6 × یک =