مدير هماهنگي منابع شرکت آب منطقه اي آذربايجان غربي:

ذخایر آب زیرزمینی حوضه دریاچه ارومیه ۱۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یافت

ذخایر آب زیرزمینی حوضه دریاچه ارومیه ۱۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یافت

گروه خبر: مدیر هماهنگی منابع شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: با اقدامات موثر و عملی در راستای کاهش مصرف آب، ذخایر آب زیرزمینی حوضه دریاچه ارومیه ۱۰۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
سعید عیسی پور در جلسه مشترک با مسئولان استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: این افزایش ذخایر آبی با اجرای ۱۴ ریز طرح از جمله فعالیت مستمر اکیپ های گشت و بازرسی، انسداد چاه های غیرمجاز با همراهی کشاورزان، نصب کنتورهای هوشمند و توقیف دستگاه های حفاری غیرمجاز حاصل شده است.
وی اضافه کرد: اقدامات دقیق و به موقعی در خصوص لایروبی رودخانه ها و انهار منتهی به دریاچه ارومیه در دولت یازدهم انجام شد که روند بسیار مناسب آبرسانی به دریاچه را در پی داشت.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین نتایج این لایروبی، مدیریت سیلاب اواخر فروردین سال جاری در استان بود که علاوه بر کاهش خسارت_ها، در افزایش ورودی آب به دریاچه ارومیه مفید بود.مدیر هماهنگی منابع شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: این شرکت با تمام توان در اجرای طرح های احیا و تعادل بخشی و طرح های مصوب احیای دریاچه ارومیه مصمم است.
به گزارش ایرنا حجم آب دریاچه ارومیه با تدبیر دولت روحانی از ۵۰۰ میلیون مترمعکب در دوران بحرانی و زمان آغاز به کار دولت یازدهم به بیش از ۲٫۵ میلیارد مترمکعب در زمان حاضر رسیده است. ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیا این دریاچه آغاز کرد اما در سریع ترین زمان ممکن طرح های ۴۴ گانه نهایی و زودبازده برای تثبیت آب دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این ستاد کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کرد. ۴۱۲ کیلومتر لایروبی رودخانه های اصلی منتهی به دریاچه ارومیه، ساماندهی سردهنه های رودخانه_ها، انسداد یکهزار و ۲۰۰ چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی از اقدام های زودبازده دولت یازدهم برای تثبیت وضعیت این دریاچه بوده است. دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ظرف مدت ۱۰ سال به سطح تراز اکولوژیک خود یعنی یکهزار و ۲۷۴ متر از سطح آب های آزاد برسد. یکی از مهمترین مصوبه های این ستاد کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تامین تا سر مزرعه است.
در سال های ۹۳ و ۹۴ در مجموع ۴۱۴ کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله پلی اتیلن به اجرا درآمده و ۱۲ هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان های آذربایجان غربی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده را تحت پوشش انتقال آب مدرن قرار داده است. طرح تشکیل و تجهیز شبکه سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی استان نیز در راستای اجرای مصوبه های ستاد احیای دریاچه ارومیه در زمان حاضر ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. تصفیه خانه گلمان که از دیگر طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای نگین آبی آذربایجان است، در سال جاری به بهره برداری می رسد و سالانه ۲٫۵ میلیون مترمعکب آب به دریاچه ارومیه روانه می_کند. تاکنون ستاد احیای دریاچه ارومیه ۱۰۰ میلیارد ریال برای مقابله با ریزگردهای این دریاچه هزینه کرده است.

نوشته شده توسط admin در دوشنبه, ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۵:۴۰ ق.ظ

دیدگاه


6 − = سه