دولت ۴۰۰ میلیارد تومان پول بی زبان را در ماجرای ذرت های آلوده نفله_کرد

دولت ۴۰۰ میلیارد تومان پول بی زبان را در ماجرای  ذرت های آلوده نفله_کرد

گروه اقتصادی : آنچه در ماجرای ذرت های آلوده دیده نشد موضوع هدر رفت منابع عمومی بود به طوری که ۱۹۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان، ارزش این محموله است که بر اساس برآورد انجام شده مجلس، برای امحای آن باید ۲۰۰ میلیارد تومان نیز هزینه کرد. در موضوع ورود ۱۴۵ هزار تن ذرت های آلوده به کشور، فارغ از بحث سلامت جامعه و اینکه این محموله در بازار توزیع شده یا نشده به موضوع مهم دیگری توجهی نشده است.
در کنار موضوع سلامت جامعه آنچه را نیز که باید توجه داشت منابع مالی است که برای واردات این محصولات هزینه شده به طوری که با در نظر گرفتن رقم ورود ۱۴۵ هزار تن ذرت آلوده به کشور سرمایه عظیمی از منابع بیت المال به هدر رفته است.
نرخ هر کیلوگرم ذرت ۱۳۵۰ تومان است(نرخ مصوب) که با یک ضرب ساده در ۱۴۵ هزار تن ذرت آلوده مشخص می شود معادل ۱۹۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان از منابع مالی از دست رفته است؛ از طرفی باید توجه داشت برای امحای این محموله نیز باید هزینه کرد به طوری که بر اساس اعلام رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه امحای این محموله است تا به محیط زیست آسیبی وارد نشود. امیر خجسته نائب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ و رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی اما در این ارتباط مسائل دیگری نیز بیان کرده است به طوری که او میزان ذرت آلوده وارد شده به کشور را ۵۰۰ هزار تن می داند.
وی در این ارتباط گفت: سرنوشت ۳۵۵ هزار تن از مجموع ۵۰۰ هزار تن ذرت آلوده وارداتی به کشور هنوز مشخص نبوده بلکه در هاله ای از ابهام است.وی افزود: این میزان ذرت سال ۱۳۹۵ از کشور برزیل بوسیله ۱۳ شرکت دولتی از جمله شرکت های متعلق به زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی به ارزش ۳۵ میلیون دلار وارد کشور شده است. تمامی این ذرت ها به قارچ آفلاتوکسین آلوده و بسیار خطرناک است.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس با بیان اینکه ذرت های آلوده برزیلی در انبارهای گمرک دپو شده است افزود: رئیس جمهور پس از بررسی و اعلام نظر تیم کارشناسی مجلس دستور امحای ذرت های آلوده را صادر کرده که البته امحای این حجم از ذرت مشکلات خاص خود را دارد.
خجسته اظهارداشت: برای امحای ذرت های آلوده برزیلی ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار، ۱۰۰۰ روز وقت و هفت هزار کامیون سنگین نیاز است.
وی با بیان اینکه ذرت های برزیلی از بدو ورود به کشور دارای آلودگی بوده است، گفت: جالب اینکه بدانید حجم ذرت های آلوده بر اساس آمار و ارقام اعلامی از سوی دستگاه ها ۱۴۵ هزار تن بوده اما بررسی ها و مستندات موجود نشان می دهد ۵۰۰ هزار تن ذرت از برزیل وارد شده است.
این در حالیست که نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان این که ۱۴۰ هزار تن ذرت آلوده دپو شده در گمرک بندر اما آلوده به قارچ سمی آفلاتوکسین است گفت: عده ای از مسئولان درباره موضوع واردات ذرت های آلوده قصور کرده اند. امیر خجسته با تشریح جزئیات واردات ۵۰۰ هزار تن ذرت آلوده به کشور اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دقیقی که از سوی مردم،دلسوزان و گمرکات به فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اصل ۹۰ رسیده ۱۴۰ هزار ذرت آلوده به قارچ سمی آفلاتوکسین است.
وی با بیان این‌که باید زمانی که آن ها وارد کشور شد مرجوع می شدند اما این اقدام صورت نگرفت، ادامه داد: باید مسئولان پاسخگو باشند چه کسی در این ۴ سال آن ها را مرجوع نکرده و در نزد خود نگه داشته است که با هر روز نگهداری سم آن ها بیشتر می شود.
وی با بیان این که گفته شده کسی نمی تواند از کنار انبار ذرت های آلوده عبور کند تا از وارد شدن آسیب به آن ها جلوگیری شود،‌ افزود: این آلودگی ۴ سال است روز به روز بیشتر می شود ولی همه در برابر آن سکوت کردند کسانی که بیانیه مشترک داده اند بجای تکذیب تعیین تکلیف کنند و از پنهان کاری خودداری کرده و اطلاعات دقیق را در اختیار مردم قرار دهند.
نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با طرح این سئوال “چه دستان پشت پرده ای وجود دارد” به خانه ملت گفت: مبدا ذرت های آلوده وارد شده برزیل است و با ۳۵ میلیون دلار ارز دولتی وارد شده اند.به نظر می رسد در این زمینه رانت وجود دارد که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است.
خجسته تاکید کرد: باید ذرت های آلوده وارد شده هرچه زودتر تعیین تکلیف شود و این اطمینان به مردم داده می شود که یک دانه از ۱۴۰ هزار تن ذرت های وارداتی آلوده وارد بازار نشده است.عده ای از مسئولان درباره موضوع واردات ذرت های آلوده قصور کرده اند و کمیسیون اصل ۹۰ با جدیت در حال پیگیری این موضوع است تا نتیجه حاصل شود.
به گزارش آرازآذربایجان به نقل از تسنیم ، وی با بیان این که ۳۶۰ هزار تن از ذرت های آلوده وارد شده سالم است، اظهار کرد:‌این ذرت‌ها پس از ورود به تایید سازمان استاندارد و وزارت بهداشت رسیده است.
وی از فرصت یک ماهه به مسئولان برای تعیین تکلیف وضعیت ذرت های وارد شده خبر داد.
Arazazarbaijan.aghtesadi@gmail.com

نوشته شده توسط admin در دوشنبه, ۲۰ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۲ ب.ظ

دیدگاه


− 3 = سه