نماينده مردم مياندوآب درمجلس:

داروهای تاریخ مصرف گذشته وارد داروخانه‌ها هم شده‌اند

داروهای تاریخ مصرف گذشته وارد داروخانه‌ها هم شده‌اند

گروه خبر: رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس، با بیان اینکه داروهای تاریخ مصرف گذشته وارد داروخانه‌ها هم شده‌اند تاکید کرد که مجازات سنگینی در انتظار سوداگران بازار دارو است.
به گزارش آرازآذربایجان ، همایون هاشمی ، در مورد فروش داروهای تاریخ مصرف گذشته در قالب بازار سیاه، گفت: هر دارویی که تاریخ مصرف گذشته باشد باید امحا شود و این در حالی است که گاه این داروها در گمرک به دلیل تاخیر ناشی از بروکراسی اداری به تاریخ انقضا نزدیک می‌شوند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی، ادامه داد: دستورالعمل برخورد و نحوه مواجهه با داروهای تاریخ مصرف گذشته تعیین می‌کندکه کدام بخش باید به این مهم نظارت کرده و کدام بخش باید دستور امحای این نوع داروها را صادر کند، ضمن اینکه توزیع داروهای تاریخ مصرف گذشته یا دستکاری تاریخ مصرف داروها جرم محسوب می‌شود، علاوه بر اینکه اقدامی غیر اخلاقی و غیر مسئولانه است.
وی اظهار کرد: وقتی از نظر علم پزشکی و سلامت بر بدنه دارویی تاریخ مصرفی درج می‌شود بدین معناست که بعد از تاریخ تعیین‌شده، دارو اثربخشی و کارایی لازم را ندارد و مداخله غیرمسئولانه در معالجه بیمار است، از سوی دیگر عرضه این نوع داروها آسیب اقتصادی نیز به همراه دارد.
هاشمی بیان کرد: متاسفانه وقتی نظارت در کشور ضعیف باشد و داروهای فوریتی هم روزبروز در کشور افزایش پیدا کند باید منتظر بروز این گونه اعمال غیرمسئولانه و غیراخلاقی و ایجاد بازار سیاه و اقدامات پشت پرده‌ای نیز باشیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: ورود دولت به پروسه واردات دارو و فعالیت شرکت‌های شبه دولتی یک رانت و موازنه غیرمسئولانه‌ای ایجاد می‌کند، چرا که وظیفه ذاتی خود را فراموش می‌کند و وارد عرصه‌های تصدی‌گری می‌شود، ضمن اینکه واردات و خرید دارو از جمله وظایف دولت نیست و تنها باید به این حوزه‌ها نظارت کند.
وی یادآورشد: هم‌اکنون باید بخش غیردولتی چابک شود و ارز مورد نیاز در اختیار آنها قرار گیرد و نظارت دقیقی بر بازار و شبکه توزیع دارو وجود داشته باشد، و این در حالی است که دولت با برخی رفتارهایی که علیه تولید و چرخش بازرگانی صحیح بوده، منجر به پیچیدگی این روند می‌شود.
هاشمی در پاسخ به این پرسش که امکان دارد داروهای تاریخ مصرف گذشته وارد داروخانه‌ها هم شده باشند، خاطرنشان کرد: متاسفانه متخلفان راهکارهایی برای دور زدن قانون هم دارند، بنابراین در این مورد فکر و هزینه می‌کنند، کما اینکه تجربیات بدی در این مورد داریم که با جابجا کردن و دستکاری تاریخ داروها اقدام به فروش داروهای تاریخ مصرف گذشته کرده‌اند و مصرف‌کنندگان هم متوجه این موضوع نمی‌شوند، چرا که این اقدام با چنان مهارتی از سطح بداخلاقی و دقت انجام می‌شود که گاه پخش‌کنندگان هم از آن آسیب می‌بینند و داروخانه ها هم متوجه نمی‌شوند و در نهایت داروهای تاریخ مصرف گذشته از طریق شبکه‌های تعریف‌شده وارد بازار می‌شوند و این اقدام نیز در پی ضعف نظارت صورت می‌گیرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، در رابطه با عرضه واکسن آنفولانزای تاریخ مصرف گذشته در داروخانه‌ها، تصریح کرد: تاکنون گزارشی در این مورد نرسیده است، اما با وجود بازار سیاه و کمبود دارو بروز هر گونه تخلفی امکانپذیر است و واحدهای نظارتی هم باید با همین مبنا دقت بیشتری داشته باشند و به گزارش‌های مردمی با قید فوریت رسیدگی کنند.
رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مجازات سنگینی در انتظار سوداگران بازار دارو است، تاکید کرد: افرادی که هر گونه تخلفی در حوزه سلامت و دارو مرتکب می‌شوند، مجرم هستند و قطعا با آنها به طور جدی برخورد خواهد شد./همچنین رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس شورای اسلامی، گفت: ارائه کارنامه‌ نسخه نویسی اگر در قالب بررسی، نظارت و اطلاع‌رسانی و با رعایت شان پزشک انجام شود کار شایسته‌ای در راستای توسعه خدمات به بیماران است.
همایون هاشمی د، در رابطه با ارائه کارنامه نسخه نویسی به پزشکان گفت: این طرح در گذشته نیز وجود داشته است به این صورت که سازمان تامین اجتماعی از پزشک درخواست ‌می‌کرد گوشه نسخه تشخیص بیماری نوشته شود.
کنترل نسخه‌ پزشکان در همه کشور‌ها رایج است اما نباید به گونه‌ای اجرا شود که شان، هویت و قلم مستقل و علمی پزشک تحت الشعاع قرار بگیرد. ارائه کارنامه پزشکی نباید به دامنه فعالیت پزشک آسیب برساند
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: پزشکان در مراکز علمی و کارشناسی تحصیل کرده و آموزش‌های لازم را دیده‌اند و دارو‌های غیر ضروری و پاراکلینیکی برای بیمار درخواست نخواهند کرد. اجرای طرح کارنامه دارویی و کنترل نسخه پزشکان نباید به دامنه فعالیت‌های آنها آسیب برساند. پزشک ضمن رعایت اصول قانونی و حرفه‌ای در ارائه نسخه اختیارات خودش را دارد.
*کارنامه پزشکی در کوتاه مدت تاثیری بر کاهش مصرف دارو در ایران ندارد
وی ادامه داد: ارائه کارنامه‌ نسخه نویسی اگر در قالب بررسی، نظارت و اطلاع‌رسانی و با رعایت شان پزشک انجام شود کار شایسته و مفیدی در راستای توسعه خدمات پزشکی به بیماران است، اما در کوتاه مدت تاثیرگزار نخواهد بود و بیشتر باید آموزش‌های بازآموزی توسط سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور طی دوره‌های مخصوصی حین خدمت داده شود.
*اولویت پزشکان بهبودی بیماران است نه منافع اقتصادی
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در رابطه با تاثیر کارنامه دارویی به پزشکان بر افزایش تجویز داروهای ایرانی، افزود: پزشک طبق آموزه‎‌های پزشکی در نوشتن نسخه ابتدا منافع و بهبودی بیمار را در نظر می‌گیرد و مباحث اقتصادی در مرحله دوم است، اگر پزشکی منفعت بیمار را فدای مسائل اقتصادی کند از اخلاق پزشکی خارج شده است.
*نظارت بر نسخه‌ها پزشکان، کیفیت خدمات به بیماران را ارتقا می‌دهد
این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: بسیاری از کشورها مشکلات اقتصادی دارند ولی نسخه‌هایشان را درجه بندی نمی‌کنند، هر بیماری نسخه و بررسی‌های خاص خودش را دارد، نمی‌شود به خاطر بعضی مباحث از قوانین و اخلاق حرفه‌ای پزشکی عبور کرد. نظارت بر نسخه‌ها و ارسال گزارش ماهانه به پزشکان می‌تواند در راستای خدمت به بیماران و کنترل تجویز دارو موثر باشد.
رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس شورای اسلامی، درباره تجویز داروهای خارجی که توسط برخی از پزشکان صورت می‌گیرند گفت: داروها مانند انواع بیماری‌ها دسته بندی می‌شوند، اگر پزشکی تنها از برند خاصی استفاده ‌کند، اشتباه است، اعتماد پزشکان به برند خاصی از دارو به دلیل سابقه آن است و هدف حمایتی وجود ندارد./

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۰ ق.ظ

دیدگاه


هفت − = 1