جشن و جشنواره های عجیب و غریب در فرهنگ ملل

جشن و جشنواره های عجیب و غریب در فرهنگ ملل

گروه فرهنگی:هرساله فستیوال‌ها وجشن‌های زیادی در سراسر اروپا برگزار می‌شود که شماری از آنها بسیار منحصر به فرد و به عبارتی عجیب و غریب‌اند؛ از جشن “توماتینا” در اسپانیا گرفته تا پیکارهای “فوتبال تاریخی” در ایتالیا.
منطقه هارتس در آلمان هر ساله در شامگاه ۳۰ آوریل شاهد جشن جادوگران است که با برپا کردن آتش و نیز رقص‌هایی ویژه همراه است. قدمت این جشن که معمولا در بیش از ۲۰ شهر و روستای منطقه هارتس برگزار می‌شود، به اواسط قرن هفدهم میلادی برمی‌گردد. هر ساله هزاران نفر از این جشن دیدن می‌کنند. شرکت‌کنندگان در این جشن لباس‌های شیطانی و ویژه جادوگران بر تن می‌کنند.جشنواره توماتینا جشنواره‌ای است که هر ساله در آخرین چهارشنبه ماه اوت (امسال ۳۱ اوت) در شهر بونیول در جنوب اسپانیا برگزار می‌شود. ده‌ها هزار نفر از نقاط مختلف جهان در این جشنواره دور هم جمع می‌شوند تا در نبردی خیابانی با گوجه فرنگی به جنگ هم بروند. توماتینا از جذابیت‌های توریستی اسپانیا به شمار می‌رود.یکی از فستیوال‌هایی که هر ساله در فنلاند برگزار می‌شود، به گیتار هوایی یا گیتار مجازی اختصاص دارد. شرکت‌کنندگان در این فستیوال در واقع ادای گیتار زدن را در می‌آورند و برای اجرا پرشور و نمایش قابلیت‌های خود تنها یک دقیقه وقت دارند. هیات داوران افزون بر ظاهر و لباس شرکت‌کنندگان به حرکت انگشت‌های آنان توجه می‌کنند.در شهر مانتون که در سواحل جنوب فرانسه قرار دارد، لیمو و مرکبات نقشی حیاتی بازی می‌کنند. از این رو هر ساله در ماه فوریه جشنی باشکوه در ستایش این میوه برگزار می‌شود. بیش از یکصد تن مرکبات در تزئین مجسمه‌ها و اشیایی عظیم به کار می‌رود که در کاروانی طویل در شهر به نمایش گذاشته می‌شود. شهر مانتون در سال ۱۹۲۹ بزرگترین تولید‌کننده مرکبات در اروپا محسوب می‌شد.
گلاسترشر در جنوب غرب انگلیس از مناطق تولید‌کننده‌ی پنیر محسوب می‌شود. هر ساله در ماه مه جشنی به مدت چهار روز برگزار می‌شود که در طی آن از بالای تپه‌ها توپ‌های پنیر به پایین قل داده می‌شوند و شرکت‌کنندگان باید آنها را تعقیب و شکار کنند. البته از آنجایی که پنیر‌های قل داده‌شده با سرعتی تا ۱۱۰ کیلومتر در ساعت در حرکت هستند، بندرت کسی موفق به شکار آنها می‌شود.مسابقات هایلند که در اسکاتلند شکل گرفته و امروزه در نقاط مختلف جهان برگزار می‌شود، رشته‌های گوناگونی را در بر می‌گیرد؛ از پرتاب تنه درخت گرفته تا نواختن نی‌انبان اسکاتلندی. شهر بریمر در اسکاتلند از معروفترین مکان‌های برگزاری این مسابقات است. ملکه الیزابت نیز معمولا مهمان این بازی‌ها است.جشن مرسه از مهمترین جشن‌های اسپانیا است؛ رویدادی که در فهرست میراث فرهنگی معنوی یونسکو به ثبت رسیده ا‌ست. این جشن در اواخر ماه سپتامبر در شهر بارسلون برگزار می‌شود. این جشن ریشه در آداب و رسوم منطقه کاتالان دارد و قدمت آن به قرن هجدهم میلادی برمی‌گردد. یکی از جذابیت‌های این جشن ساختن برج‌هایی انسانی به شکل‌های گوناگون است.یکی از دیگر مسابقات عجیبی که در آلمان برگزار می‌شود، جام جهانی پرتاب کیف دستی است. این مسابقات در شهر بوتروپ آلمان انجام می‌گیرند و شرکت‌کنندگان باید با به‌کارگیری تکنیک‌های مختلف کیف دستی را به دورترین نقطه ممکن پرتاب کنند. شرکت‌کنندگان در این مسابقه کشورهای مختلف جهان را نمایندگی می‌کنند.در شهر ایورا در شمال ایتالیا هر ساله به مناسبت کارناوال، جنگ پرتقال برگزار می‌شود که به یادآورنده شورش‌های مردمی در این شهر در قرون وسطی است. تیم‌های مختلفی که در این جشن شرکت می‌کنند، سه روز تمام با پرتقال به جنگ هم می‌روند. البته توریست‌ها هم می‌توانند در این جشن شرکت جویند، اما مسئولیت زخمی شدن با خود آنهاست.یکی از میدان‌های شهر فلورانس ایتالیا هر ساله شاهد “فوتبال تاریخی” است. در این مسابقات تیم‌های گوناگون شرکت دارند و فینال آن امسال در روز ۲۴ ژوئن برگزار می‌شود. در فوتبال تاریخی باید سعی کرد که توپ را درون دروازه تیم مقابل جای داد، البته با این تفاوت که مشت و لگد زدن هم در جریان مسابقه مجاز است. گفته می‌شود که قدمت این بازی‌ها به قرن شانزدهم میلادی برمی‌گردد.
البته رشته های عجیب وغریب هم کم نیستند ،اولش فکر می کردم همه دانشجویان دنیا مثل ما با درس ها دست و پنجه نرم می کنند, اما زهی خیال باطل عده ای از دانشجویان آن سر دنیا درس هایی را می گذراند که برای ما تقریبا شبیه کتاب داستان یا فیلم سینمایی است درس هایی که اگر صدبار هم بخوانیمشان، باز دلیل وجودشان را نمی_فهمیم.
نمره های پشت در اتاق استاد، خواهش و تمناها برای ناپلئونی پاس کردن، ریاضی و فرمول_های بی سر و تهش و هزاران کابوسی که وقت و بی وقت به سراغ آدم می آیند تا واحدهای دانشگاهمان را برایمان شیرین تر کنند. از صبح تا شب دلشوره مشروط نشدن داریم، کله هایمان از شدت استرس کچل می شود.شب های امتحان یکی بر فرق سر خودمان می زنیم یک سیلی هم به کتاب و روز بعدش هم عین آهو در برف می مانیم و به ورقه امتحان زل می زنیم. شما بگویید! آخر به این هم می گویند زندگی دانشجویی؟ اولش فکر می کردم همه دانشجویان دنیا مثل ما با درس ها دست و پنجه نرم می کنند، اما زهی خیال باطل. عده ای از دانشجویان آن سر دنیا درس هایی را می گذراند که برای ما تقریبا شبیه کتاب داستان یا فیلم سینمایی است. بعضی از دانشگاه های معروف دنیا رشته های عجیب و غریبی دارند که آدم به رشته بودنشان شک می کند. چه می دانم لابد در فرنگ این رشته ها بازار کار دارند؟!
برویم با زامبی ها قاطی شویم مرده های متحرک که در فیلم ها می آیند و خرخره آدم را می_جوند، یکی از رشته های دانشگاهی پرطرفدار هستند. آرنولد بلومبرگ، نویسنده کتاب زامبی ها از آن جایی که مطالعات گسترده ای در زمینه این دوستان ترسناک داشته، تصمیم گرفت تا رشته مطالعات زامبی ها را در دانشگاه بالتیمور تدریس کند. دانشجویان این رشته بیشتر به مشاهده فیلم_های کلاسیک زامبی می پردازند و این جور که پیداست، خیلی بهشان سخت می گذرد.
مطمئنم خانم جی.کی.رولینگ موقع نوشتن داستان های هری پاتر فکرش را هم نمی کرده که کتاب هایش را در دانشگاه درس بدهند. در دانشگاه دارهام که یکی از قدیمی ترین دانشگاه_های انگلستان است، رشته ای به نام هری پاتر و عصر افسون گری تدریس می شود.الان فکر می کنید که مثلا می آیند وردهایی را که هری پاتر می خواند و طرف را جزغاله می کرد، تدریس می کنند؟کاملا درست حدس زدید. در این رشته دانشجویان شعبده بازی و جادوی وردها را یاد می گیرند و بعد هم کلاه های فارغ التحصیلی را به هوا می اندازند. فقط مانده ام این دوستان محل کارشان کجاست؟همان رابین هودی که در جنگل_های شروود در حال جدال با داروغه بود، الان یکی از واحدهای درسی رشته تاریخ آن هم در مقطع کارشناسی ارشد است. رشته رابین هود در دانشگاه ناتینگهام تدریس می شود. در رشته رابین هودشناسی آوازهای خوانده شده نقد و بررسی می شوند. در پایان دوره تحصیلی دانشجویان رابین هودشناسی در رابطه با آوازهای قهرمانان قرون وسطا تحقیق می کنند.

نوشته شده توسط araz در سه شنبه, ۱۶ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۴:۳۵ ق.ظ

دیدگاه


پنج − 1 =