افزایش ۱۰٫۷۶ درصدی اعتبارات هزینه ای آذربایجان غربی در بودجه ۹۷

افزایش ۱۰٫۷۶ درصدی اعتبارات هزینه ای آذربایجان غربی در بودجه ۹۷

آراز آذربایجان- نماینده شهرستان های خوی و چایپاره به افزایش ۱۰٫۷۶ درصدی اعتبارات هزینه ای آذربایجان غربی در بودجه پیشنهادی سال ۹۷ اشاره کرد و گفت: این در حالی است که اعتبارات هزینه ای استانی در کل کشور به طور متوسط ۹ درصد افزایش داشته است.
سیدتقی کبیری افزود: ضریب بازگشت استانی یعنی برگشت درآمدهای استان به خود استان در آذربایجان غربی ۲٫۴ برابر شده که این ضریب در تهران یک رقمی، در هرمزگان ۵۸ درصد و در ایلام به ۵٫۱۶ برابر رسیده است.
وی با بیان اینکه سرانه درآمدهای استانی برای آذربایجان غربی ۳۲۳ هزار تومان و میانگین کشوری یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومان است، افزود: سرانه اعتبارات هزینه ای استانی برای آذربایجان غربی ۶۴۰ هزار تومان و میانگین کشوری آن نیز ۶۹۱ هزار تومان است.
وی افزود: سرانه اعتبارات عمرانی استانی برای آذربایجان غربی ۱۴۰ هزار تومان و میانگین کشوری ۱۲۹ هزار تومان است اما با توجه به نیاز و شرایط استان، جذب اعتبارات بیشتر باید مد نظر باشد.
نماینده شهرستان های خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی، سهم آذربایجان غربی از اعتبارات هزینه ای بودجه عمومی سال ۹۷ را ۲ هزار و ۱۲۴ میلیارد تومان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش نشان می دهد و گفت: از بودجه عمومی برای طرح های عمرانی استانی ۴۷۸ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که نسبت به سال گذشته ۸۰ میلیارد تومان کاهش نشان می دهد؛ البته نسبت به عملکرد سال ۹۵ رشد ۳۵۰ میلیارد تومانی را شاهد هستیم.
به گفته کبیری با لحاظ سهم ۲ درصدی از سه درصد حاصل از درآمد نفتی سهم استان های محروم، اعتبارات ارتقای شاخص های توسعه انسانی، اعتبارات موضوع مالیات بر ارزش افزوده و همچنین اعتبارات موضوع قانون استفاده متوازن از امکانات کشور، مجموع اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای (بودجه عمرانی) آذربایجان غربی به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
وی همچنین از افزایش ۱٫۸ برابری اعتبارات استانی کل کشور در بودجه ۹۷ نسبت به سال جاری خبر داد و گفت: این اعتبارات از ۲۳٫۵ هزار میلیارد ریال به ۶۶ هزار میلیارد رسیده است .
به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درآمدهای استانی هم از ۸۵۰ هزار میلیارد ریال به ۹۴۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
کبیری با اشاره به اینکه اعتبارات عمرانی استانی کل کشور هم با کاهش ۳۱ درصدی مواجه شده است، اظهار کرد: اعتبارات موضوع قانون استفاده متوازن از امکانات کشور با افزایش ۱۳ درصدی و اعتبارات استانی ویژه با افزایش چهار درصدی مواجه شده و در مجموع بودجه عمرانی استانی را تعدیل کرده و کاهش آن را به هشت درصد رسانده است.
وی میزان کاهش اعتبارات عمرانی آذربایجان غربی را ۱۷٫۹۰ درصد اعلام کرد و اظهار کرد: اعتبارات عمرانی این استان نسبت به متوسط کشوری کاهش کمتری دارد.
وی همچنین به ذکر مواردی در این خصوص پرداخت و افزود: کاهش اعتبارات عمرانی در بودجه سال آتی استان البرز به ۴۸ درصد رسیده و در استان خوزستان با رشد ۱۰ درصدی مواجه شده است.
به گزارش ایرنا درحال حاضر حدود ۶ هزار پروژه عمرانی ملی و حدود ۶۵ هزار پروژه عمرانی استانی نیمه تمام در کشور وجود دارد که به دلیل کمبود منابع بودجه عمومی، تکمیل آنها به تعویق افتاده است.
دولت در راستای تشویق حضور بخش خصوصی و تعاونی و همچنین تکمیل پروژه های عمرانی نیمه تمام در نظر دارد از روش مشارکت عمومی- خصوصی با اهرم نمودن منابع مالی خود و ترکیب آن با تسهیلات بانکی، تسهیلات صندوق توسعه ملی و نیز آورده اشخاص، نسبت به تکمیل پروژه های عمرانی نیمه تمام و توسعه زیرساخت های کشور اقدام کند.
در این راستا برنامه ریزی شده است که حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان از روش مشارکت عمومی- خصوصی در بخش های اولویت دار کشور در سطح ملی و استانی، منابع تجهیز شود؛ برای تسهیل این فرآیند تبصره بودجه ای خاصی تعبیه شده و دولت کتاب «رویکرد مشارکت خصوصی- عمومی» که شامل لیست پروژه های عمرانی قابل واگذاری به همراه روش و نظام انگیزشی این رویکرد بوده را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است.
دولت تدبیر و امید با لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور قصد دارد تا موفقیت های اقتصادی خود را در سال آینده نیز ادامه دهد و از همین رو رویکرد اصلی لایحه را «رشد اقتصادی فراگیر، ‌اشتغال زا و ضد فقر» تعیین کرده است.
منبع: ایرنا

نوشته شده توسط admin در چهارشنبه, ۲۷ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۱ ق.ظ

دیدگاه


4 − دو =