ابراز عشق را برای خودتان ساده تر کنید

ابراز عشق را برای خودتان ساده تر کنید

گروه خانواده و سلامت: شما چطور به همسرتان نشان می دهید که او را دوست دارید؟ آیا این احساس را به راحتی به همسرتان بیان می کنید یا جزء کسانی هستید که در ابراز احساسات به همسرشان با لکنت مواجه می شوند؟
شاید شما هم این جمله را شنیده باشید که می_گوید »آغاز کردن یک رابطه کار چندان سختی نیست، چیزی که سخت است نگه داشتن آن رابطه است«. مصداق واقعی این جمله را می شود در ازدواج دید. برای اینکه یک ازدواج در پیچ و خم های زندگی دوام بیاورد اسباب و وسائط زیادی لازم هستند که یکی از مهم ترین و اساسی ترین آنها عشق بین زن و شوهر است. اما خود عشق هم برای دوام آوردن، نیاز به چیزی دارد به اسم »ابراز شدن«، کاری که انجام آن برای خیلی از زن یا شوهرها چندان آسان هم نیست.ریشه مشکل بسیاری از مراجعه کنندگان به کلینیک های مشاوره، به خصوص خانم ها، این گلایه است که شوهرشان به آنها ابراز عشق نمی کند. دشواری در ابراز عشق از سوی همسران این افراد دلایل زیادی دارد که چند مورد از برجسته ترین آنها شامل نکات زیر هستند: آنها از مهارت کافی برای ابراز احساسات برخوردار نیستند. یکی از شایع ترین دلایلی که خیلی از زبان زن یا شوهرهای این چنینی شنیده می شود به عنوان مثال این است که »چی کار کنم؟ من بیشتر از این بلد نیستم ….«.
باورهای ریشه داری دارند که جلوی ابراز محبت آنها را می گیرد. این باورها دو دسته اند: دسته اول باورهایی هستند که ریشه در فرهنگ عمومی جامعه دارند مانند اینکه ابراز احساسات مرد نسبت به همسرش به عنوان پاشنه آشیل رفتار او که موجب سوء استفاده همسر در آینده خواهد شد تلقی می شود. دسته دوم باورهایی هستند که ریشه در دوران کودکی فرد دارند. به عنوان مثال اگر فرد در دوران کودکی از طرف پدر و مادرش مورد بی توجهی قرار گرفته باشد یا طرد شده باشد، این باور در او شکل می گیرد که بهتر است احساساتش را بروز ندهد تا بتواند از آسیب دیدن عاطفی خودش پیشگیری کند. مسلماً چنین افرادی در آینده با مشکلاتی در ابراز احساسات مواجه خواهند شد. همسرشان ذوقشان را کور کرده است. اصولاً هر رفتاری اگر با بی توجهی یا توجه منفی همراه بشود کمرنگ می شود و چه بسا که بعد از مدتی هم از بین برود. گاهی اوقات در بررسی رفتار کسانی که در ابراز عشق به همسرشان با مشکل مواجه هستند به موقعیتهایی بر می خوریم که آنها به ابراز عشق نسبت به همسرشان پرداخته اند اما به دلیل اینکه بازخورد مناسبی را از طرف همسرشان دریافت نکرده اند، از تکرار آن منصرف شده اند. . برای به زبان آوردن عشقشان احساس ضرورت نمی کنند. بعضی ها چون خودشان اهل عملند، تصور می_کنند که همسرشان هم باید از روی اعمال و رفتارهای آنها متوجه میزان عشقشان بشود!
چگونه ابراز عشق به همسر را برای خودتان ساده تر کنید؟
گفتن «دوستت دارم» به همسر، برای همه کار ساده ای نیست. برای کسانی که زبانشان برای بیان چنین احساساتی به همسرشان نمی چرخد، ما چند پیشنهاد داریم: تصمیم بگیرید. اگر شما در ابراز احساس به همسرتان مشکل دارید اما می_خواهید دیگر اینطور نباشید، پس به دنبال ایجاد یک تغییر مثبت در خودتان هستید. ولی از آنجا که تغییر کردن کار سریع و آسانی نیست و نیاز به اراده و پشتکار زیادی دارد، پس شما نیاز به یک راهنمای مشوق دارید. همسرتان را از تصمیمتان مطلع کنید. بهتر است همسرتان از این تصمیم شما آگاه باشد تا هم بیشتر متوجه
گفتن »دوستت دارم« به همسر، برای همه کار ساده ای نیست.
اهمیتی که او و زندگی مشترکتان برای شما دارد بشود و هم اینکه مبادا از روی بی اطلاعی تلاش شما برای تغییر را با بی ذوقی پاسخ بدهد و ناخواسته موجب نیمه کاره ماندن تصمیمتان بشود. از کارهای ساده تر شروع کنید. برای مثال به همراه همسرتان آلبوم عکس را ورق بزنید و درباره احساسی که در زمان گرفتن فلان عکس خاطره انگیز داشته اید با همسرتان صحبت کنید. بعد کم کم حرف را به زمان حال بکشانید و از احساس فعلی تان نسبت به زندگی و همسرتان صحبت کنید. همسرتان را کشف کنید. برداشت افراد از عشق مختلف است. برای مثال بعضی ها دوست دارند جمله »دوستت دارم« را بشنوند. بعضی دیگر ترجیح می دهند از طریق لمس شدن به عشق همسرشان نسبت به خود پی ببرند. بعضی هم دوست دارند عشق را به چشم خود ببینند. برای اینکه بتوانید به هدف بزنید اول باید بدانید که همسر شما جزء کدام دسته از این آدم ها است.
شیوه ابراز احساساتتان را با اکتشافاتتان هماهنگ کنید. ممکن است مثلاً شما فردی لمسی نباشید اما اگر همسرتان جزء این گروه است، بهتر است شیوه ابراز عشق تان نسبت به او را به شیوه لمسی تبدیل کنید. زبان بدن را یاد بگیرید. همسر شما از هر کدام از گروه های بالا که باشد، اگر بین کلام شما و حالت صورت یا بدنتان تناقضی ببیند متوجه آن خواهد شد و همه زحمات شما به باد خواهد رفت. پس بهتر است روی هماهنگ کردن دل و زبانتان حسابی کار کنید و حالات بدنی تان را با آهنگ دلتان هم جهت کنید.
رابطه یعنی شما ارتباط خود را با اجتماع سیاست، تغذیه، اقتصاد و آموزش و پرورش حفظ کنید. میزان تأثیر شما از این موضوعات و تأثیرگذاری‌تان برآنها باعث جذابیت یک رابطه. دوست داشتن با مناسبات، باورها، فکرها و سبک زندگی‌تان مفهوم پیدا می‌کند. وقتی دیدگاهتان را تغییر می‌دهید از تکرار خودتان در قالب یک شخصیت از پیش تعریف شده و مضحک خارج می‌کنید و شریک زندگی‌تان را نیز از این الگوی اشتباه بیرون می‌آورید.
حق اشتباه: انتظار نداشته باشید یک ‌نفر همه چیزی باشد که شما به آن نیاز دارید و هرچیزی که »باید« باشید را به‌عنوان شخصیت غیرقابل تغییر به همسرتان تحمیل نکنید. همه اشتباه می‌کنند؛ حفظ یک رابطه مطلقاً عاشقانه اصلاً آسان نیست. اما شما با تمرین تغییر می‌توانید رابطه عاشقانه را با وجود اشتباهات زنده نگه دارید.چرا‌های زندگی: جروبحث پیش می‌آید؛ اما اشتباه نکنید تحقیر و توهین کردن به یکدیگر واکنش مناسب و نشانه خوبی نیست. به جای آن سعی کنید درباره این مسأله حرف بزنید که »چرا« بحث بالا گرفت و »چرا« عصبانی شدید و »چرا« با نظر هم موافق نیستید. اگر یاد بگیرید احساستان را بدون آسیب زدن به دیگری بیان کنید، حال روحی خودتان و حال رابطه‌ بهتر خواهد شد.
تجسس ممنوع:اگر وسوسه می‌شوید به زندگی و روابط همسرتان در اینترنت، تلفن‌همراه و حریم کاریش سرک بکشید توقع نداشته باشید همسرتان مثل خودتان رفتار نکند. از خودتان بپرسید»چرا این کار را می‌کنم؟ آیا او به اندازه کافی به من اطمینان نمی‌دهد؟« اگر خیالتان راحت نیست به‌جای کنترل نامحسوس همین مسأله را با او درمیان بگذارید. شما نیاز به شاهدی برای اثبات احساس منفی‌ ندارید بلکه نیاز به گفت‌وگو دارید. سو‌ءظن باید درمان شود و شریک زندگی‌تان تنها کسی است که می‌تواند حالتان را خوب کند.
با مسائل مواجه شوید به‌جای اینکه پنهانش کنید: ما رابطه‌‌ای را دوست داریم که در آن همه چیز را کنترل کنیم و بیش‌از آنچه باید در آن قدرتمند به‌نظر برسیم؛این راهی است که می‌توانیم از آسیب‌ها و شکست‌های احتمالی مصون بمانیم. اما این روش در عمل شکست می‌خورد. رابطه ‌با کنترل دائم دوام ندارد. برای سلامت رابطه را تضمین کنید باید با ترس‌ها ناکامی‌ها، رنجش‌ها، مشکلات و ضعف‌های خودتان و همسرتان روبه‌رو شوید. انکار نکنید و بپذیرید. شاید به‌نظر شما منطقی نباشد که روی نکته‌های منفی خودتان، همسرتان و رابطه بایستید اما تا زمانی‌که آنها را نبینید رابطه‌شما در مسیر تعادل قرار نمی‌گیرد.
به گزارش آرازآذربایجان به به نقل از سلامت نیوز ،رابطه به مثابه فصل‌های سال: رابطه شما مثل یک کمان که شروع، میانه و پایانی دارد نیست.
رابطه زناشویی فصل دارد ارتباط‌تان را با عنوان بهار، تابستان و پاییز و زمستان تصور کنید. این تعریف جدید بویژه زمانی‌که بچه‌دار می‌شوید بسیار مؤثر ‌است. در نقش والدین خسته‌ای که گویا از همه چیز رابطه مانده‌اید و وقف بچه‌شده‌اید گویا وسط یک کولاک زمستانی گیر کرده‌اید. اما به‌مرور زمان با بزرگ‌شدن بچه رابطه شما دوباره جان تازه‌ای می‌گیرد. به همین ترتیب بعد از اینکه بچه‌ها خانه را ترک می‌کنند دوباره همین احساس به شما دست می‌دهد. بازهم با خو گرفتن به شرایط جدید فصل تازه‌ای را آغاز خواهید کرد.
EMAIL.agazadeh1@gmail.com

نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۶:۰۳ ق.ظ

دیدگاه


− 4 = دو