استاندار آذربايجان غربي:

آذربایجان غربی با مشکلات قابل توجه زیرساختی روبرو است

آذربایجان غربی با مشکلات قابل توجه زیرساختی روبرو است

گروه گزارش: استاندار آذربایجان غربی در جلسه توسعه صادرات غیرنفتی آذربایجان¬غربی گفت: با وجود اجرای حجم بالایی از طرح های عمرانی، آذربایجان غربی هنوز با مشکلات قابل توجه زیرساختی به ویژه در مرزها روبروست .
به گزارش آرازآذربایجان، محمدمهدی شهریاری این در حالی است که مجموع اعتبار هزینه شده در سال ۱۳۹۰ برای طرح های عمرانی کل کشور حدود ۱۸۰ هزار میلیارد ریال بوده است.
وی در این جلسه که با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و رئیس کل گمرک ایران برگزار شد با اشاره به عقب ماندگی های آذربایجان غربی در حوزه های مختلف که در سال های دور گذشته بر استان تحمیل شده است، اضافه کرد: با وجود اجرای این حجم طرح های عمرانی، آذربایجان غربی هنوز با مشکلات قابل توجه زیرساختی به ویژه در مرزها روبروست و امیدواریم با نگاه ویژه دولت تدبیر و امید، این مشکل در سال های آینده حل شود.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی از جمله استان های مهم در راستای توسعه تجارت خارجی به شمار می رود و سهم قابل توجهی از تجارت کشور از مرزهای این استان اتفاق می افتد، اظهار کرد: در راستای بهره مندی از این ظرفیت ها، مشکلات زیادی وجود دارد که تعدد سازمان های تصمیم گیر در مرز، مشکلات زیرساختی و مسیرهای دسترسی به مرز، کمبود مرزهای استان و نیاز به راه اندازی ۲ مرز جدید و کمبود نمایشگاه های معرفی محصولات استانی در کشورهای مختلف به ویژه ترکیه از جمله این مشکلات به شمار می رود.استاندار آذربایجان غربی بر لزوم حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای توسعه استان تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به مزیت های اقتصادی، سرمایه گذاران زیادی در داخل و خارج کشور برای حضور در استان اعلام آمادگی می کنند ولی باید دستگاه های اجرایی به ویژه در مرکز، حمایت های لازم را از این افراد داشته باشند تا به سرعت زمینه سرمایه گذاری فراهم شود.محمد ابراهیم طاهریان، سفیر ایران در ترکیه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه میزان تجارت بین این ۲ کشور حدود ۱۲ میلیارد دلار است، اظهار کرد: همه بخش های ملی و استانی باید در راستای رسیدن این رقم به ۳۰ میلیارد دلار تلاش کنند.
وی روابط فعلی ایران و ترکیه را در همه بخش ها بسیار خوب و قابل توجه ارزیابی کرد و ادامه داد: این روابط خوب، زمینه ای برای توسعه همکاری ها و افزایش تجارت ۲ طرف است که از این فرصت باید به بهترین شکل ممکن بهره برد.
*ایجاد مرز رسمی کوزه رش موجب توسعه اقتصادی استان می شود
استاندار اذربایجان غربی دربازدید از مرز کوزه رش سلماس گفت: ایجاد مرز رسمی کوزه رش می تواند موجب توسعه اقتصادی استان شود. سفیر ایران در ترکیه به همراه استاندارآذربایجان غربی و نماینده مردم این شهرستان در مجلس ضمن بازدید از مرز کوزه رش سلماس پتانسیل های این منطقه برای ایجاد مرز رسمی با کشور ترکیه را بررسی کردند.استاندار آذربایجان غربی در این خصوص گفت: هدف از حضور امروز سفیر ایران در ترکیه در مرز کوزه رش سلماس بررسی ظرفیت های این منطقه برای ایجاد مرز رسمی با ترکیه است.
محمدمهدی شهریاری تصریح کرد: تعداد مرزهای رسمی ایران با ترکیه با توجه به شرایط کشور و موقعیت آذربایجان غربی به عنوان دروازه ورود به اروپا برای این حجم صادرات و واردات بین دو کشور پاسخگو نیست و در این خصوص نیازمند ایجاد یک یا دو مرز دیگر برای مراودات اقتصادی با ترکیه هستیم.وی با بیان اینکه ایجاد مرز رسمی بین دو کشور منوط به انعقاد یک توافق سیاسی بین دو کشور است، افزود: اقدامات لازم برای عقد این تفاهم سیاسی را به اتفاق سفیر محترم اغاز کرده ایم و همه تلاشمان را در این خصوص به کار خواهیم بست.استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: ایجاد این مرز رسمی می تواند موجب توسعه اقتصادی استان و ارتقای سطح معیشتی مردم محروم این منطقه با بهره گیری از امکانات ایجاد شده برای این مرز خواهد بود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه در حاشیه این بازدید در خصوص ایجاد مرز رسمی در سلماس با کشور ترکیه اظهار داشت: پروسه ایجاد مرز رسمی کوزه رش گلینجک توسط نماینده محترم سلماس از قبل اغاز شده و هم اکنون در حال پیگیری مراحل ایجاد این مرز و رایزنی و ها و مذاکرات لازم به طرف ترکیه هستیم.
محمد ابراهیم طاهریان فر بیان کرد: تمامی این مراحل باید قدم به قدم انجام شود و امیدواریم در این خصوص به موفقیت برسیم.
*۸۰ درصد صادرات غیرنفتی از طریق شرکت های واسطه انجام می شود
معاون صادراتی وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: ۸۰ درصد از صادرات غیرنفتی کشور به دلیل شرایط بین المللی از طریق شرکت های واسطه خارجی انجام می شود. مجتبی خسروتاج اظهار کرد: محدودیت ها در استفاده از ظرفیت های بانک ها و همکاری با شرکت های واسطه به مشکلاتی دامن می زند که در تلاش برای کاهش آنها هستیم.به گفته وی توسعه صادرات غیرنفتی از جهات گوناگون سیاسی- اقتصادی و به ویژه جهت رهایی از حالت آسیب‌پذیر تک تولیدی و جلوگیری از خام فروشی و حضور فعال در بازارهای بین‌المللی دارای اهمیت است.
وی افزود: خوشبختانه در فضای مساعدی که در دولت یازدهم پس از برجام ایجاد شد، امکان حضور مناسب تری در بازارهای جهانی برای صادرکنندگان فراهم شده است.رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز در ارتباط با گمرک بازرگان به عنوان بزرگترین مرز زمینی کشور با ترکیه، گفت: گمرک بازرگان ویترینی از جمهوری اسلامی ایران است و مشکلات مربوط به آن در اولویت برطرف می_شود.
فرود عسگری افزود: گمرک بازرگان پیش از این دچار مشکلاتی از قبیل قطعی اتصال به سامانه گمرکی بود که این امر در سایه بهره مندی از تکنولوژی فیبرنوری و ماهواره ای به حداقل رسیده است. وی با تاکید بر ضرورت تقویت گمرک بازرگان، اظهار کرد: مشکلات فیزیکی مربوط به این گمرک نیز در سریع ترین زمان ممکن برطرف می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی از اسناد خزانه اسلامی می توانند به عنوان ضمانت نامه بانکی استفاده کنند، افزود: طرح جدید ارزش گذاری کالاهای وارداتی نیز بسیاری از مشکلات تجاری را بر طرف می کند و در حال بررسی های تخصصی است. وی همچنین در رابطه با مشکلات کارشناسی مجازی گمرکات بیان کرد: مشکلات در این رابطه بررسی شده است و خط ویژه خروج کالاهای صادراتی برای تسهیل امور به زودی ایجاد می شود.وی با اعلام اینکه هزینه بالای انبارهای مرزی جهت نگهداری از کالاها به گمرکات مربوط نمی شود، اظهار کرد: طبق قانون می توان موضوع را به وزیر مربوطه ارجاع داد که به طور حتم نتیجه بخش خواهد بود.
استاندار آذربایجان غربی نیز در ادامه با تاکید بر اینکه دولت تدبیر و امید مصمم به رفع مشکلات فعالان اقتصادی است، گفت: موانع تجارت با کشور ترکیه توسط کارگروه های تخصصی بررسی و نتیجه آن گزارش می شود. وی عامل اصلی وضعیت فعلی اقتصاد کشور را سیاست های نادرست دولت نهم و دهم دانست و اظهار کرد: نباید انتظار داشت که ویرانه های اقتصادی بجامانده از گذشته یک شبه رفع شود ولی نوید روزهای امیدبخش در حوزه های مختلف از جمله اقتصاد را به مردم می دهیم.
رئیس اتاق بازرگانی ارومیه نیز با بیان اینکه رفع شدن مشکلات اقتصادی در گرو همدلی مدیران داخلی با فعالان اقتصادی است، گفت: ‌دولت دوازدهم توجه ویژه ای نسبت به رفع مشکلات اقتصادی واحدها و فعالان اقتصادی دارد.
محمد پورسلطانی با انتقاد از سیاست بانک های داخلی در حمایت از تاجران در راستای تبادلات ارزی، اظهار کرد: انتقال درآمد حاصل از صادرات هزینه بالایی دارد و بانک های داخلی همانند صرافی ها با تاجران ایرانی برخورد می کنند‌.وی با بیان اینکه ترکیه خرید خود از ایران را با ریال انجام می دهد، افزود: این درحالی است که باید این خریدها توسط ارزهای بین المللی انجام شود.وی همچنین با انتقاد از تعرفه های صادراتی، افزود: طرف ترک از این تعرفه ها نهایت بهره برداری را کرده است و اقدام به واردات مواد خام با تعرفه های پایین می کند.
پورسلطانی با اشاره به سیاست های اقتصادی جدید ترکیه که منجر به توقف صادرات چمدانی ایران شده است، گفت: این موضوع منجر به بیکاری بسیاری از مرزنشینان شده است. رئیس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ارومیه نیز در این جلسه اشکالات موجود در کارشناسی مجازی گمرکات را معضلی جدید برای تجارت دانست و گفت: در برخی مواقع کالاهای صادراتی بیش از ۳۰ روز در انبارهای مرزی منتظر تائید گمرک می شود.
فاطمه قنبرپور ادامه داد: راکد ماندن ۳۰ روزه کالاهای صادراتی در انبارها در برخی مواقع سبب کاهش کیفیت محصولات می شود.وی با انتقاد از مشکلات موجود در محوطه گمرک بازرگان، گفت: وضعیت روشنایی و محوطه این گمرک در شان جمهوری اسلامی نیست.وی همچنین از معاون وزیر خواست تا تدابیر جدی در تسهیل صادرات انجام شود و اظهار کرد: هزینه انبارهای مرزی نیز بسیار بالاست و هیچ خدماتی در این انبارها عرضه نمی شود.

نوشته شده توسط admin در شنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۷ ق.ظ

دیدگاه


شش × 2 =