کدام افراد کمتر عمر مي کنند
کدام افراد کمتر عمر مي کنند
گروه خانواده و سلامت :يکي از دلايل و عوامل کوتاهي عمر افراد، افزايش تعداد ضربان قلب آنها در حالت عادي است. يعني افرادي که قلبشان کندتر ميزند، عمر طولانيتري نسبت به کساني که قلبشان تندتر ميزند، دارند.
همه ما در طول روز استرس هايي را تحمل ميکنيم که بخش زيادي از آنها اجتنابناپذيرند و نميتوان از آنها دوري کرد؛ استرس شغلي، استرس آزمونهاي مهم مثل کنکور، پيدا کردن شغل، تغيير شغل، مشکلات مالي، درآمد اندک، ازدواج، طلاق و حتي استرسهاي کوچکتر و ريزترِ روزمره مثل پيدا نشدن تاکسي، دير رسيدن به محل کار و ... که اغلب گريزي از آنها نيست.
درست است که در دنياي مدرن و زندگي شهري گريزي از استرس نيست، اما اگر استرس مديريت نشود يا طولانيمدت ادامه پيدا کند، ميتواند منجر به مشکلات و آسيبهاي جدي براي سلامت جسم و روان ما شود. مشکلات و آسيبهايي که سخت بتوان از آنها خلاصي يافت. خيلي از اختلالات رواني مثل اضطراب، افسردگي، دمانس و خيلي از بيماريهاي جسمي مثل فشار خون بالا، بيماريهاي قلبي، ديابت، سکته قلبي و سکته مغزي ممکن است با يک استرس شروع شوند و بعد بروز يابند و تشديد شوند و زندگي روزمره فرد را مختل کنند.
مهمترين عامل کوتاه شدن عمر
دکتر منوچهر قاروني، متخصص قلب و عروق در اين زمينه ميگويد: استرس، عامل اصلي ظاهر شدن همه بيماريها است و کسي که زمينه ارثي فشار خون يا سابقه سکته قلبي دارد، يا رگهاي قلبش تنگ است، استرس باعث ميشود که بيماري او ظاهر و تشديد شود.
دکتر قاروني ميگويد: زندگي شهري، ترافيک هر روزه، خواندن اخبار بد و منفي، شنيدن اخبار بد دنيا و ... باعث ميشود که استرس در فرد زياد شود. گاهي استرس در ما تا حدي زياد ميشود که تيک پيدا ميکنيم يا شب که ميخوابيم صداي تاپتاپ قلبمان را ميشنويم. طبيعي است که استرس، فشار خون را بالا ميبرد و فشار خون بالا هم برخي بيماريها را تشديد ميکند.
اين متخصص قلب و عروق با بيان اين که استرس باعث ميشود که قلب ما تند بزند، ميگويد: يکي از دلايل و عوامل کوتاهي عمر افراد، افزايش تعداد ضربان قلب آنها در حالت عادي است. يعني افرادي که قلبشان کندتر ميزند، عمر طولانيتري نسبت به کساني که قلبشان تندتر ميزند، دارند.
استرس؛ بدترين پديده در زندگي شهري
استرس، بدترين پديده در زندگي شهري است. اين را دکتر قاروني ميگويد و ادامه ميدهد: حالا ميخواهد استرس شغلي و کاري باشد يا هر استرس ديگري. البته استرس در هر فردي فرق ميکند و در همه افراد يکسان عمل نميکند و يکسان واکنش نشان نميدهد.
اين متخصص قلب و عروق ميگويد: معمولا افراد را در اين زمينه به دو دسته تقسيم ميکنند؛ افراد استرسي تيپ A و افراد استرسي تيپ B. دسته اول سختکوش، منظم و منضبط هستند، هميشه کارها را با دقت و بهموقع انجام ميدهند، اگر جلسه يا قراري داشته باشند از نيم ساعت قبل آنجا حاضر ميشوند. اما افراد تيپ B کند و باري به هر جهت هستند و هميشه هم دير به ساعت قرار يا جلسه يا هر کار ديگري ميرسند. قاعدتا استرس در اين دو دسته واحد و يکسان عمل نميکند. تايپ A خيلي راحت استرس را مديريت ميکند و آن را رد ميکند و درواقع به استرس پاسخ معمولي ميدهد، اما تايپ B دچار تشديد استرس ميشود و حالش بد ميشود و به استرس پاسخ بد ميدهد.
دکتر قاروني در پاسخ به اين سؤال که آيا ممکن است استرس باعث نارسايي قلبي شود، ميگويد: خير استرس باعث نارسايي قلبي نميشود اما اگر منجر به سکته در فرد شود، باعث ميشود که آن فرد نارسايي قلبي هم پيدا کند.
اين متخصص قلب و عروق با بيان اين که استرس ميتواند باعث سکته قلبي و مغزي هردو شود، ميگويد: البته استرس با سکته قلبي و سکته مغزي و نارسايي قلبي ارتباط مستقيمي ندارد. چون استرس به تنهايي نميتواند منجر به نارسايي قلبي و سکتهها شود، ولي اگر فشار خون فرد را بالا ببرد، يا باعث تنگ شدن رگهاي قلب شود، نارسايي قلبي و سکته هم ميدهد.
قلب ما در هر دقيقه چند بار بايد بتپد؟
اما قلب ما در هر دقيقه چند بار بايد بتپد تا مطمئن شويک که ضربا قلب نرمالي داريم؟ دکتر قاروني در اين خصوص توضيح ميدهد: قلب يک فرد سالم بزرگسال در حالت عادي يا در حالت استراحت بايد در دقيقه 70 بار بتپد. در هنگام ورزش هم 220 بار. معمولا اگر عدد سن خود را از 220 کم کنيم، تعداد ضربان قلب ما به دست ميآيد.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از سلامت نيوز ، اين متخصص قلب و عروق ميگويد: نکته مهم اين است که تعداد ضربان قلب از اين عدد نبايد بيشتر شود. افرادي که در حالت استراحت تعداد ضربان قلبشان 100 تا 110 تا است، حتما يا استرس دائمي دارند، يا مبتلا به بيماري تيروئيد هستند، يا نارسايي قلبي دارند و لازم است که به پزشک مراجعه کنند.
تاریخ:
1403/06/07 09:35 ق.ظ
|
دفعات بازدید: 55 |
چاپ