همسران جوان از آسیب های رفیق بازی غافل نشوند
گروه خانواده وسلامت: خیلیها قبل از ازدواج نگران روابط دوستانهشان هستند و فکر میکنند این روابط را با ازدواج و بچهدار شدن از دست میدهند. حقیقت این است که این روابط بعد از ازدواج از دست نمیروند بلکه تغییر میکنند و این تغییر نتیجه ترکیبی از عواملی مثل کم شدن وقت آزاد و تغییر اولویتهای زندگی برای زوجهاست. زوجها معمولا از روابط همسرشان خارج از رابطه دونفرهشان استقبال نمیکنند مخصوصا وقتی همسر میخواهد بدون زن یا شوهرش با دوستانش روابط اجتماعی داشته باشد. اما ارتباط با دوستان یک نیاز است و محدود کردن همسر در این مورد منطقی نیست.
دور شدن از دوستهای قدیمی و اختصاص دادن تمام وقت به رابطه با همسر، ممکن است بعد از مدتی حس بدی در شما ایجاد کند. دوستان از ما حمایت میکنند و نمیگذارند احساس تنهایی کنیم. آنها با تشویق و حمایت خود حتی میتوانند در بهبود رابطه با همسر مفید باشند. با درک و پذیرش طرف مقابل میتوان روابط دوستانه را طوری تغییر داد که بدون ایجاد مشکل و حساسیت در طرف مقابل، بتوان آنها را ادامه داد. این راهنماییها به شما کمک میکند بتوانید دوستانتان را همچنان حفظ کنید.
شب ها دیر به خانه می آید. دیگر حتی حوصله سلام و احوال پرسی با همسرش را هم ندارد. هیچ کدام از کارهایش را در خانه ، انجام نداده است. بعد از پایان کارش یا در ساعت فراغتش، ساعت ها با دوستانش بوده است و اگر او را ببینید فکر می کنید هنوز مجرد است.
مزیت های داشتن دوست خوب بر هیچ کسی پوشیده نیست اما «رفیق بازی» از آن قبیل رفتارهایی است که چه در دوران تجرد و چه تاهل آسیب هایی به همراه دارد. اگر برای مراوده و رفت و آمد با دوستان به خصوص در دوران تاهل محدودیت هایی در نظر گرفته نشود، ممکن است باعث اختلافات زناشویی و حتی در برخی موارد طلاق عاطفی بین زوجین شود، این موضوع اهمیت دانستن نکاتی بیش تر در این زمینه را می رساند.
عبدالحسین ترابیان، مشاور خانواده در گفت و گو با خراسان اظهار می کند: وقتی فردی ازدواج می کند و باز هم یک سری رفتارهای مخصوص دوره مجردی اش را انجام می دهد، این رفتار می تواند بیانگر اختلال در رشد شخصیتی وی باشد.وی همچنین در این گفت وگو به دلایل و آسیب های رفیق بازی اشاره می کند که در ادامه می خوانید:
افرادی که متاهل می شوند باید بدانند که با تاهل، انجام تعهد هم به مسئولیت آن ها افزوده می شود. یعنی یک پسر یا دختر با ازدواجش، متعهد هم می شود. افرادی هستند که آدم هایی خوب و از خانواده اصیلی هستند ولی با جایگاه و شخصیت متاهلی فاصله دارند. این افراد قبل از این که به رشد شخصیتی برسند یعنی قبل از این که درک کنند ازدواج یک نوع تعهد می آورد، ازدواج می کنند و معمولا هم زندگی مشترک شان با مشکل مواجه می شود.فردی که در زندگی مشترک در انجام وظایف زناشویی و همسرداری کوتاهی می کند خواسته یا ناخواسته باعث می شود که همسرش بیشتر از گذشته اوقات فراغت خود را با دوستانش سپری کند.
در این حالت ممکن است مرد یا زن رشد یافته باشند اما چون همسرشان در ایفای نقش همسری ضعف هایی دارد، فرد با بودن بین دوستانش احساس می کند آرامش بیش تری دارد. در واقع وقتی یک مرد یا زن نتواند نقش آفرینی صحیحی در خانه داشته باشند، کانون خانواده سرد می شود و یکی از زوجین ترجیح می دهد نیاز عاطفی اش را در جمع دوستانش و گاه متاسفانه با نشاط های کاذب تامین کند.
البته کوتاهی همسر تنها یکی از دلایل رفیق بازی است به عبارت دیگر این رفتار نادرست می_تواند دلایل دیگری هم داشته باشد.والدین باید بدانند که بزرگترین آسیبی که در سایه رفیق بازی آنان به فرزندان شان وارد می شود، این است که ممکن است آنان گرفتار برخی اختلال های شخصیتی شوند. شاید یک بچه به دلیل رفتارهای اشتباه والدینش پرخاشگر یا دروغگو شود ولی این مشکلات راه حل هایی دارد و برطرف می شود اما اگر بچه ای در خانواده ای در اثر غفلت والدین از نظر هوشی یا روانی رشد نکند، این مشکل تا پایان عمر گریبان او را خواهد گرفت و به راحتی برطرف نمی شود.
همسری که تلاش می کند عادت ناپسند رفیق بازی را از سر همسرش بیندازد ولی موفق نمی شود، به این دلیل است که ارتباط بین آن ها کمرنگ شده است. در این مواقع ممکن است زن یا شوهر به دلیل دلسوزی های زیادی که به هم دارند با شریک زندگی شان، با جملات امری یا دستوری برخورد کنند. این نوع صحبت کردن به طور خاص با روحیات جنس مذکر به هیچ وجه سازگار نیست.
خانم ها باید بدانند در صورتی که به خاطر عمل اشتباه شوهرشان، مرتب به او دستور بدهند، نه تنها مشکل حل نمی شود بلکه فاصله عاطفی آن ها از هم زیاد می شود.فرض کنید مردی به خانه دیر می آید. همسرش هم نگران شده و به خاطر دلسوزی می گوید »باز که دیر آمدی و خبر ندادی؟« یا »تو همیشه دیر می_آیی«. این گونه جمله ها با این که توهین نیست ولی به مرد شوک وارد می کند و ممکن است مرد هم در جواب بگوید »اصلا خوب کاری کردم، که دیر آمدم« یا »از این به بعد دیرتر هم خواهم آمد!« همین طور که می بینید استفاده از جملاتی نظیر این جمله ها، ممکن است باعث قطع ارتباط عاطفی زوجین شود. حالا اگر خانم به همسرش بگوید »نگرانت بودم« یا »دلتنگت شده بودم«. این جملات برای مردها یک بار عاطفی دارد و باعث می شود آن ها درباره این عمل شان بیش تر فکر کنند و درباره آن تصمیم جدیدی بگیرند. استفاده از جملات مثبت، یکی از مهارت های ارتباط مطلوب است. این را هم بدانید که اگر این مشکل برطرف شد، باید خاطرات آن را در زباله دان تاریخ زندگی تان بیندازید و هیچ وقت نه به آن ها فکر و نه آن روزها را یادآوری کنید.
دختران و پسران قبل از ازدواج یا حداکثر در دوران عقد باید کارگاه های مهارت زندگی را بگذرانند تا مشکلاتی از این قبیل بین شان پیش نیاید. اگر هم بین زوجی این چنین مشکلاتی پیش آمد باید قبل از این که به تنش یا حتی طلاق عاطفی منجر شود به یک مشاور خانواده مورد اعتمادشان مراجعه کنند و هرچه سریع تر مشکل را برطرف کنند.
هرچند خانم هایی هستند که بیش تر اوقات فراغت شان را به جای این که در خانه و کنار همسر و فرزندان شان باشند با دوستان شان سپری می کنند ولی با توجه به تعداد مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره می توان گفت در مجموع این رفتار بین آقایان بیشتر وجود دارد.دوست خوب غنیمت است و ارتباط سالم با دوستان می تواند بسیار مفید باشد، البته این موضوع یک شرط دارد و آن هم این که این ارتباط دوستانه، آگاهانه و با اولویت زندگی مشترک باشد. یعنی اگر ارتباط با دوستان در روابط زناشویی مشکلی ایجاد کند، آن ارتباط معیوب است و باید در آن بازنگری شود. اگر شما قصدتان از ارتباط با دوستان یا هم کلاسی های تان دید و بازدید باشد این کار مشکلی ندارد.
اما وقتی یک فرد متاهل می شود باید به همسر و فرزندانش متعهد باشد. اگر پسر یا دختری تصمیم به ازدواج می گیرد، باید آن قدر به لحاظ شخصیتی رشد یافته باشد تا بتواند از رفتارهای مخصوص دوران مجردی خداحافظی کند. اگر یک زوج جوان از »من« بودن به »ما«بودن برسند، حرف یکدیگر را بهتر می شنوند و همین باعث می شود یکدیگر را بهتر درک کنند. زوج های جوان بدانند که وقتی ازدواج می کنند، از لحاظ شخصیتی یک پله بالاتر رفته اند. بنابراین باید دوستانی هم که انتخاب می کنند باید هم سطح خودشان باشند.
نوشته شده توسط admin در سه شنبه, ۰۴ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۶:۰۲ ق.ظ