ARAZAZARBAIJAN

زيبايي يا زوال دو روي سکه‌ ساخت و ساز در آذربايجان غربي


زيبايي يا زوال  دو روي سکه‌ ساخت و ساز  در آذربايجان غربي

گروه گزارش: در سال‌هاي اخير با افزايش نياز به مسکن و فضا‌هاي تجاري، ساختمان‌سازي در شهر‌هاي مختلف آذربايجان غربي به شدت رشد کرده است.


گروه گزارش: در سال‌هاي اخير با افزايش نياز به مسکن و فضا‌هاي تجاري، ساختمان‌سازي در شهر‌هاي مختلف آذربايجان غربي به شدت رشد کرده است.
اين روند نه تنها به ايجاد فضا‌هاي جديد و مدرن در شهر‌ها کمک کرده، بلکه به زيبايي شهر‌ها نيز افزوده است و ساختمان‌هاي با طراحي‌هاي نوآورانه و متنوع مي‌توانند به عنوان نماد‌هاي شهري عمل کنند و هويت خاصي به هر منطقه ببخشند، با اين حال اين افزايش ساخت‌وساز‌ها تبعاتي نيز به همراه دارد که نيازمند توجه ويژه است.
يکي از مشکلات عمده‌اي که به دنبال افزايش ساختمان‌سازي ايجاد مي‌شود وجود نخاله‌هاي ساختماني است و اين نخاله‌ها معمولاً در مکان‌هاي مختلف شهر رها مي‌شوند و نه تنها منظره‌ي شهري را تحت تأثير قرار مي‌دهند، بلکه مي‌توانند به منابع طبيعي آسيب بزنند و جمع‌آوري و مديريت اين نخاله‌ها نيازمند برنامه‌ريزي دقيق و آگاهي عمومي است تا از آلودگي زيست‌محيطي جلوگيري شود.
علاوه بر وجود نخاله‌ها، چاله‌هايي که به دليل انتقال گاز، آب و ساير زيرساخت‌ها ايجاد مي‌شوند، از ديگر مشکلاتي هستند که شهر‌ها با آن مواجه‌اند و اين چاله‌ها مي‌توانند امنيت شهروندان را به خطر بيندازند و همچنين باعث ايجاد ترافيک و ناراحتي‌هاي ناشي از اختلال در حمل و نقل عمومي شوند و ترميم اين چاله‌ها زمان‌بر و پرهزينه است و مي‌تواند هزينه‌هاي اضافي براي شهرداري‌ها به همراه داشته باشد.
علاوه بر اين ساختمان‌سازي بي‌رويه مي‌تواند تأثيرات منفي بر منابع طبيعي داشته باشد، به عنوان مثال تخريب زمين‌هاي کشاورزي به منظور ساخت‌وساز، به کاهش توليد محصولات غذايي و افزايش قيمت‌ها منجر مي‌شود و همچنين، اين فرآيند مي‌تواند به کاهش تنوع زيستي و از بين رفتن زيستگاه‌هاي طبيعي منجر شود که به نوبه خود تأثيرات منفي بر اکوسيستم‌ها دارد.
در نتيجه با وجود مزاياي ظاهري ساختمان‌سازي در بهبود زيبايي شهري بايد به عواقب آن نيز توجه ويژه‌اي شود و مديريت صحيح نخاله‌هاي ساختماني، ترميم سريع چاله‌ها و حفظ منابع طبيعي از جمله اقداماتي هستند که مي‌توانند به کاهش اثرات منفي اين روند کمک کنند و ايجاد توازن ميان توسعه شهري و حفظ محيط زيست و منابع طبيعي امري ضروري است که نيازمند همکاري بين دولت‌ها، شهروندان و سازمان‌هاي غير دولتي مي‌باشد.
گامي مؤثر در حفاظت از محيط زيست با نصب باکس‌هاي مکانيزه براي مديريت نخاله‌هاي ساختماني
هادي بصاري رئيس سازمان مديريت پسماند شهرداري اروميه ، اظهار داشت: با هدف پيشگيري از تخليه نخاله‌هاي ساختماني و کاهش آثار زيست‌محيطي ناشي از آن باکس‌هاي مکانيزه به ظرفيت 3 تن در نقاط مختلف شهر را در اختيار عموم مردم قرار مي‌دهيم و اين باکس‌ها در جلوي منازل و مکان‌هاي مناسب نصب مي‌شوند و پس از پر شدن به سرعت تخليه مي‌شوند و در صورت وجود حجم زياد نخاله از دستگاه‌هاي سنگين براي جمع‌آوري و انتقال آنها استفاده خواهد شد.
وي افزود: يکي از اهداف اين طرح افزايش آگاهي شهروندان در مورد مديريت صحيح پسماند‌هاي ساختماني است و با اين اقدام شهرداري اميدوار است که شهروندان به جاي تخليه نخاله‌ها در مکان‌هاي عمومي و طبيعت، از باکس‌هاي مکانيزه استفاده کنند و اين در حالي است که تخليه نخاله‌ها در هر جاي طبيعت نه تنها ممنوع است بلکه بايد به حفظ زيبايي و سلامت محيط زيست توجه ويژه‌اي داشته باشيم ما جا‌هاي مناسبي را براي اين کار در نظر گرفته‌ايم تا از آسيب به طبيعت جلوگيري کنيم و فضاي شهري را از آلودگي‌هاي ناشي از نخاله‌ها پاکسازي کنيم.
بصاري گفت: سازمان مديريت پسماند در حال بررسي و جذب سرمايه‌گذار براي پروژه‌هاي بازيافت است و بخشي از اين نخاله‌ها قابليت بازيافت دارند که مي‌تواند به کاهش زباله‌هاي غيرقابل استفاده و بهبود شرايط محيط زيست کمک کند و اين اقدامات نه تنها به حفظ منابع طبيعي کمک مي‌کند، بلکه مي‌تواند فرصت‌هاي شغلي جديدي نيز ايجاد کند.
رئيس سازمان مديريت پسماند شهرداري اروميه خاطرنشان کرد: قوانين و مقررات سخت‌گيرانه‌اي براي جلوگيري از تخليه نخاله‌ها در مکان‌هاي عمومي وضع شده است و بازرسان اين سازمان در صورت مشاهده تخلف دو مرحله اخطار صادر کرده و در صورت عدم اقدام مستندات را به مقام قضائي ارسال مي‌کنند تا جريمه‌هاي قانوني اعمال شود و اين رويکرد نه تنها به پيشگيري از تخليه غيرمجاز کمک مي‌کند، بلکه به ايجاد فرهنگ مديريت پسماند در سطح جامعه نيز منجر مي‌شود.
نارضايتي از وضعيت رسيدگي به نخاله‌هاي ساختماني در نزديکي فضاي آموزشي
رسول خداورديوند کشتيبان رئيس دانشگاه ملي مهارت آذربايجان غربي ، گفت: در روز‌هاي اخير نگراني‌هاي زيادي در مورد وجود نخاله‌هاي ساختماني در نزديکي دانشگاه‌ها و مراکز آموزشي به وجود آمده و اين موضوع به ويژه به دليل سرريز شدن کانال‌هاي فاضلاب و بوي نامطبوع ناشي از آن، به معضلي جدي تبديل شده است، علاوه بر اين آثار و پيامد‌هاي زيست محيطي اين وضعيت بر روي سلامت و بهداشت جامعه به وضوح مشاهده مي‌شود.
وي افزود: شاهد هستيم که اين کانال‌هاي فاضلاب نه تنها به محيط زيست آسيب مي‌زنند، بلکه آب‌هايي که در پايين‌دست براي آبياري باغات و سبزيجات استفاده مي‌شوند نيز به شدت آلوده هستند و اين نگراني‌ها در حالي مطرح مي‌شود که دانشگاه‌ها و مراکز آموزشي به عنوان مکان‌هاي حساس و حياتي براي آينده جامعه بايد از اين مشکلات دور باشند.
خداورديوند کشتيبان گفت: مشکلات جدي وجود نخاله‌هاي ساختماني در برخي از دانشکده‌هاست که به حدي رسيده است که ارتفاع آنها به اندازه ديوار دانشگاه‌ها شده است و اين وضعيت نه تنها به زيبايي محيط آسيب مي‌زند، بلکه مي‌تواند تهديدي براي امنيت و سلامت دانشجويان و کارکنان دانشگاه باشد و انتظار مي‌رود که دستگاه‌هاي مسئول در اين زمينه به سرعت وارد عمل شده و اقدامات لازم را انجام دهند.
رشد بي‌رويه ساختمان سازي در آذربايجان غربي به جاي آنکه يک پيشرفت شهري محسوب شود به يک فاجعه زيست‌محيطي و مديريتي تبديل شده است و نخاله‌هاي ساختماني در سطح شهر پراکنده‌اند، فضاي عمومي و طبيعت را آلوده کرده و حتي در نزديکي دانشگاه‌ها و مراکز آموزشي انباشته شده‌اند و شهرداري با وعده‌هاي از نصب باکس‌هاي مکانيزه و قوانين سخت‌گيرانه سخن مي‌گويد، اما در عمل نه نظارت کافي وجود دارد و نه برنامه‌اي جامع براي بازيافت و کاهش اين زباله‌ها.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از تابناک،شهروندان از آلودگي، چاله‌هاي خطرناک و اختلال در حمل‌ونقل رنج مي‌برند، در حالي که دستگاه‌هاي مسئول تنها به گزارش‌ها و مصاحبه‌هاي بي‌نتيجه اکتفا کرده‌اند و از سوي ديگر اين روند افسارگسيخته ساخت‌وساز، منابع طبيعي و زمين‌هاي کشاورزي را نابود کرده، اکوسيستم را در معرض خطر قرار داده و حتي به آلودگي آب‌هاي زيرزميني منجر شده است در حالي که دانشگاه‌ها بايد مراکز علمي و فرهنگي باشند اکنون به محاصره نخاله‌هاي ساختماني و فاضلاب‌هاي سرريز شده درآمده‌اند و اگر اقدامي فوري براي مديريت اين بحران انجام نشود نه تنها زيبايي شهري بلکه سلامت و امنيت عمومي نيز به‌شدت آسيب خواهد ديد.


برچسب ها:

تاریخ: 1403/12/14 12:22 ب.ظ | دفعات بازدید: 1541 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور