ARAZAZARBAIJAN

رنجي که مردم اروميه از کمبود و فرسودگي پل‌عابرپياده مي‌برند


رنجي که مردم اروميه  از کمبود و فرسودگي پل‌عابرپياده مي‌برند

گروه گزارش: با گسترش زندگي شهري، افزايش جمعيت و رشد بي‌سابقه وسايل نقليه، عبور و مرور ايمن عابران پياده به يکي از دغدغه‌هاي جدي شهروندان و مديران شهري تبديل شده است.


در بسياري از معابر پرتردد، وجود پل‌هاي عابر پياده نه‌تنها تضمين‌کننده جان افراد، بلکه عاملي مؤثر در کاهش ترافيک، کنترل تصادفات و بهبود نظم شهري به شمار مي‌رود. با اين حال، در برخي مناطق، کمبود اين سازه‌ها يا استفاده نکردن شهروندان از آن‌ها، مشکلاتي ايجاد کرده که گاه با حادثه‌اي تلخ پايان مي‌يابد.
گزارش پيش‌رو، به بررسي اهميت استفاده از پل‌هاي عابر پياده، نظرات مردم و ديدگاه‌هاي مسئولان شهري در اين زمينه مي‌پردازد.
شهروندان اروميه بارها از کمبود پل‌هاي عابر پياده در مناطق پرتردد گلايه کرده‌اند.
فرسودگي پل‌هاي عابرپياده عامل ترس شهروندان
يکي از اهالي خيابان حسني گفت: اين خيابان بدليل قرار گرفتن ساختمان پزشکان خيابان پر ترددي است اما تنها يک پل عابر دارد و برخي خيابان‌ها اصلاً پل ندارند يا پل‌ها با فاصله بسيار زيادي جانمايي شده‌اند که عبور تا رسيدن به آنها براي عابران، مخصوصاً افراد مسن و کودکان دشوار است و آنها ترجيح مي‌دهند از عرض خيابان به‌صورت مستقيم عبور کنند.
او فرسودگي پل‌ها، نبود روشنايي کافي به ويژه در فصل‌هاي سرد و مشکلات ايمني مانند يخ‌زدگي را از جمله چالش‌ها در استقبال از استفاده از پل‌ها دانست و خواستار بهسازي و ايمن‌سازي اين سازه‌ها شد.
گلايه از نبود امکانات ويژه در پل‌هاي عابر پياده
بانويي ديگر از شهروندان اروميه با بيان اينکه از جمله افرادي است که بخاطر حفظ ايمني از پل عابر پياده براي گذر از خيابان استفاده مي‌کند، گفت: موضوع نبود امکانات ويژه مانند آسانسور يا رمپ براي استفاده سالمندان و افراد کم‌توان جسمي از جمله موانع استفاده از پل‌هاست که موجب شده بسياري از شهروندان به دليل سختي استفاده، اين پل‌ها را کنار بگذارند.
اين شهروند از نصب تابلوهاي تبليغاتي بزرگ روي برخي پل‌ها که ديد عابران را محدود مي‌کند گلايه کرد و گفت: اين تابلوها نور کافي براي عبور را کاهش مي‌دهد.
همچنين در جريان تهيه گزارش مردمي، برخي شهروندان اعتقاد دارند که طراحي پل‌ها بايد مدرن‌تر و کاربرپسندتر باشد تا راحتي عبور را افزايش دهد و باعث استقبال بيشتر مردم از اين سازه‌ها شود.
سعيد خوش طينت، معاون فني و امور زيربنايي شهرداري اروميه در واکنش به دغدغه‌هاي مردم درباره کمبود و کيفيت پل‌هاي عابر پياده، تاکيد کرد: مکان‌يابي اين پل‌ها براساس معيارهاي مشخصي انجام مي‌شود. بررسي ميزان تردد عابران، وجود نقاط حادثه‌خيز، دسترسي ايمن و همچنين ملاحظات منظر شهري از جمله عوامل تعيين‌کننده در جانمايي پل‌هاست.وي افزود: در مناطقي که تردد عابران پياده بيشتر و سابقه تصادفات بيشتر باشد، پل عابر پياده احداث مي‌شود تا امنيت شهروندان تامين و حوادث ناگوار کاهش يابد.
تعمير و نگهداري پل‌هاي عابرپياده به جد دنبال مي‌شود
معاون فني و امور زيربنايي شهرداري اروميه همچنين به اهميت تعمير و نگهداري پل‌ها اشاره کرد و گفت: اين موضوع در مناطق پنجگانه شهرداري اروميه به صورت جدي دنبال مي‌شود.
طرح ساماندهي تعمير و نگهداري پل‌ها و سازه‌هاي شهري توسط مشاور تهيه شده و در حال طي مراحل قانوني مناقصه است.وي درباره مسائل ويژه سالمندان و افراد داراي محدوديت حرکتي توضيح داد: شهرداري سابقه ساخت پل‌هاي مجهز به پله برقي را دارد اما به دليل مشکلاتي از جمله سرقت موتور اين سازه‌ها، تصميم گرفته با رويکرد جديد و برنامه‌اي مدون به اين موضوع بپردازد.
خوش طينت درباره نصب تابلوهاي تبليغاتي روي پل‌ها خاطرنشان کرد: مطابق اصول زيباسازي شهري، نصب اين تابلوها بايد تحت نظارت دقيق شهرداري و به گونه‌اي باشد که امنيت رواني و جاني عابران را تحت تاثير قرار ندهد و در اين زمينه بازنگري‌ها و بررسي‌هاي بيشتري انجام خواهد شد.وي همچنين تاکيد کرد: شهرداري به سمت طراحي پل‌هاي مدرن‌تر و کاربرپسندتر حرکت مي‌کند و استفاده از فناوري‌هايي مانند آسانسور و پله برقي براي افزايش رفاه شهروندان در دستور کار قرار دارد.
پل‌هاي جديد عابر پياده در اروميه احداث مي_شود
معاون فني و امور زيربنايي شهرداري اروميه به برنامه‌هاي گسترده براي احداث پل‌هاي جديد اشاره کرد و از مکان‌يابي و شروع پروژه‌هاي متعدد در نقاط مختلف شهر خبر داد و گفت: بلوار شهيد دستغيب نرسيده به تقاطع ميثم، کمربندي خاتم الانبيا (ص) روبروي خيابان علامه مجلسي، بزرگراه شهيد رجايي تقاطع صائب تبريزي، بزرگراه شهيد باهنر مقابل دبيرستان نورالزهرا شاهد، بلوار امام علي (ع) تقاطع شهيد درستکار نرسيده به تونل و بلوار بسيج (جاده سلماس) مقابل کوي لاله جهت احداث پل عابر در سال جاري مکان يابي شدند.
به گزارش آراز آذربايجان به نقل از ايسنا، با توجه به نظرات متعدد شهروندان اروميه درباره کمبود پل‌هاي عابر پياده و مشکلات استفاده از آنها، روشن است که اين سازه‌ها نقشي حياتي در تضمين ايمني و رفاه عابران پياده دارند.
نگراني‌ها درباره دسترسي سخت، فرسودگي، نبود روشنايي کافي و کمبود امکانات براي افراد کم‌توان و سالمندان، نيازمند توجه و اقدام سريع از سوي مسئولان شهري است.
تلاش براي طراحي پل‌هاي مدرن‌تر و کاربرپسندتر که بتوانند نيازهاي همه اقشار جامعه را پوشش دهند، بايد يکي از اولويت‌هاي شهرداري باشد تا استقبال مردم را از اين سازه‌ها افزايش دهد و به ارتقاء کيفيت زندگي شهري کمک کند.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/03/19 07:48 ق.ظ | دفعات بازدید: 1652 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور